Zirvede Haber

İYİ İnsanlar; Engelleri Birlikte Aşalım!

İYİ İnsanlar; Engelleri Birlikte Aşalım!

Kültürpark Ender Çay Bahçesinde düzenlenen etkinlikte İYİ Partililer “engelli vatandaşlar” için bir organizasyona imza attı. İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Toplumsal Politikalar tarafından düzenlenen etkinliğe 20 kadar dernek katıldı. Organizasyona GİK Üyeleri Hasan Toktaş ve Müberra Çakır, MDK Üyesi Şeyda Şahin’de katılarak destek verdi. Ev yapımı kahvaltı yenildikten sonra söz alan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; “Hepimiz birgün engelli olabileceğimiz gerçeğini unutmadan, günlük yaşantımızda İYİ insanlar olarak toplumumuzu kucaklayan politikalar ile emin adımlarla yürüyoruz. Etkinlikte bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplumsal Politikalar Başkanı Semra Doğan, engelli bireylerin toplumda bir zenginlik olduğunu belirterek; “Bursamızda sizlerin sesini dalgalandırarak nefesiniz olmak istedik. Ürettiğimiz siyasetle sizlerin günlük yaşadığınız problemleri minimize edeceğiz. Bunun üzerinde çok çalıştık.” Dedi.

Engelli Komisyon Başkanı Beyhan Erdoğan; engellilerin toplumdaki yerini anlatan konuşmasında; “İYİ Parti Bursa Toplumsal Politikalar Başkanlığı Engelli Komisyonu olarak düzenlemiş olduğumuz kahvaltı programımıza hepiniz HOŞ GELDİNİZ. Kısaca kendimden bahis etmek isterim, 1964 Balıkesir doğumlu iki çocuk annesiyim, 1989 yılında trafik kazası sonucu Omurilik felçlisi oldum. Yeni durumuma alışmam bedenimi ve ruhumu onarmam, kendimle barışmam, 7 yıl sürdü. Bu 7 yılda yeni yaşamı, bu yaşamın içinde benim gibi engelli olan insanlarımızı tanıdım ve benim gibi engelli kardeşlerime nasıl katkıda bulunabilirim çabası ve gayreti içinde oldum.

Bu bağlamda eski adı Yerel gündem 21 Projesinde 22 farklı Gurubun, Meclislerin ve Platformların kolaylaştırıcığını, daha sonra Bursa Kent Konseyinde proje yürütücülüğü, proje koordinatörlüğünü ve proje danışmanlığı yaptım. Aynı zamandan engelli insanlarımız ve ailelerine Eğitim seminerleri ve bilgilendirme ihtiyaçlarına göre yönlendirme yaptım. Milli Eğitime Bağlı okullarda geleceğin mimar ve mühendislerine Engellilik nedir nasıl bir çevrede engelli yaşayabilir ile ilgili çocuklarımızı bilinçlendirdik.

İki yıl Omurilik felçlileri bursa şubesi dernek başkanlığı yaptım, diğer engelli dernekleriyle de çalışmalar yaptım. Şuanda İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Toplumsal ve Sosyal Politikalar Engelli Komisyon Başkanlığı görevimi aynı azimle yapmaktayım. Biz İYİ parti olarak, İyi bir Türkiye için yola çıktık. Biliyoruz ki bu yolda iyi yaşamlar inşa etmek hayal değildir. Engelli vatandaşlarımızın yüksek yaşam koşullarına kavuşmasının, herkes gibi tüm hak ve özgürlüklerden sonuna kadar faydalanmasının zor olmadığını düşünmekteyiz. Önceliklerin doğru belirlendiği, kaynakların hakça paylaşıldığı, aklın ve vicdanın öne çıkarıldığı politikalarla sorunların üstesinden rahatlıkla gelineceğini biliyoruz. Özgürlüklerden sınırlandırılmaksızın yararlanması temel ilkemizdir. Beklentilerin ve ümitlerin tükendiği bu dönemde, her vatandaşımızın olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın da umudu olmaya devam edeceğiz. Umutların ve hayallerin yeniden yeşertildiği, siyasi kaygılardan uzak, insan onuruna yaraşır bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz.

Ankara Genel Merkezde Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in talimatlarıyla engellilerin haklarını ve yaşam kalitesini arttırmak amaçlı kuruluşumuzdan bu yana düzenli çalışmalar ve çalıştaylar yapılmaktadır. Hala devam etmekte olan ” ENGEL SİZSİNİZ” temalı son çalıştayımız, toplumun her kesiminden geniş sayıda katılımcılarla devam etmektedir.
Bugün burada değerli vaktinizi çok fazla almamak için, iktidarımızda İYİ Parti olarak yapacaklarımızı kısa bir örnekle sizlere aktarmak istiyorum. Engelli bireylerin bakım hizmetinin sağlanabilmesi için Engelli Bakım, Rehabilitasyon ve Habilitasyon Bakım Evlerinin bölgesel dağılım gözetilerek yapılmasını ,varolanların niteliksel ve niceliksel olarak geliştirilmesini sağlayacağız.
“Ben öldükten sonra çocuğum ne olacak” diyen annelerin huzur bulmasını sağlayabilmek için çalışacağız. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, sürdürülebilir bir bakım sistemi kurulabilmesi için farklı gelir gruplarındaki bireylerin güvenilir koşullarda bakım alabilecekleri imkanların sağlanması öncelikli hedefimiz olacaktır. Ayrıca, çeşitli nedenlerle engelli haline gelen bireylerin kendi finansman ve varlıklarının da dahil edilebileceği sosyal bakım politika ve modelleri oluşturacağız. Ayrıca ruh sağlığı hastane ve kliniklerinde kapasite tamamen dolu durumdadır ve ruh sağlığı bozuk olan bireyler gereksinim duydukları yataklı tedaviyi, (önleyici, koruyucu) ve tedavi sonrası takip hizmetlerini de yeterince alamamaktadır. Kamuda ruhsal engelliler için psikiyatri servisi oluşturulması ve yatak sayısının arttırılmasına yönelik hızla çözümler üreteceğiz. Değerli Misafirlerimiz Katılımlarınızdan dolayı Hepinizi ayrı ayrı teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum.” dedi. Etkinliğe gelenler sorunlarını kürsüden anlattıktan sonra şiir dinletisi ve müzikli eğlence sonrası sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ