Zirvede Haber

PANDEMİNİN KAHRAMANLARI ŞİDDET, AŞIRI İŞ YÜKÜ VE YOKSULLUKLA BAŞBAŞA: ”DOKTORLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE KAMU PERSONELİ KİRALARINI DAHİ ÖDEYEMİYOR’’

PANDEMİNİN KAHRAMANLARI ŞİDDET, AŞIRI İŞ YÜKÜ VE YOKSULLUKLA BAŞBAŞA: ”DOKTORLAR BAŞTA OLMAK ÜZERE KAMU PERSONELİ KİRALARINI DAHİ ÖDEYEMİYOR’’

Şiddetin, iş yükünün ve yoksullaşmanın altında ezilen doktorlar başta olmak üzere kamu personelleri evlerinin kiralarını dahi ödeyemez hale geldiler. Sağlıkta beyin göçü ve istifalar hızla artarken Türkiye’nin daha fazla hekimini sağlık çalışanını kaybetmemesi için SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, başta hekimler olmak üzere sağlık ve diğer kamu personeline, hızla kira yardımı ve iyileştirme yapılmasının gerekli olduğunun altını çizdi.

Şiddet, baskı, iş yükü artışı ve ekonomik yetersizlik hekimlik mesleğini ciddi şekilde tehdit ediyor. Yılın ilk 6 ayı itibariyle yurtdışına gitmek için başvuran hekim sayısının rekor düzeyde arttı. Yaklaşık bin 200’ü aşkın hekimin yurtdışına gitmek için Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) belge almak için başvurduğu, yıl sonunda bu rakamın 3 binleri bulacağı belirtildi. Önceki yıllarda daha çok asistan ile pratisyen hekimlerin gitmek için belge almak istediği kaydedilirken, bu yıl uzman ve akademisyenlerin başvurularının artması dikkat çekti. Önümüzdeki yıllarda cerrahi, iç hastalıkları, çocuk sağlığı, anestezi, radyoloji, göz hastalıkları gibi branşlarda hekim eksikliği yaşanacağı belirtiliyor.

YA GÖÇ YA İSTİFA ET

Beyin göçü hızla artarken, ülkede kalan hekimler de ya mesleği bırakıyor ya da bırakmayı düşünüyor. Pandeminin kahramanları doktorlar ve sağlık çalışanları kötü bir kadere mahkûm edilmiş durumda.

Olağanüstü enflasyon hekimlerin belini bükmüş vaziyette. Doktorlar evlerinin kiralarını ödemekte dahi zorluk yaşamakta. Azalan doktor sayısı kamu sağlığını da ciddi anlamda tehdit ediyor. Randevu bulmak oldukça güçleşirken, bazı hastanelerde çeşitli alanlarda hekim dahi bulunamaz hale gelindi.

‘’KİRA YARDIMI GELMELİ’’

Konuya ilişkin Sağlık Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Özlem Akarken de açıklamada bulundu.

Akarken, ‘’Bir hekim kolay yetişmiyor. Bir hekim artık 10.000 liralar istenen kira bedellerinde aldıkları maaşlarla geçim derdindeler. Hekimler başta olmak üzere sağlık çalışanları diğer kamu personeli kira bedellerini geçmişten gelen birikimleriyle ödüyorlar. Kısacası hekim başta olmak üzere kira bedellerini zorlanarak ödeyen kamu çalışanlar için kira yardımı gelmeli. Yüksek artışlar gösteren kiraları ödeyemez duruma gelen kamu personeline elzem bir şekilde iyileştirme zaruri ihtiyaçtır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ