Zirvede Haber

Halkın vergilerinden HDP’ye para veriliyor

Halkın vergilerinden HDP’ye para veriliyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Gün’Aysın’ programında HDP’ye verilen seçim ödeneği ile alakalı sert açıklamalar yaptı. Aksakal, ”Bir yandan terörle mücadele için en az 100 milyar doların üzerinden para harcıyorsunuz, diğer yandan HDP’ye 540 milyon TL veriyorsunuz. Böyle bir devlet yapısı olabilir mi? Bu düzenin değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aksakal Bursa'dan seslendi: Halkın vergilerinden HDP'ye para veriliyor

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan’ın sunduğu Gün’Aysın‘ programında seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Aksakal özellikle partilere hazineden verilen seçim ödeneği konusunda sert sözler söyledi. Aksakal, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı denilen HDP’ye milletin vergilerinden 540 milyon TL seçim ödeneği verileceğini açıkladı.

BU DEMOKRATİK BİR SEÇİM Mİ?

Aksakal seçim sürecinin finansal anlamda demokratik bir mücadele içinde olmayacağını söyleyerek, ”Eskiden seçime katılan tüm partilere eşit miktarda seçim yardımı yapılıyordu. Fakat şimdi böyle bir şey kalmadı, bu seçim sürecinde AK Parti’ye 1 Milyar 900 Milyon TL, CHP’ye ise 1 Milyar 500 Milyon TL civarında bir ödenek verilecek. İşin daha da acı olan bir yanı var. Sabah akşam, PKK terör örgütü ile yatıp kalkan devlet HDP’ye 540 milyon TL seçim ödeneği verecek. Yıllardır terörle mücadeleye 100 milyar doların üzerinde para harcadı bu devlet. Bir yandan terörle mücadeleye bu kadar para harcıyorsunuz, bir yandan da mücadele ettiğiniz terör örgütünün siyasi kanadı olan HDP’ye 540 milyon TL para veriyorsunuz. Bu parayı halkın vergileri ile veriyorsunuz. Hükümetin, devletin bu düzenin değişmesi için mücadele etmesi gerekmiyor mu? Bunların yayında DSP ne yapacak… DSP il başkanlarının, üyelerinin mütevazi katkılarıyla, evine götürdüğü 4 ekmekten 1 ekmeği seçim çalışmalarına vermesiyle mücadele edecek. Bu demokratik bir mücadele mi olacak? Hakkaniyetli bir mücadele mi olacak?” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ