Zirvede Haber

MAHSUNİ CANBAY; “ÇINARIN DALLARI ARASINDA BİR DALIZ”..!!

MAHSUNİ CANBAY; “ÇINARIN DALLARI ARASINDA BİR DALIZ”..!!

Uzun yıllar İnegöl Posoflular Derneği’ne   başkanlık yapmış olan,eğitim camiası içerisinde  bilinen,sevilen, bir çok stk’da ortaya koyduğu çalışmalarla adından çok söz ettiren  değerli hocamız Mahsuni Canbay ve şimdiki İnegöl Posoflular Dernek Başkanı Jeoloji Mühendisi Ayhan Çamlıbel ile birçok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Başkanlarım  bizleri , ekibimizi İnegöl Posoflular Derneği Lokalinde konuk edip ayrılmış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Mahsuni Hocam AK Parti’den İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı oldunuz,kısaca sizi bir tanıyalım isterseniz.Sonrasında da ne gibi planlarınız ne gibi projeleriniz var bunlarla bahsedelim, sonrasında da okuyucularımızdan gelen sorulara geçelim.

DURUŞUMUZ HEP AYNI..!!

— Bize öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanımış ve İnegöl’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.1980 tarihinde Ardahan’da doğdum.İlk öğrenimini Ardahan’da tamamladıktan sonra orta öğrenimimin yarısını İnegöl’de İnegöl Lisesi’nde geri kalan kısmı bazı ailevi özel nedenlerden dolayı Ardahan’da tamamladım.1999’da Kamu Yönetimi ve Mali İdareler Bölümünü bitirdim.2003 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliğini bitirdim. Böylelikle  iki  üniversite bitirmiş olduk.2003’ den  itibaren de memleketimizin değişik coğrafyalarında, değişik bölgelerinde memleketimize ,evlatlarımıza, çocuklarımıza, öğrencilerimize hizmet ettik.Bu hizmetimizdeki 22. yılımız oldu.Bu hizmet süresi içerisinde öğretmenlik, müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü gibi değişik pozisyonlarda,görevlerde bulundum.Ben cemiyetleri seven bir insanım sosyal yapının içerisinde  olan bir insanım, karakter olarak da seven bir insanım. O yüzden çok değişik  sivil toplum kuruluşlarında görevlerim oldu.Memursen’e  bağlı Eğitim Bir Sen sendikamızda aktif görev aldım.8 yıldır 2 dönem Bursa İl delegeliğini yapıyorum.Biz kamu çalışanı olduğumuzdan dolayı bir siyasi partinin teşkilatlarında ya da herhangi bir yapısında bulunma durumumuz  pratik anlamda olmadığından yasal zorunluluktan dolayı olamamamızdan dolayı  siyasi duruşumuzu, ilkelerimizi, hayata bakış açısını sendikanın  bakış açısı üzerinden hareket ederek bir duruş sergiledik. 22 yıldır da bu duruşumuz aynı şekilde devam ediyor.İlkelerimizden hiç taviz vermedik, hayata karşı duruşumuzdan hiç taviz vermedik.

HER KOŞULDA PARTİMİZİN ,CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA OLDUK..!!

Her zaman biz Ak Parti’mizin, Sayın  Cumhurbaşkanımızın doğru bildiği her şeyde yanında, yanlış bildiği her şeyin de karşısında onunla beraber olmaya çalıştık.Her  hayırlı işte  motor, her şerde fren olmaya çalıştık. Biz bunu sendikadaki duruşumuzla oradaki görevlerimizle yaptık. İki dönem Posoflar Dernek  başkanlığını da yürüttüm, bu yola çıkmamızdan dolayı istifa sürecini işlettik. İnegöl’de yaşıyoruz, ailem 35 yıldır İnegöl’de yaşıyor.

İNEGÖL’ÜMÜZE VEFA BORCUMU ÖDEMEK İSTİYORUM..!!

Ben 2005 tarihinden beri İnegöl’de hizmet ediyorum eğitim camiası anlamında. İnegöl’ü  iyi tanıyorum, İnegöl’ü seviyorum.İnegöllüyüz biz İnegöl’ü  hakikaten gerçekten seviyoruz. İnşallah nesillerimizi burada yetiştireceğiz, burada kök saldık İnegöl ‘deki  herkese bir Çınar’ın dalları olarak görüyoruz. Biz de o Çınar’ın dalları içerisinde bir dalız diye düşünüyoruz.Amacımız hizmet etmek bu şehir bize çok şey kazandırdı,  insanlarımıza çok şey kazandırdı dışarıdan gelenlerle kurulmuş bir şehir burası.Burasını biz hep bir çiçek bahçesine  benzetiyoruz. 81 ilden çok fazla kültürlerden coğrafyalardan gelen insanlar burada kardeşlik içerisinde sükûnet içerisinde yaşıyorlar. Bizde dedik ki; Bu insanlarımıza nasıl hizmetimiz dokunur, nasıl hizmet ederiz , bunun arayışı içerisine girdik. İnegöl’ü  dediğim gibi biliyoruz, sorunlarını biliyoruz, sorunlarla ilgili çözüm yollarımız da var, olacak. Bu heyecanla geniş bir kadroyuz ekipler kurmaya çalışıyoruz, projeler oluşturmaya çalışıyoruz.

O CESARETİ,TECRÜBEYİ,BİRİKİMİ BİZ KENDİMİZDE GÖRÜYORUZ..!!

Allah nasip ederse ,bizlere bu görev  tevdi  edilirse İnegöl’ü bundan sonra belki 50 yıl belki 100 yıl sonrasına taşıyacağımıza biz inanıyoruz. O cesareti, bu tecrübeyi ,o birikimi de biz kendimizde görüyoruz. Rabbim de inşallah bizleri mahcup etmez.Böyle bir yola çıktık.Bizim projelerimiz var biz bu işe ciddi bir şekilde Hazırlanıyoruz.mühendis kadrolarından oluşan teknik ekibilerimiz var.İnegöl’ün ilk önce  sorunlarını tespit ettik. Yani gittiğimiz ziyaretlerde farklı derneklere, farklı topluluklara, muhtarlarımızla sürekli hep görüşme ve istişare halindeydik. İnegöl’ün sorunlarını bu şekilde  tespitlerini yaptık  ve rapor haline getirdik.Tabii ki bu getirdiğimiz raporla ilgili proje çalışmalarımız da var altyapıdan üst yapıya, sosyal alanlara, eğitim, kültür, belediyenin sistematik yapısı ile ilgili birçok projelerimiz var.Tabii ki şu anda aday adayı sürecinde olduğumuzdan dolayı parti aidiyeti etrafında hareket etme düsturu ile çalışmalar yürütüyoruz, şu anda açıklamamız doğru da olmaz şık da olmaz. Fakat  partimiz AK Parti bu yolda bir uygunluk görürse bizi seçerse, bizi tercih ederse  çıkarız bütün projelerimizi basın yoluyla İnegöl kamuoyuna aktif bir şekilde anlatırız.Ama şu anda halihazırda bu açıklamayı yapmak çok doğru değil diye düşünüyorum.

**** İnegöl Posoflar Derneğinin  şimdiki  Başkanı Jeoloji mühendisi Ayhan Çamlıdağ.Değerli başkanım neler yapıyorsunuz dernek olarak,faaliyetler anlamında.

GENÇLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ..!!

—-Dernek olarak en büyük faaliyet alanımız bütün stk’larda olduğu gibi dayanışma, gençlerimizi elde tutma, gençlerimizin heba olmasını önlemek adına farklı kültürel faaliyetlerimiz oluyor. Burslarımız oluyor ayrıca bunun yanı sıra. Memleketten gelen özlem ve hasletlerinin kaybolmaması adına sadece  bizim için değil bütün hemşeri stk’larının da  yapmış olduğu gibi biz o şekilde devam ediyoruz. Posofluluktan daha ziyade biz artık İnegöllü olduk. Çünkü ben de şahsım adına söylüyorum 30 yıldır İnegöl’deyim.

TÜM TOPLUM KESİMLERİNE HİTAP ETME ÇABASINDAYIZ..!!

Dolayısıyla biz burs segmentinde o Posofluluğu aramıyoruz.İnegöl’de hemen hemen ihtiyaç sahibi olan bütün toplum kesimlerine  hitap etmeye çalışıyoruz. Bu şekilde devam ediyoruz. Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için İnegöl’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.

****Tabii İnegöl Belediye Başkan Adayı adayına İnegöl’de konuk olacağız diye sosyal medyadan paylaştığımızda birçok soru gelmiş hocam. Onları da  bir çırpıda, toptan  sormak isterim. Ülkede birçok yerde işsizlik varken İnegöl’de işçi bulunamaması ile ilgili mobilyacıların üretim merkezlerine, fabrikalarına yer bulamamaları fuarda yer bulamamaları ve bunun yanı sıra da  İnegölspor’un 2. ligde onlarca yıldır mücadele etmesi ile ilgili birçok soru gelmiş.Bunlarla ilgili de kısa kısa cevaplar verirseniz sevinirim.

— İnegöl’de sürekli cemiyetlerde,camialarda konuştuğumuz sorunlar zaten bunlar.Tabii ki şu anda mevcut AK Parti belediyemiz var. Büyükşehir  belediyemizin hakikaten İnegöl’e devasa yatırımları var. Bugün mesela 50 yıllık 60 yıllık bir projeyi kendi imkanlarıyla  yapamazken Büyükşehir’in imkanlarıyla oradaki başkanımızın İnegöl’ü  bilmesinden dolayı Alinur Bey’in çalışmalarını görüyoruz ve de  destekliyoruz. Her zaman İnegöl’e büyük yatırımlar yaptı. 60 yıllık bir proje sonuçta. İnegöl kendi imkanları ile altyapı çalışmalarını yapabilecek imkanlara  ne yazık ki sahip değil di.

MOBİLYANIN BAŞKENTİ İNEGÖL

Evet istihdam olarak  İnegöl’de sıkıntı yok. Çünkü bunu hep söylüyoruz.Mobilya’nın başkenti İnegöl diyoruz. Büyük Sanayi ,küçük sanayi, Organize Sanayi ile iş alanlarımızın geniş olduğu Büyük hinterlanda sahip olduğumuz bir şehir. o yüzden İşsizlik sorunu çok yaşamıyoruz.İnegöl yoğun bir göç alıyor.

1 MİLYONLUK NÜFUSA GÖRE İNEGÖL’Ü PLANLAMAK İSTİYORUZ

Bizim projelerimizin içerisinde var, bu şehri 1 milyon nüfusa göre planlamak istiyoruz. Bu anlamda mühendislerimiz bununla ilgili çalışıyor. Tabii bununla ilgili imar  genişlemesi olabilir, mevcut Tarım arazilerini ,yeşil alanları koruyarak imar açma yeni imar alanları anlamında. Konutla ilgili halihazırda sıkıntı yok ama bu ileride sıkıntı baş göstermeyecek anlamına gelmiyor.Bunlarla ilgili inşallah güzel çalışmalarımız olacak.

İnegölspor bizim şehrimizin hepimizin takımı bizde İnegölspor’u güzel yerlerde,üst liglerde  görmek isteriz, gönlümüzden geçen bu. Tabii ki bize bu görev  verilirse bu şehrimizin takımı sadece İnegölspor değil yine Kafkasspor’u, Anadolu FK’yı  hepsi şehrimizin takımları şehrimizi temsil eden güzel takımlarımız.İnşallah şehrimizi temsil eden takımlara destek vereceğiz.

Nesillere önem veriyoruz hep böyle derler ya siyasetçiler bir sonraki seçimleri, eğitimciler akademisyenler bir sonraki nesilleri düşünürler diye. Biz bir sonraki nesilleri düşünüyoruz. Elbette bunlar nasiptir kısmettir. İnegöl’ün sorunlarına biz hakimiz onları çözebilecek irade ve teknik ekiplerimizde inşallah hazırdır.

Bizim tabii  diğerlerine göre farklı özelliklerimiz var. Nedir bu farklı özelliklerimiz? Bizim insanlarımızın birçoğu Avrupa kökenli. Yani bizim Avrupa’da yaşayan hem İnegöllü hemşerilerimiz hem de Ardahanlı hemşerilerimizin sayısı çok fazla. Tabii ki bizler bu şehre yatırımı dışarıdan da çok rahat bir şekilde getirecek imkanlara  sahip olacağızdırda, tabii ki her şey nasip biliyorsunuz.

*** Değerli Hocam  bayağı uzadı röportajımız son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek  istediklerinizi alarak tamamlayalım isterseniz?

İNEGÖL’Ü  ÇOK SEVİYORUZ..!!

— İnegöl’ü insanlarımızı seviyoruz, İnegöl’ümüzü çok seviyoruz. İnegöl için hep beraber birlikte bir istişare Meclisi kurarak hep birlikte bu şehri yönetmeye talip olmak istiyoruz. Şehri belediye başkanı ve ekipleri ile birlikte yönetmek istemiyoruz.Halkımızla beraber, muhtarlarımızla beraber, Mahalle temsilcilerimizle beraber ,gençlerimizin görüşlerini ,yaşlılarımızın görüşlerini ,kadınlarımızın görüşlerini alarak yani bir arada hep birlikte iyi koordine olarak yönetmek istiyoruz. Çünkü bu şehirde hep beraber yaşıyoruz.Spor kulüplerini, hemşeri derneklerini, STK ‘ları, işyeri temsilciliklerini  bunlarla beraber bütün bu dinamikleri bir araya getirip bu şehri bu şekilde yönetmek istiyoruz.

İNEGÖL’Ü HEP BİRLİKTE YÖNETELİM İSTİYORUZ..!!

İnşallah herkesin de gönlüne kalbine gireceğimizi de biz biliyoruz ,kendimize inanıyoruz.Biz halkın içerisindeyiz. 22 yıldır bu hizmetin içerisindeyiz. Biz merkezimize insanımızı almışız. 7’den 70’e kadar insanımıza  bu hizmeti götürüyoruz.Bu insanlar içerisinde yaşıyoruz bu insanları seviyoruz zaten sevmeden hiçbir meslek yapılmaz ben kendi mesleğime aşığım.Hizmet etmeye aşığım , dediğim gibi sosyal çevremiz var sosyal bir insanım, sosyal hayatımız var.

Kendi insanlarımın  dertleri ile dertlenebilecek bir empati kurma yeteneği bizde var, öyle bir 6. his mi  derler ona ondan var bizde anlayacağınız. O yüzden de inşallah bu bilgimize, birikimimizi kendi hayat tecrübemizi bir araya getirip ekmek yediğimiz, üzerinde yaşadığımız ,yaşayacağımız çoluğumuzun çocuğumuzun nesiller yetiştireceğimiz bu şehre ben vefa borcumu ödemek istiyorum.

İnşallah nasip diyelim Rabbim nasip ederse bu kapılar bu yollar  açılırsa 7/24 saat üzerinden  her türlü çalışmayı yapacağımıza hiç kimsenin tereddütü dahi olmasın.

Başta İnegöl’de yaşayan tüm İnegöllülere tüm insanlarımıza ve yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza İnegöl’den İnegöl Posoflular Derneği’nden sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ