Zirvede Haber

AKP halkın sesini kesmek istiyor

AKP halkın sesini kesmek istiyor

TDP Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM’nin ilk görüşeceği yasanın Sansür Yasası değil, EYT olması gerektiğini belirterek, “Gazete ve televizyonları kontrol altına aldılar. Şimdi sosyal medyayı ve internet sitelerini kontrol edecekler. Halkın diliyle konuşacağız diye gelen Ak Parti halkın sesini kesmek istiyor. ” dedi.

Sarıgül: AKP halkın sesini kesmek istiyor

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, haftalık basın toplantısında konuştu. CHP’nin af talebinin çok değerli olduğunu kaydetti.

“AKP HALKIN SESİNİ KESMEK İSTİYOR”

TBMM’nin üç aylık aranın ardından açıldığını hatırlatan Sarıgül şunları söyledi:

“Meclis açıldı, sayın cumhurbaşkanı konuştu. Sonra 3 gün ara verdi. Yine açma kapamayla işe başladılar. Sansür yasasıyla devam edecekler.

Nedir bu sansür yasası? Bu yasa -Allah göstermesin- diyelim ki bir orman yangını oldu, bir internet sitesi veya sosyal medya kullanıcısı bunu haber yaparsa halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla karşı karşıya kalacak.

Gazete ve televizyonları kontrol altına aldılar. Şimdi sosyal medyayı ve internet sitelerini kontrol edecekler. Gösteri hakkı olmayan, medyası özgür olmayan, çocukların bile konuşmaya korktuğu bir ülke meydana getirerek iktidarlarını sürdürmek istiyorlar.

Halkın diliyle konuşacağız diye gelen Ak Parti halkın sesini kesmek istiyor, muhalefeti susturmak istiyor ama nafile, yasaklarla iktidarda kalınamadığını tarih hep göstermiştir.”

“BEKLEDİKLERİ HER GÜN EYT’LİLERİN KIZGINLIĞI ARTIYOR”

TBMM’nin ilk görüşeceği yasanın EYT olması gerektiğini vurgulayan Sarıgül, “EYT’yi yıl sonunda çözeceğiz diye demeç veriyorlar. Niye hemen değil de yıl sonunda? Şimdi çözerlerse seçime kadar unutulur diye düşünüyorlar da ondan… Siyasi hesap yapıyorlar ama şunu unutuyorlar. Bekledikleri her gün EYT’lilerin kızgınlığını artırıyor. EYT yasasını yıl sonunda çıkaracaklar. Halkın alım gücünü yıl sonunda düzeltecekler, enflasyonu yıl sonunda düşürecekler. Seçime yakın bunları yapacaklar, oyları kapacaklar, öyle sanıyorlar. Ama şunu unutuyorlar. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz.” ifadelerini kullandı.

“TBMM KAPALI OTURUM YAPMALI”

“Türkiye, şu anda büyük risk ve tehditlere maruz bir ülkedir.” diyen Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı:

Rusya, Ukrayna savaşının 3. Dünya savaşına yol açacağı konuşuluyor.
ABD, her taraftan bizi kuşatıyor. Yunanistan adalarda bir oldu bitti yaratmak istiyor. Türkiye olarak çok ciddi risk ve tehditler altındayız. TBMM’yi bir kapalı oturumla toplanmaya, tehdit değerlendirmesi yapmaya, gerekenlerin yapılması konusunda hükümete tam yetki vermeye davet ediyorum.

Bu sayede dünyanın önüne birlik içinde kararlı ve dik bir duruş koymuş oluruz. Çok ağır iç ve dış sorunlarımız var ama biz bu sorunların altından kalkarız. Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargıya dayalı, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı, içeriye ve dışarıya güven veren bir yönetimle her şey düzelir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ