Zirvede Haber

İYİ Parti Heyeti de ABD’ye neden gitti?

İYİ Parti Heyeti de ABD’ye neden gitti?
  • sonhaber16.com/ÖZEL

İYİ Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra aniden görüşmeler yapmak üzere THY uçağı ile Amerika’ya hareket etti. İYİ Parti Heyetinde Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş var.

İYİ Parti Heyeti bundan yaklaşık sekiz ay önce bir dizi görüşmeler yapmak üzere Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan Başkanlığında TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özlale, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru Amerika’ya gidiyordu.

Ancak İYİ Parti Heyetinin bu Amerika gezisi, CFR görüşmesi ortaya çıkınca iptal edilmişti. Bu ertelenen gezi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gezisi akabinde tekrar gündeme geldi.

İYİPARTİ’NİN ZİYARET PROGRAMI BASINDA YER ALMIŞTI

İYİ Parti’nin Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan’ın Başkanlığındaki heyet, daha önce Amerika’da FETÖ darbe girişimini planladığı iddia edilen ve Orta Doğu Projesinin Mimarı olan Henri Jak Barkey ve onun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu uluslararası planlama ve projelendirme kuruluşu olan CFR şirketi yöneticileri ile görüşmeler yapacaktı.

Bu görüşme seyahatinin SONHABER16.COM ile birlikte birçok haber sitesi ve gazetelerde haber olarak yer alması, İYİ Parti Heyetinin Amerika’da CFR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Henri Barkey ile yapacağı özel görüşme gezisinin iptaline neden olmuştu.

ABD gezisinin iptal nedenlerinden en önemlisi ise; İYİ Parti Heyetinin FETÖ darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddia edilen Henri Jak Barkey’in toplantıya katılmamasını istemesiydi. O dönem İYİ Parti’nin Henri Jak Barkey’in görüşmede olmaması isteğine CFR Şirketi Genel Sekreteri Steven A. Cook,  Twitter’dan paylaştığı mesajla çok sert cevap verdi. Cook paylaşımında, ”Eğer CFR Şirketi Yönetim Kurulu Başkanımız Henri Jak Barkey, İYİ Parti ile yapılacak görüşmelere katılamayacaksa, İYİ Parti Heyeti Amerika’da sadece gezinti yapar” ifadesini kullanmıştı.

Böylece İYİ Parti’nin Amerika gezisi iptal olmuş, görüşmeye gitmekten vazgeçtikleri için de uçak biletlerini yakmışlardı.

İYİ PARTİ’NİN AMERİKA AŞKI TEKRAR DEBREŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir dizi görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gidince, İYİ Parti Heyeti de alelacele Amerika’da görüşmeler yapmak için ön randevuları aldı. Bugün Türk Hava Yolları’nın 15.15 tarifeli uçağı ile İYİ Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı eski Büyükelçi Ahmet Kamil Erozan ve Yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş ile birlikte Amerika’ya gittiler. Bu defa İYİ Parti Heyetinin Amerika’da kimlerle özel görüşmeler yapacağı gizli tutuluyor. Muhtemelen Amerika’da CFR Uluslararası Proje ve Planlama Şirketi ile tekrar görüşme yapacaklar. Görüşmeye de kaldıkları yerden FETÖ darbesinin mimarı olduğu iddia edilen CFR Şirketi Başkanı Henri Jak Barkey ile de görüşecekler. Altılı Millet İttifakı Masası ortakları, kamuoyuna birlik beraberlik mesajları verseler de içten içe bir birbirlerine siyasi üstünlük sağlama girişimleri yapmaktalar. Altılı Millet İttifakı Masası liderleri, siyaseti bir satranç titizliğinde oynuyorlar.

CHP VE İYİ PARTİ İCAZET PEŞİNDE Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bilindiği gibi Cumhurbaşkanı adayı olmak için yanıp tutuşuyor. Ve Amerika’dan Cumhurbaşkanlığı icazeti almaya gittiği kamuoyunda dillendiriliyor. Hele ki Kılıçdaroğlu’nun Amerika seyahatinde program dışı -beraberindeki gazetecileri de atlatarak- sekiz saat ortadan kaybolması sürecinde ‘kimlerle nerede ne görüştü?’ şüphesi uyandırdı. Bu da aslında gayet doğal… Kılıçdaroğlu, ABD’ye kendine göre bir amaç için gitti ve görüşmelerini de tabii ki yapacak. Fakat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener her ne kadar, ”Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, Başbakan olacağım” dese de yine de denklemden düşmek istemiyor. Ve eline geçirdiği her fırsatı Cumhurbaşkanı adaylığı için kullanıyor.

Türkiye’de 32 araştırma şirketi var. Bu şirketlerin vatandaşlarla yaptığı anketlerde Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı daima önde 1. çıkıyor, ardından İmamoğlu 2’inci, aday olmamasına rağmen Akşener 3. sırada yer alıyor. Son sırada ise 4. olarak Kılıçdaroğlu…

İşte bu durum İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in iştahını kabartıyor. Onun için Cumhurbaşkanlığı yolunda her hamleyi kendisine mübah görüyor. Çünkü Başbakanlık makamı çok uzun yıllar sonra elde edilebilecek bir makam olduğu için bu günü değerlendirmeye çalışıyor.

Bakalım Amerika’dan CHP lideri Kılıçdaroğlu mu, yoksa İYİ Parti lideri Meral Akşener mi Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet alacak?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ