Zirvede Haber

İYİ YENİŞEHİR; DEPREMİN ANA ÜSSÜNDE ACI, DAYANIŞMA VE DERS, DERS, DERS…

İYİ YENİŞEHİR; DEPREMİN ANA ÜSSÜNDE  ACI, DAYANIŞMA VE DERS, DERS, DERS…

İYİ Parti Bursa Teşkilatlarının deprem bölgesine gönderdiği yardım konvoyunda bulunan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel’den bölgeye dair izlenimler. Özel;

“En karanlık gecenin ardından güneş muhakkak tekrar doğar. Yeterki biz umudumuzu hep taze tutalım. Ülkemizi yasa boğan, hep birlikte acı çektiğimiz, gözyaşı döktüğümüz, yardımlaşma anlamında milletçe birbirimize kenetlenerek tek yürek olduğumuz büyük depremin ana üssü Kahramanmaraş’ta 8. günümün sonuna geliyorum.

Genel Başkanım Sayın Meral Akşener’in depremzedelerimizin acısını paylaşmak ve sorunlarına hızlı çözüm bulabilmek için Kahramanmaraş’a yaptığı ziyarette kendilerine eşlik ettim. Yine Genel Başkan Yardımcım Rıdvan Uz ile birlikte vatandaşlarımızın yanlarında olarak onlara moral vermeye çalıştık.

Şehir merkezi başta olmak üzere Göksun, Afşin, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu, Ekinözü ilçelerine ve birçok ulaşılamayan köylere bizzat giderek Bursa’mızdan ve ülkemizin dört bir yanından gelen yardım organizasyonlarını yönetici arkadaşlarım ile birlikte günde 3-4 saat dinlenme ile depremzedelerimize ulaştırmaya çalıştık.

Acının büyüklüğünü, insanlarımızın çaresizliğini, şahit olduğum büyük trajedileri anlatmaya sözcükler bulamıyorum. Kâh göçük altında kalan canlarımızı sağ çıkarmak için enkazda uğraş verdik, kâh nefesimizle elleri ayakları üşüyen evlatlarımızı ısıtmaya çalıştık, kâh da moral olarak büyük çöküntü yaşayan insanlarımızı motive ettik.

Deprem bölgesine gelerek arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılarak, karşılıksız destek veren milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maddi gücü nispetinde kendi bölgelerinden yardım malzemeleri toplayarak deprem bölgesine ulaştıran vatandaşlarımız, milletimizin zor günlerde nasıl dayanışma içerisine girdiğinin en güzel örneğidir.

Milletimizin büyüklüğüne bir kez daha şahit olduğum bu büyük acıdan, herkesin hissesine düşeni alması gerekiyor. Açıkçası ben fazlasıyla büyük bir tecrübe yaşadım. Yaşadığımız şehirlerde gerçek anlamda bir deprem seferberliğine acilen ihtiyacımız var. Depremle yaşamanın, bu coğrafyada herkes için bir kader olduğu doğrudur. Ama bilimi yok sayarak, ihmallerimiz sonucu depremde ölmek, kesinlikle bizlerin kaderi değildir.

Yitirdiğimiz on binlerce insanımıza rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu acıyı hep birlikte yenerek yaralarımızı saracağız. Yenişehir’de misafir edeceğimiz depremzedelerimizi arkadaşlarımızla ziyaret edeceğiz. Onları el birliği ile ayakta tutacağız inşaallah.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ