Zirvede Haber

Köylülerden katı atık tesisine tepki: ‘Bizi kesmeden bu ağaçları kesemezsiniz!’

Köylülerden katı atık tesisine tepki: ‘Bizi kesmeden bu ağaçları kesemezsiniz!’

Bursa’da bulunan Erdoğanköy’de mera alanına yapılmak istenen katı atık tesisine köylüler tepki gösterdi. Bursa’daki Erdoğanköy’de yapılmak istenen katı atık tesisine köylüler tepki gösterdi. 17 dönümlük alanına atık tesisi yapılmak istenen yaklaşık 230 dönümlük mera alanında bugün bir araya gelen köylüler, yetkililere seslendi. Bin haneye yakın yurttaşın yaşadığı köyün yaklaşık 300 metre yakınına yapılması planlanan tesisle beraber Gürsu, Kestel ve Yıldırım ilçelerinin çöpleri bu alana getirilerek preslenecek ve buradan İnegöl’deki merkeze gönderilecek. Köyün hayvanlarının otlatıldığı ve ağıllarının bulunduğu ormanlık alanda 27 Eylül Salı günü yapılacak ağaç kesimi de köylülerin tepkisine neden oldu.

Atık tesisinin yapılacağı alanda köylüler adına konuşan Erdoğanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bülent İmren, şunları söyledi: “Bugün sağ olsun Büyükşehir Belediyesi, tarımdan ve hayvancılıktan bahsediyor. Ama baktığımız zaman orman katlediyorlar, tarım alanı için hurdacılar sitesi kurmaya çalışıyorlar. Bundan bir yıl önce de bu projenin yanlış olduğuna dair burada açıklama yapmıştık. Ama bu yanlıştan dönülmedi. Kendilerine biz yer gösterdik, yine bizim kendi meralarımız içerisinde, ‘Gelin, buraya yapın’ dedik. Uzak olduğu ve mali açıdan uygun bulmadıkları için reddettiler. Bugün baktığınız zaman, bu yüzyıllık meşeler içerisinde 17 dönümlük alana katı atık projesi gerçekleştirmek istiyorlar. Buradan köyümüze yaklaşık 300 metrelik bir mesafe var. Bilirkişi raporunda buraya o projenin yapılamayacağı söylendi. Şu anda dava süreci devam ediyor. Bu dava süreci bitene kadar bu ağaçları kesmeyin. Biz, bu ağaçları kestirmemek için sonuna kadar direneceğiz.” dedi.

Erdoğanköy’de yapılması planlanan Katı atık projesi için ağaçların kesilecek olmasına tepki çığ gibi büyüyor. Salı günü Saat: 10:00 sıralarında katı atık yapılacak olan yerdeki ağaçları kesimini engellemek için alanda toplanan köylüler, bu projeden vazgeçilmesini isteyerek, ağaçların kesilmesine karşı olduklarını, ellerinden çabayı ve mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdiler. Her hangi bir olumsuzluğa karşı, Jandarma ve Çevik kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu olayda, neyse ki korkulan olmadı. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ağaçları kesim işini bugün gerçekleştirmeyeceklerini söylemelerinin ardından, köylüler sessizce olay yerinden ayrıldı. Öte yandan, Erdoğan köylüler “Kestel Belediyesine ve Büyükşehir Belediyesine böyle bir karar aldıkları için, gereken cevabı bu kez sandıkta vereceğiz” dediler.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ