Zirvede Haber

Katar’da sağlıklı tatilin tadını ‘Çöl Detoksu’ ile çıkarın

Katar’da sağlıklı tatilin tadını ‘Çöl Detoksu’ ile çıkarın

Katar’da sağlıklı tatilin tadını ‘Çöl Detoksu’ ile çıkarın

  • Katar Turizm (Qatar Tourism); zihniniz, bedeniniz ve ruhunuz için Katar’ın en iyi wellness aktivitelerini görücüye çıkarıyor
  • Çölde detoks yapın, sağlıklı besinlere doyun ve yeni yılda tazelenin
  • Orta Doğu’nun en büyük wellness destinasyonu Chiva-Som Zulal Wellness Resort Katar’da açıldı

Katar Turizm (Qatar Tourism), ziyaretçilerini yeni yılda bütüncül ve doğal wellness kaçamakları ile yenilenmeye ve canlanmaya davet ediyor. Çok sayıda spa merkezi, aktivite ve rahatlatıcı geziyi bir araya getiren Katar’daki ‘çöl detoksu’ temalı sağlık tatili seçeneği; zihni temizlemek, bedeni beslemek ve ruhu iyileştirmek için birebir…

Katar Turizm (Qatar Tourism) Operasyon Direktörü Berthold Trenkel: “Ruh sağlığı ve wellness artık trend olmaktan ziyade bir gereklilik hâline geldi. Katar dünya standartlarında wellness tesisleri ve faaliyetleriyle bu talebi karşılıyor. Katar’da yeni açılan Chiva-Som Zulal Wellness Resort Orta Doğu’nun en büyük wellness destinasyonu olma niteliği taşıyor. Yıldızlar altında spa keyfinden kum tepelerinde glampinge, gün batımında yoga derslerine… Katar’ın mükemmel ‘çöl detoksu’ ile yepyeni bir ‘ben’ yaratabilirsiniz.

Katar Turizm, çölde kaçamaktan sağlıklı yemeklere, huzur dolu mekânlarda lüks molalara ve tam teşekküllü wellness programlarına kadar ince detayları bulunan ‘çöl detoksu’ için en iyi sağlık turizmi seçeneklerini bir araya getirdi.

ZİHİN İÇİN

Chiva-Som Zulal Wellness Resort’ta Zihin Beden inzivası

Bu inziva ile bedeninizi, zihninizi ve ruhunuzu dengeye getirip gençleşeceksiniz. İnzivada çeşitli şifa gelenekleri ve bütüncül faaliyetlerle sağlığı destekleme ve bağışıklığı güçlendirme hedefleniyor. İnziva için 3 ile 14 gece arasında konaklama rezervasyonu yapılabiliyor.

Yıldızlar altında glamping

Sıcacık çöl kumlarına adımınızı atın ve Katar’ın nefes kesen içdenizi Khor Al Adaid’e yolculukta doğa ile bütünleşin. Yıldızlar altında bir gece geçirmeden önce deveye binebilir, çöl sürüşü yapabilir, geleneksel lezzetlerle ziyafet çekebilirsiniz.

Stresi boyayla at

Boyama yapmak sadece çocuklara has değil. Artist Cafe‘de yetişkinler de rahatlamak için boyama yapıyor. Katar İnci Adası’nın Qanat bölgesinde yer alan bu mekân, ziyaretçilerine zihinlerini özgür bırakma ve her bir fırça darbesiyle stres atma şansı veriyor.

BEDEN İÇİN

Esne, gerin, rahatla

Anantara Banana Island Resort Doha‘da günübirlik veya tüm hafta sonu inzivaya çekilebilir, Ashtanga, Hatha ve stretch yoga grup derslerine katılabilir veya özel ders alabilirsiniz. Detoks suları ile vücudunuzu canlandırabilir veya lüks spada ses banyosu yapabilirsiniz. Şehirde kalmak isteyenler, Doha’nın kalbine Paris zarafetini taşıyan Sisley Spa’nın dünyadaki en büyük tesisinin açılışını gerçekleştiren W Doha’yı ziyaret edebilirler.

Sağlıklı öğünler

Katar’daki seyahatinizde vücudunuzu yerel ürünlerin kullanıldığı, besleyici, enfes öğünlerle ödüllendirebilirsiniz. Doha’nın ilk %100 vegan kafesi https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=erdal.orh@gmail.com&MailID=18624342&url=https%3a%2f%2fwww.evergreenorganics.qa%2f Evergreen Organics’te yapacağınız nefis kahvaltıyla güne başlayın. Öğle yemeğinde tarladan sofraya bir deneyim için ise istikametiniz Chef’s Garden veya Baladna olsun. Ardından günün sağlıklı atıştırmalığı için Green and Go‘ya uğramayı unutmayın.

Purple Island (Mor Ada)’da kano ile enerjik bir gezinti

Katar’ın en güzel doğa hazinelerinden Al Thakira’nın mangrovları arasında kanoyla gezinerek tabiatla bağınızı güçlendirebilirsiniz. Eşsiz bitki örtüsünün yanı sıra flamingoların ve balıkçılların da dahil olduğu muhteşem canlı çeşitliliğinin keyfini kano turuyla çıkarabilirsiniz.

Güzel kal, mutlu kal

Yerel doğal kaynakları kullanan Botany’nin organik ürünleri ile cildinize ışıltısını yeniden kazandırın.

RUH İÇİN

Dolunay yogası

Ay’ın titreşimlerini ve enerjisini alarak bedeninizle bağlantı kurun, derinleşin ve enerjiyle dolun. Evolve Mind Body Soul ile yoga derslerini kaçırmayın. Bu program ile ay ışığı altında öz farkındalığınızı artıracak, zihninizi berraklığa kavuşturacaksınız.

Sesle şifa

Niya Yoga‘da Tibet çanakları, ziller, çanlar ve daha birçok enstrüman ile gerçekleştirilen meditasyon derslerine katılın ve ruhunuzu uyandırın. Bu faaliyet ile zihninizi sakin, meditatif hâle getirin.

Dijital detoks

Mandarin Oriental, Doha, sürekli koşturmaca halinde olan ve ekrana yapışık yaşayanlar için Dijital Wellness Kaçamağı ile dijital cihazların sık kullanımının sebep olduğu stres ve gerginliği atma fırsatı sunuyor.

Yıldızlar altında spa

Katar’da sınırların ötesinde bir dünyayı deneyimleyin ve eşsiz tecrübeler edinin: Saray Spa‘nın küratörlüğünü yaptığı “Yıldızlar Altında”, Marriott Marquis Doha’nın 50.katında yer alan helikopter pistinde gerçekleşiyor!

Daha fazla bilgi edinmek için:https://panel.basinlistem.com/UrlRedirect.ashx?Mail=erdal.orh@gmail.com&MailID=18624342&url=https%3a%2f%2fwww.visitqatar.qa%2fen%2fthings-to-do%2fcity-break%2fwellness-spa

Medyayla ilgili sorularınız için lütfen Qatar Tourism’in Basın Ofisi ile iletişime geçin:

+974 7774 7863 | pressoffice@visitqatar.qa

Katar Hakkında:

Dünya nüfusunun %80’inin altı saatlik bir uçuşla ulaşabildiği Katar; Orta Doğu’nun kalbinde bulunan, Basra Körfezi’nin çevrelediği bir yarımadadır. 2020 yılında Numbeo tarafından dünyanın en güvenli ülkesi seçilen Katar, tüm gezginleri içtenlikle karşılıyor; 95’ten fazla ülkeden ziyaretçiler Katar’a vizesiz giriş yapabilir. Katar, kolayca erişilebilen ve inanılmaz bir çeşitliliğe sahip turistik mekanlara sahiptir. Ancak bunlarla sınırlı değil; Katar, Balina Köpek Balığı ve görkemli bir ulusal hayvan olan Arap Antilobu da dâhil olmak üzere çok sayıda fauna ve floraya ev sahipliği yapıyor. Katar’da yaşanan birçok deneyim, kültürel özgünlük ve modernitenin benzersiz bir mozaiğini oluşturuyor. Katar, ikonik müzelerden gökdelen restoranlarına; heyecan verici çöl maceralarından, FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ gibi dünyaca ünlü birçok etkinliğe kadar, her gezgine ve her bütçeye uygun seçenekler sunuyor.

Qatar Tourism Hakkında:

Qatar Tourism kuruluşu; Katar’ın turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesini hedefleyen resmi bir devlet kurumudur. Katar, dünyanın dört bir yanından insanların sanat, kültür, spor ve maceraya dair eşsiz seçenekleri deneyimlemek için bir araya geldiği, ailelere ve iş amaçlı misafirlerine Hizmet Mükemmelliği anlayışıyla hitap eden bir destinasyondur. Qatar Tourism, turizm değer zincirinin tüm öğelerini güçlendirmeyi, yerel ve uluslararası ziyaretçi talebini artırmayı, iç yatırımlar çekmeyi ve yerel ekonomide çarpan etkisi yaratmayı amaçlamaktadır. Qatar Tourism 2030 Stratejisi, 2030 yılına kadar ülkeye yılda 6 milyondan fazla uluslararası ziyaretçi getirmek gibi iddialı bir hedef belirleyerek, Katar’ı Orta Doğu’nun en hızlı büyüyen turistik destinasyonu haline getirmeyi amaçlamaktadır.

Web sitesi: www.visitqatar.qa

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ