Zirvede Haber

Türk halkının %53,7’si çalıştığı kurumda kendini güvende hissediyor

Türk halkının %53,7’si çalıştığı kurumda kendini güvende hissediyor

Areda Survey, çalışanların kurumlarında kendilerini ne kadar güvende hissettiklerini araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre Türk halkının yüzde 53,7’si çalıştığı kurumda kendini güvende hissediyor. 2021 yılı verilerine göre çalışanların kurumlarına güvenlerinin 2022 yılında yüzde 4,9 oranında arttığı görüldü.

Çalışanların kendileri gibi olabildikleri kurumlara karşı bağlılığı günden güne artıyor. Kurumlarda korku, kaygı değil de insan odaklı bir yönetim anlayışı hâkim olması çalışanların önem verdiği hususlardan biri oluyor. Yapılan araştırmaya göre Türk halkının yüzde 53,7’si çalıştığı kurumda kendisini güvende hissediyor. Güvende hissetmeyenlerin oranı ise yüzde 46,3.

Geçen yılın verilerine bakıldığında kendisini güvende hissedenlerin oranı yüzde 48,8 iken, güvende hissetmeyenlerin oranı ise yüzde 51,2 idi.

Metodoloji

Bu araştırma 27-29 Aralık 2022 tarihleri arasında 2000 kişinin katılımıyla kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ