Zirvede Haber

DOHADERN; Barınaklar Kontrol Altına Alınmalı!

DOHADERN; Barınaklar Kontrol Altına Alınmalı!

“Hayvanseverlerin günlerce yaptığı eylemler ve girişimler devam ederken yetkililer sessiz…” sözler Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş’e ait. Başkan Ateş, 30 Kasım’da Ümraniye Belediyesi barınağında dışkıların içinde yatan hayvanların ve acı çekerek can veren bir köpeğin görüntüleri, bir hayvansever tarafından yayınlandığını vurgulayarak, hayvanların barınaklarda yaşadığı eziyete bir son verilmesini istedi. 5199 nolu yasanın uygulanması ve gönüllülerin barınakta bulunmasına izin verilmesi gerektiğini belirten Başkan Ateş; ” Ümraniye Belediyesi barınağında çalışan bir görevlinin açıklamaları ve çektiği görüntüler sonrası Ümraniye barınağının içler acısı hali gözler önüne serildi.

Ümraniye Belediyesi skandal sonrası bir açıklama yaparak; ’sokak hayvanlarını tedavi ettiklerini ve sağlıklarına kavuşturduklarını fakat trafik kazası geçiren hayvanların görüntülerinin ortaya çıkarak haberde geçen iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu’  belirtti.

30 Kasım’da çekilen yeni bir görüntü barınakta hiçbir sorunun giderilmediği gerçeğini gözler önüne serdi. Bir hayvansever dışkı içinde hayvanları ve acı çekerek can veren bir köpeği kaydederek yayınladı.

Hayvanseverlerin günlerce yaptığı eylemler ve girişimler devam ederken hala yetkililer sessiz…

  • Tüm belediyelerin barınağındaki padokların uygun koşullarda ve yeterli sayıda olmasını talep ediyoruz.
  • Ayrıca barınağa gönüllülerin kabul edilerek işbirliği yapılması konusu önceliğimizdir.
  • 5199 nolu yasa gereği sokaktan alınan hayvanların 15 gün sonra alındığı yerlere bırakılmasını, yani yasanın uygulanmasını istiyoruz.

Hayvanların tekli padoklara alınarak, gönüllülerin barınakta bulunmasına izin verilmesi istemimizdir.

Ayrıca; her gün, Türkiye’nin farklı yerlerindeki barınaklardan hayvanlara kötü muamele haberleri geliyor. Son olarak Konya’da yaşanan gibi olayların önlenmesi için, barınaklara kamera konmasını ve görüntülerin halka açılmasını talep ediyoruz.

  • Barınaklara 7/24 kamera ve kayıt sistemi getirilsin ve herkes bu sistemdeki görüntü ve kayıtlara 7/24 erişebilsin
  • Belediye bünyesinde bulunan mevcut personellerin bulundukları il-ilçe barınaklarına gönüllülük esasında istihdam yapılsın
  • Barınaklara giriş ve ziyaret yasakları kaldırılsın ” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ