Zirvede Haber

TANIŞMAZSIN AMA ÇOK SEVER, SAYAR, CANDAŞ VE YOLDAŞ OLURSUN.

TANIŞMAZSIN AMA ÇOK SEVER,  SAYAR, CANDAŞ VE YOLDAŞ OLURSUN.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday derlediği yazıda;

Çünkü bu yapıdaki insanlar insanlık için, barış için, adalet ve halkların eşit yurttaşlığı, onurlu geleceğimiz ve çocuklarımız için mücadele ederken haksızlığa, hukuksuzluğa ve zulme uğramışlardır.
Ancak otoriteye ve faşist dayatmalara asla baş eğmemiş ve sessiz kalmamışlardır.
Onlar korkusuz kahramanlardır.
Aydınlık yarınların yol gösterenleri ve demokrasinin, insan haklarının, adaletin, özgürlüklerin saygın bir ülke olmamızın rol modelleridir.
Onlar için çıkar, unvan, şöhret, makam, mevki, haksız edinilen güç ve kirli kazancın velhasıl varsıllığın kıymeti yoktur.
Onlarda herkes kadar canlarını ve geleceklerini düşünebilen ama kötülüğe, haksızlığa ve kimliklerini kul eden otoriteye biat etmeyen yürekli insanlardır.
Ben bunları yazıp paylaştığım için biliyorum ki, yine okuyanım çok ama beğenip katkı koyanım az olacaktır.
Ama ben (Güler Buğday) doğru bildiklerimden, inandıklarımdan, hak ve hukuktan asla vazgeçmeyeceğim.
Sevgiyi, saygıyı ve takdir edilmeyi hak eden insanları yazmaktan, paylaşmaktan asla korkmayacak ve ölsem bile gerçeklerden vaz geçmeyeceğim.
Hiç birisi ile tanışmadım ama onlar ve daha bu uğurda mücadele veren niceleri benim dostum ve yoldaşımdır.
Onlar, umut beslediğim, güvendiğim ve ülkemin barışına, aydınlanmasına ve geleceğimizin güvencesine temel taşı olacak insanlardır.
İşte bunlardan birisi olan saygıyı, sevgiyi ve baş tacı edilmeyi hak eden Şebnem Hoca:
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklandığını biliyoruz.
Yakıştı mı bu haksızlık benim ülkeme???
Yakıştı mı kadına en büyük değer ve hakları veren Atatürk’ümün kurduğu cumhuriyete???
Yakıştı mı bu yaşta bir hekimi, hocayı, halk sever ve hak arayan kadını tutsak etmeye????
Dr. Şebnem Korur Fincancı haksız ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmasının ardından yargılandığı davanın üçüncü duruşması, 11 Ocak 2023 günü 2 Yıl 8 Ay 15 Gün Hapis Cezasına Çarptırılarak Tahliye Edildi:
Şebnem Hoca, “Mücadelemiz Sürecek; Hekimler Susmaz, TTB Susturulamaz!” sözleri ile halkları açlığa mahkûm edip onların parası ile saltanat sürenlere meydan okudu.
Ülkemizi açık bir cezaevine döndürdü faşist iktidarın mensupları.
Tutukluluklarında hak, hukuk, adalet ve suç olmadığı kendi çıkarları için ve siyasi sebeplerle parmaklıklar ardında tutuldukları için asla susmayacak ve onaylamayacağım.
Gerçek suçlular dışardayken, mafyanın, kara para aklayanların, ülkemi soyup halklarımızı açlığa mahkûm edenlerin saltanatında bu haksızlığa her zaman tavır koyacağım.
Gerçek hukukçular, Avrupa insan hakları mahkemesi ve tüm dünya bu hukuksuzluğa tanıkken, bizlerin korkmak, susturulmak ve Tek Adam mantığına hizmet edecek “amalar, laikinler ve fakatlara” korkup sesiz kalmamız insanlık suçudur.
Onun için diyorum ki bu konumdaki insanları, düşüncelerinden dolayı tutsak edilen, işsiz aşsız bırakılan ve katledilen tüm insanlar benim Dostum, Yoldaşım Canlarım ve vazgeçilmezlerimdir.
Var olsunlar, sağ olsunlar ve ülkemde hak ettikleri yerde olsunlar.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ