Zirvede Haber

İnce, Bursa’da

İnce, Bursa’da

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bursa ziyaretine Orhangazi’den başladı. Orhangazi’de esnaf ziyareti yapan ve vatandaşlarla sohbet eden Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini ve burada yaptığı Rusya Ukrayna savaşında Ukrayna’nın yanında olmalıydık açıklamasına sert tepki gösterdi. İnce Kılıçdaroğlu’nun ABD’de bunu söylemesinin ABD’nin yanında olduğunun göstergesidir dedi.

Muharrem İnce, Bursa'da esnaf ziyaretinde bulundu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini Orhangazi’de yaptığı açıklama ile yerden yere vurdu. Muharrem İnce, Bursa gezisine başladığı Orhangazi’de esnaf ziyareti yaptı buradaki vatandaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisine sert tepki

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Orhangazi’de yaptığı açıklamada Memleket Partisi olarak ne Amerikancı ne de Rusçu olmadıklarını belirterek; “Önce bunu belirtelim. Dünyada bir savaş var Ukrayna Rusya savaşı. Biz Tayyip Erdoğan’ın ekonomi, eğitim, tarım, mülteci politikalarını beğenmiyoruz. Yerden yere vuruyoruz eleştiriyoruz. 20 yıldır eleştiriyoruz. Ama bu savaştaki tutumunu doğru buluyoruz. Ukrayna Rusya savaşında taraf kalmayı bir bloktan yana olmamayı doğru buluyoruz. Bu geçmişte denendi 2.Dünya Savaşında İsmet Paşa Türkiye’yi savaşa sokmadı. Biz farklı bir siyasi partiyiz. Doğru bildiğimize doğru, yanlış bildiğimize yanlış diyoruz. Ama gidip Amerika’da Ukrayna’nın tarafında olmalıyız deyip, Türkiye devletinin bu tarafsız kalıp arabulucu politikasını yerle yeksan etmek Amerika’ya göz kırpmak bunu çok tehlikeli buluyoruz. Amerika’ya gidip Ukrayna’dan yana olmalıyız demek, “Biz Amerika’dan yana olmalıyız” demektir. Yunanistan’daki üslerden yana olmak demektir. Güneyimizdeki YPG/PKK’dan yana olmak demektir. Bunu çok tehlikeli buluyoruz. Böyle muhalefet olmaz. Biz yerli ve milli muhalefetten yanayız. Erdoğan’ı desteklemiyoruz. Erdoğan’ın politikalarına şiddetle karşıyız. Ama Ukrayna Rusya Savaşında yürütülen tarafsız kalma, arabulucu rolüne soyunma memleketimizin lehinedir. Ey Amerika duy beni, sev beni, yala beni, yut beni gibi bir şey olur. Bu doğru bir şey değil. Bunu yerli ve milli bulmuyoruz. Memleketimizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz biz. Yani gerçekten şaşkınlıkla izliyoruz. İsmet Paşa’nın partisinin genel başkanı ikinci dünya savaşına Türkiye’yi sokmamış, denge politikasını gözetmiş bir genel başkanın partisinin başındaki zat Amerika’ya göz kırpıyor” dedi.

Muharrem İnce, Erdoğan’ı da, Kılıçdaroğlu’nu da birlikte göndereceğiz sözlerini dile getirdi.

İnce, gazetecilerin Kılıçdaroğlu’nun ABD’deki kayıp 8 saati ile ilgili soruya ise “bilemiyorum” yanıtını verdi.

Muharrem İnce, Orhangazi’deki açıklamasının ardından Cuma namazı kılmak ve esnaf ziyareti için İznik’e geçti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ