Zirvede Haber

KIVIRCIK ZEYTİNLER MÜŞKÜLEDE TOPLAMAYA DEVAM EDİLİYOR

KIVIRCIK ZEYTİNLER MÜŞKÜLEDE TOPLAMAYA DEVAM EDİLİYOR

Köy halkının müşküle üzümünden sonra ki geliri zeytin olmuştur.

İznik Müşküle Köyünde 2022–2023 Yılı hasat toplamaya devam ediliyor, . Müşküle köyünde birçok üretici daha zeytin toplama işini bellerine bağladıkları sepetlerle toplayıp elleri ile kadınlarımız tarlada gündüz satılacak olan zeytinleri boylama yaparak ayırmaktalar.

Üretici olan KÖY MUHTARI Atakan Yağcı” toplama işimiz teknoloji ile insan gücünü birleştirerek motor ve bele bağlanan sepetlerle toplama işimiz devam ediyor, hava şartları iyi giderse 10 gün içerisinde bitiririz dedi. Çiftçiler olarak masraflarımız çok yüksek Mazot, gübre, ilaç, Elektrik bunlar her yıl zamlanıyor birde hava şartları böyle olursa her yıl daha fazla borçlanıyoruz.

Yağcı ayrıca Müşküle köyünün zeytinlerine talep artarak müşterileri her geçen yıl çoğalıyor, kıvırcıklaşan zeytinlere dışarıdan gelen pazarcıların akınına uğradı. Köyde Gemlik tipi zeytinlerde sezon başlamasıyla birlikte dışarıdan gelen tüccarlar beğenerek baremim üzerinde alım yapılıyor.

Damak tadı ve zeytinyağındaki yalı boyu köylerimizin Zeytin ve zeytinyağlarındaki nefaseti bambaşkadır damak tadını ve yağdaki nefasetini biz üreticiler ve dışarıdan gelen alıcılar çok iyi biliriz. Köyümüzün zeytinlerinin Lezzeti tartışılamaz verimli toprakları, coğrafi olarak orman dağ havası ve İznik gölümüzün havası ayrı bir tat vermektedir.

Zeytin fiyatlarından Memnun olduk fakat masraflarımız çok yüksek Mazot, gübre, ilaç, Elektrik bunlar her yıl zamlanıyor devletimizden bu dört kalemde Çiftçilerimize indirim yapmasını umut ediyoruz, Köyümüzün gelir ve geçimi tamamen zeytindir başkada gelirimiz’ de yok üreticilerimiz borçlu bir önceki senelerdeki masraflarımızın ödemesi geldi fakat ödemeye gücümüz yok bu gidişle ilçemizde binlerce zeytin ağacı sökülerek yerine başka alternatif aranmaktadır bu şekilde giderse bizlerde zeytinlere bakamayıp ağaçları kendi kaderlerine bırakacağız

“Köyümüzün zeytinleri ova köylerine bakarak daha yemelidir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ