Zirvede Haber

İYİ PARTİ MUSTAFAKEMALPAŞA’DAN MUSTAFA ESGİN’E SERT TEPKİ!

İYİ PARTİ MUSTAFAKEMALPAŞA’DAN MUSTAFA ESGİN’E SERT TEPKİ!

İYİ Parti Mustafakemalpaşa Başkanlığı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin’e sert tepki gösterdi. Başkan Tevfik Demir; Geçtiğimiz hafta Akp Milletvekili Mustafa Esgin,Akp İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın 41 aylık faaliyet raporunu izledik. 13 yıldır Akp’ nin her seçimde vaat ettiği ve günümüze kadar yapılmadan gelen merkezi hükümet projelerinin yakın zamanda biteceği açıklamaları ile karşı karşıya kaldık. Yakın zaman kavramı da hepsine göre ayrı ayrı değişiklik gösteriyor. Büyükşehir Belediyesinin 2023 Mart dediğine sayın Vekil Ocak ayı diyor, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı ise çok yakında demekle yetiniyor. Maalesef birbirlerinden haberleri yok.

Hala Gençlik Spor Merkezi deniliyor, hala Dere Boyu ıslah projesi deniliyor ve hala utanmadan TOKİ deniliyor. 3,5 yıldır TOKİ’ye parasını ödeyerek ev bekleyen vatandaşımızın mağduriyeti konuşulmuyor. O gün daire fiyatları 300-400 bin TL idi, bugün 1 milyon TL nin altında daire yok denmiyor. Bu projeler ve geçen bunca zaman için özür dileyeceklerine bu arkadaşlar arsızca hala alkış bekliyorlar. Önceki dönemde kurdelesi kesilerek açılan Ali Koyuncu Kapalı Pazar Yerini hizmete açtıklarını anlatıyor Akp Belediye Başkanı. Söz verdiği ama yapmadığı semt pazarlarından olan Lalaşahin kapalı pazar yerini nasıl da tadilat yaptığını anlatıyor. Mevcut hayvan barınağını revize ettiklerini anlatıyor.

Önceki dönemde yapılmış olan binalara Sosyal İşler Müdürlüğünü nasıl taşıdığını anlatıyor. Ama sanırım Akp Belediye Başkanına hiç kimse mevcut bulunan alanlarda yapılan tamir, bakımı ve revize işlemlerinin bir hizmet olmadığını söylemiyor. Bu işlemler daha önce yapılmış yatırım ve hizmetlerin devamı niteliğindedir. Ve zaruridir. Bu sebeple hizmet diye sunulması sadece göz boyamadır. Üstelik yapılan sunumda Akp Belediye Başkanı KOBİ Sanayi Bölgesi projesinden bahsederken, arkasında bulunan haritanın 2. Etap OSB Güllüce Sanayi Alanı olduğundan dahi bi haberdi. Lütfen biraz özen ve ciddiyet. Aslında biz ve İlçe halkımızın beklediği farklı açıklamalar var Akp yetkililerinden.

Örneğin içme suyu boru hattı yenileme ihalesinin son durumu merak ediliyor. Mütehaitin ufak tefek işleri yaparak hak ediş doldurmak istediği ve bir süre sonra işi bırakacağı konuşuluyor. Bu durumda tekrar ihale sürecine girileceği ve o süreçte Hamidiye, YunusEmre ve Lalaşahin mahallelerimizde kazılan yolların yapılmadan bekleyeceği ifade ediliyor. Ve şu an alt yapı ile ilgili yapılan kazılardan dolayı sadece çukurların değil trafik akışının düzensizliği ile ilgili problemlerin çözümünün açıklamasını bekliyoruz. Şimdi Akp Belediye Başkanından, Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden alt yapıyı, Spor Toto Teşkilatı ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinden Gençlik Spor Merkezini, D.S.İ bütçesinden dere boyu ıslah projesini, TOKİ bütçesinden yeri yanlış olan Millet Bahçesi ve bir türlü yapılamayan konut projesini anlatırken istiyoruz ki, Mustafakemalpaşa Belediyesi bütçesi ile hangi yatırıma imza attı bunları da bizlere anlatabilsin.

Daha iyi durumdayız gibi net olmayan ifadeler ile konuşulacağına isteriz ki net rakamlar ile konuşalım. Örneğin 2019, 2020, 2021 ve 2022 yılı bütçelerini topladığımızda yaklaşık 700 milyon TL dan fazla bir rakam görüyoruz. Üstelik yapılan mülk satışlarını da eklersek 800 milyon TL dan fazla bir miktar görüyoruz. Görüyoruz ama bu büyük paraları hizmet olarak İlçemizde hissedemiyoruz. İşte şimdi bunu soruyoruz, 41 ayda bu paralar ile yaptığınız kaç tane ne kadarlık yatırımınız var ? Üstelik daha da acı olan, çizilen pembe tablonun yanında mülk satışları hala devam ediyor. 10 Ekim Pazartesi saat 10:00 da başlayacak ihalelerde Ormankadı, Devecikonak, Hisaraltı ve Yenikızılelma mahallerimizde bulunan tarla ile arsa olmak üzere 6520 m2 alanımız, Kestelek Mahallemizde 812 m2 alana sahip kagir konserve binası arsası ile satışa çıkıyor. Toplamda satışlardan beklenen rakam 1 milyon TL den fazla.
Her şey yolunda ise bu Milletin malları hala niye satılmaya devam ediliyor?
Etkinlikler, şölenler, ziyafetler, ziyaretler ve konserlerin bedeli bu mudur?
İşin aslı görüyoruz ki maalesef İlçemiz adına işler pek de iyi gitmiyor.
Bizler bunu görüyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu gidişe dur diyeceğimiz günler yakın.
İYİ olmaya ve İlçemizi daha iyi yarınlara ulaştırmaya kararlıyız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ