Zirvede Haber

MEMLEKET BURSA’DA TOPLU İSTİFA DEPREMİ!

MEMLEKET BURSA’DA TOPLU İSTİFA DEPREMİ!

Memleket Parti Bursa İl Başkanı Hasan Yıldırım ile 7 İlçe Başkanı Yönetimi ile Bursalı Parti Meclisi Üyesi’nin “Biat” Çağrısına Sert Tepki Vererek Toplu İstifa Etti… istifayı İl Başkanı Yıldırım “İl yönetim ve ilçe başkanlıkları kararları PM üyesi tarafından genel merkezde kabul görmesi engelleniyor. 70 günde yeni kazandırılan 909 üyenin kabulü genel merkezimizde kaydının önüne geçen zihniyetle diş diş mücadelemiz hiçe sayılmıştır. Bu şartlar altında bizlerin hizmet etme kabiliyeti sınırlandırılmış şevkimiz kırılmıştır.” Dedi.  İnegöl Yıldırım dışındaki ilçelerinde istifa ettiği açıklandı. Osmangazi Yaşar Yılmaz, Mudanya Metin Bağcı, Gürsu Mevlit Akın, Mustafakemalpaşa Serdar Gürses, Yenişehir Mesut Şeker, Orhangazi Şenol Selçuk ve Karacabey Zeynep Allak ta istifa etti sadece Memleket Partisi Bursa İl Başkanlığı’nda  Yıldırım Mesut Şahin ve İnegöl Yasemin Soydan teşkilatları kaldı. Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Hasan Yıldırım ve yönetimi ile 7 ilçe başkanı yönetimleriyle birlikte topluca istifa etti. İl Başkanı Yıldırım, 3 ay önce olağanüstü kongrede seçilmişti. İl Başkanı Hasan Yıldırım; Memleket Partisi PM Üyesi Ruşen Seven’in tutumu nedeniyle istifa kararı aldıklarını söyledi.

HABER OSMAN ÇETİN

İstifa metninde Yıldırım; “Genel Başkanımız sayın Muharrem İnce’nin ‘’ Bana büyük adamlar lazım değil, Büyük Davaya inanmış adamlar ile yol yürümek istiyorum’’ çağrısı, Kendisine duyduğumuz güven, Parti programı ve tüzüğüne olan inancımız ile Memleket Partisine Üye olduk. Partimizin 6 ilkesinden biri olan siyasetten Rant elde etmeyeceksin ilkesi gereği, kendimize, ailemize ve sevdiklerimize ayıracağımız zamanı gönüllü olarak hiçbir karşılık beklemeden Memleket Partisi için harcadık. Parti menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuk. Olağanüstü kongrede İl Yönetim Kurulu Üyeliğine delegenin onayı ile seçildik ve derhal çalışmaya başladık. Bursa’da il örgütü kuruluşundan bu yana 15 ay içerisinde 400 üye kaydı yapılmış, bu üyelerin tamamı kendileri gelerek partiye üye olmak isteyen kişilerden oluşmuştur. Biz iki buçuk ay da tamamı saha ve stand çalışmaları ile 700 yeni üye kaydı gerçekleştirdik. Memleket Partisi Bursa üye sayısı 1800 olması gerekirken, şu an kaç kişi olduğu, Genel Merkeze gönderdiğimiz üyelik bilgi girişleri neden yapılmadı? Sorgulanması gerekmektedir. Orhangazi ilçe örgütünü kurduk, örgütümüzün olmadığı diğer ilçelerde örgütlenme çalışmalarımızı da kesintisiz sürdürdük.

Bizler davanın adamı olma konusunda kararlılık içerisinde çalışmalarımıza devam etmek istedikçe, Parti Meclisinden birileri bizleri kendisinin adamı olarak görme ve buna uygun hareketlerde bulunmaya devam etmiştir. Genel Başkan gezilerinde Sayın Muharrem İnce ile fotoğraf çektirme dışında, Parti adına için hiçbir faaliyette bulunmayanlar parti yönetimlerinde görevlendirilmiştir. Tüzüğün İl Başkanlığına verdiği yetkileri hiçe sayılıp İl Başkanı ve İl Yönetim Kurulunun ‘’Oy Birliği’’ ile almış olduğu kararlar görmezden gelinmiştir. İl Yönetim Kurulunda alınan kararlar Genel Sekreterimiz ile Paylaşılmış onun talimat ve tavsiyelerine uygun olarak hareket edilmiştir. Nilüfer İlçe Başkanlığının görevden alınma süreci de bu şekilde gerçekleşmiştir. Nilüfer İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu İl yönetim Kurulunda Oy birliği ile görevden alınmış, Karar Genel Sekreter ile paylaşılmış ve onun talimatı ile Noter aracılığı ile görevden alma yazısı ilgili kişilere tebliğ edilmiştir. Buna rağmen aynı kişiler Genel Sekreterlik tarafından Geçici Kurul Başkan ve Üyesi sıfatı ile yeniden görevlendirilmiştir. Memleket Partisi Program ve Tüzüğü ile diğer partilere göre daha demokratik olduğu için biz bu partiye geldik, gerçekleşen bu görevlendirme bize bu partinin de diğer partilerden hiçbir farkı olmadığını göstermiştir. Bu da bardağı taşıran son damla olmuştur.
Biz birleştirici, yapıcı olmaya çalıştıkça, PM üyesi Bursa’da bazı İlçe Başkanlarını da etkisi altına alıp, iki başlı bir yönetim görüntüsüne neden olacak davranışlar sergilenmiştir.
Bizler makamlar, mevkiler peşinde koşan insanlar değiliz. Bu partiye gönülden bağlı ve çalışkan kişileriz. Parti Programı ve Tüzüğü dışında hiçbir kişinin adamı olmaya da niyetimiz yok, hiçbir zaman da olmayacağız. Genel Başkanımız sayın Muharrem İnce’nin ifadesi ile Genel Başkan diktatörlüğüne son vermek için siyaset yapan partide, PM üyelerinin diktatörlüğüne de boyun eğmeyeceğiz. Taraf olmazsanız bertaraf olursunuz tehditlerini tanımıyoruz. İtaat değil itiraz edeceğiz ve itiraz ediyoruz. Böylesine yürekten ve gönüllü olarak çalışan bizleri gördüğümüz bu muamele çok üzmüş ve çok kırmıştır.

Açıklayacağımız bu kararın, Partimize vereceği zararın tamamının sorumlusu Parti içerisinde ikilik yaratanlar ve onların bu tavırlarına göz yumanlardır.
Bizler yukarıda anlatmış olduğumuz gerekçeler ile üzülerek, bu kadar maddi yokluk içerisinde harcadığımız emekleri ve çabayı görmeyenlere İtaat etmiyor itiraz ediyoruz. İl Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanları olarak, İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerimizden istifa ediyoruz.
BAZILARI PARTİLERİ İÇİN İLKELERİNDEN VAZGEÇERLER, BAZILARI DA İLKELERİ İÇİN PARTİLERİNDEN VAZGEÇERLER. BİZLER İLKELERİMİZ İÇİN YÖNETİM KURULU ÜYELİKLERİMİZDEN VAZGEÇİYORUZ !!!
Kamuoyuna saygılarımızla.
Memleket Partisi Bursa İl Yönetim Kurulu” ifadelerine yer verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ