Zirvede Haber

Dijital mağazaların 21 Aralık’ta ciro beklentisi 10 Milyar TL.

Dijital mağazaların 21 Aralık’ta ciro beklentisi 10 Milyar TL.

Kasım ayını oldukça yoğun geçiren e-ticaret sektörü, yılın en uzun gecesinin yaşanacağı 21 Aralık’taki 2022’nin son alışveriş festivaline hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, 11.11 Bekarlar Günü, Efsane Cuma, Siber Pazartesi adı altında düzenlenen kampanyalarla Kasım ayında yüzde 150’yi aşkın ciro artışı gerçekleştiren e-ticaret sektörünün, Aralık ayındaki yoğun satışlarla 2022’yi de rekorla uğurlayacağını bildirdi.

Aralık ayının Kasım’dan sonra internetten en fazla işlemin yapıldığı ikinci ay olduğunu vurgulayan Kayral, şunları söyledi:

“Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) verilerine göre yılbaşı alışverişlerinin e-ticaretteki payı çok yüksek. 21 Aralık’taki indirimler, uygun fiyatlı yılbaşı hediyeleri almak için bir fırsat olacak. Dijital piyasalarda şu anda ‘Yılın En Uzun Gecesi’ adı altında çok sayıda kampanya yapılıyor. Elektronikten, modaya, kozmetikten market ürünlerine kadar binlerce üründe yılın en uzun gecesinde sürpriz indirimler yapılacak.”

E-Ticaret, Yılın En Uzun Gecesine Hazırlanıyor

BEKLENTİ 10 MİLYAR TL CİRO

Aralık’ın turizm sektörü açısından da önemli bir ay olduğunu kaydeden Kayral, “Kış turizmine ek olarak yaz aylarına yönelik erken rezervasyon satışları Aralık’ta çok yoğun olur. Firmalar, 21 Aralık’a özel otel konaklaması ve tur satışlarında da indirime gidiyor. Bütçeye uygun tatil için 21 Aralık kampanyaları mutlaka takip edilmeli. Alışverişlerin, Avantajix.com gibi para iadeli siteler üzerinden yapılması halinde ekstra kazançlar sağlamak mümkün. Sektörün 21 Aralık cirosunun 10 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.”

Kayral, 21 Aralık Yılın En Uzun Gecesi kampanyalarının Avantajix.com üzerinden takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ