Zirvede Haber

Suyu mobilden içmeyi sevdik!

Suyu mobilden içmeyi sevdik!

Yaşam Pınarım’ın mobil uygulamasının kullanım oranı 3 yılda tam 3 kat arttı. Online ödeme, temassız teslimat gibi özelliklerinin yanı sıra avantajlı kampanyaları ve marka iş birlikleriyle su ve içecek sektöründe tüketicinin en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olan Yaşam Pınarım’ın verilerine göre;  su siparişlerinde online kanalların kullanım oranı son 3 yılda 3’e katlandı.

Pınar Su ve İçecek’in tek adımda su ve içecek siparişini müşterisinin kapısına getiren mobil uygulaması Yaşam Pınarım, pandemi döneminde hayata geçirdiği online ödeme ve temassız teslimat özellikleriyle ambalajlı su sektöründe tüketicinin ihtiyaçlarını karşılayan ilk online uygulama oldu. Yaşam Pınarım verilerine göre pandemiyle başlayan online kanallardan su sipariş edilmesine duyulan yoğun ilgi artarak devam etti. Kullanıcı sayısında ve tüketici memnuniyet skorlarında son üç yılda 3 kat artış gözlemlendi.

“Suyun yanında 100’e yakın marka sunduk”

Mobil müşteri sayısını yüzde 20 oranında artırdıklarını, yazılım geliştirmeleri ve önyüz değişimi sonrasında 2022 yılında tüm uygulama marketlerinde 4 puanın üzerine çıkmayı başardıklarını ileten Pınar Su ve İçecek Pazarlama Müdürü Pelin Gülbay Özdemir; “Pınar olarak 2012 yılında Türkiye’de ilk internet üzerinden online damacana su siparişi sistemini oluşturduk. 2019 yılında ise mobil uygulamamızı yenileyerek su markaları arasında ilk kez mobil sipariş uygulamalarında kredi kartı ile temassız ödeme imkanını sunduk. Pınar su ürünlerinin dışında, süt ve meyve suyu gibi çeşitli ürünleri de tüketiciyle buluşturmaya başladık. Uygulama deneyimini iyileştirmek üzerine bitmek bilmeyen bir yazılım geliştirme takvimimiz mevcut. Sadece su ve içecek ürünlerimiz özelinde değil, farklı sektörlerde yer alan 100’e yakın marka ile yaptığımız iş birlikleriyle de kullanıcılarımıza avantajlar sunduk. Pandemi döneminde yaptığımız araştırmalarda tüketicilerin daha fazla evde vakit geçirmesiyle küçük ev aletlerine olan ihtiyaçlarının her zamankinden daha fazla olduğunu gözlemledik ve bunun üzerine bu sektörde marka iş birlikleri oluşturduk. Bu yıl ise Türkiye’nin en büyük kırtasiye markalarıyla iş birliği yaparak tüketicimize okula dönüş döneminde avantajlar sunduk. Mevcutta da yeni müşterilerimize özel, hem cam şişe hem de polikarbon kullanan tüketicilerimiz için tasarruf ettirecek yeni bir müşteri kampanyası sunuyoruz” dedi.

“Tüketicimizin cebini ferahlatmaya yönelik kampanyalar hayata geçiriyoruz”

Özdemir, “Son dönemde tüketici araştırmalarında tüketicinin en çok endişe duyduğu konunun enflasyon olduğunu ve daha ekonomik tercihlere yöneldiğini gördük. Yıl boyunca tüketicimizin bütçesine katkı sağlayacak, ön ödemeli damacana paketlerini lanse ettik. Uzun dönem zam etkisinden korunup aynı zamanda ekstra indirim alabildikleri bu uygulama sayesinde hem sadakat oranlarımız yükseldi, hem de tüketicilerimiz stoklanamayan bir ürün olan damacana için tasarruf yapma imkanı buldular” dedi.

https://www.pinarsu.com.tr

Pınar Su & İçecek Hakkında: 1984 yılında Yaşar Holding çatısı altında temelleri atılan %100 Türk sermayeli Pınar Su & İçecek, Pınar Şaşal markasıyla Türk tüketicisini ilk kez ambalajlı suyla tanıştırdı. Yıllar içerisinde attığı stratejik adımlarla farklı içecek kategorilerinde portföyüne yeni ürünler ekleyen marka, bu adımlarla pazardaki konumunu daha da güçlendirdi. NSF (Amerika menşeili Ulusal Sağlık Kuruluşu) tarafından onaylanan ilk Türk su markası olarak bugün 30’a yakın ülkeye ihracat yapan Pınar Su & İçecek, sürekli geliştirilen teknolojik altyapısıyla mevcut ve yeni içecek kategorilerinde yakaladığı tüketici memnuniyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla sektöre yön veren, sürdürülebilirlik odağındaki yenilikçi çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında “Enerji ve İklim Değişikliği”, “Su Kullanımı ve Atık Su Yönetimi”, “Atık Yönetimi”, “Sağlık ve Güvenlik” ve “Toplumsal Katkı” olmak üzere kendisine beş öncelikli alan belirleyen Pınar Su ve İçecek, “Sıfır Atık Belgesi”ne sahiptir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ