Zirvede Haber

Malta, festivalleriyle yalnız turizm değil kültür destinasyonları arasında yer alıyor

Malta, festivalleriyle yalnız turizm değil kültür destinasyonları arasında yer alıyor

Akdeniz
in önemli turizm destinasyonlarından Malta, yaz sezonunda deniz tatili kadar kültür turlarını tercih edenlerin de uğrak noktaları arasında yer alıyor. Festival cenneti olarak anılan ülke, temmuz ve ağustos aylarında ev sahipliği yaptığı festivallerle, tüm dünyadan turistlerin rotasına giriyor.
Yaz döneminde yurt dışına seyahat etmeyi planlayanlar, deniz tatiliyle yetinmeyerek kültürel etkinliklere de erişebilecekleri destinasyonları araştırıyor. Deniz tatilinin Akdeniz’deki en güzel rotalarından birini sunan Malta, ev sahipliği yaptığı yaz festivalleriyle kültür müdavimlerinin de uğrak noktasına dönüşüyor. Malta’nın, elektronik müzikten rock müziğe, yerel müziklerden çılgın dans partilerine, barok müzikten reggae’ye kadar her müzik türünün hayat bulduğu festivalleri, bu yaz yine binlerce müzikseveri ağırlıyor. Malta’nın 9 Temmuz’da BBC Konser Orkestrası ile başlayan müzik yolculuğu, Ağustos ayına kadar devam ediyor.

Açık havada caz keyfi

Tatil keyfi ile kültürün başarılı bir şekilde sentezlendiği Malta’ya damgasını vuran birbirinden güzel festivallerin arasında, Malta Uluslararası Caz Festivali öne çıkıyor. 11-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenen festival, yerel ve uluslararası soundların harmanını sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Chick Corea, Natalie Cole, Betty Carter gibi dünyaca ünlü yıldızları ağırlayan festival, Valletta şehrindeki Our Lady of Liesse Kilisesi’nin bahçesinde gerçekleştiriliyor.

Avrupanın en büyük ücretsiz festivali

MTV, yıllardır sürdürdüğü dünyanın en büyük yıldızlarını seyirciyle buluşturma geleneğini bu kez Malta’ya taşıyor. 2022’de Grammy adayı olan iki sanatçının; dünyaca ünlü DJ Mashmello ve hip hop sanatçısı French Montana’nın sahne alacağı “Isle of MTV” etkinliği, 19-24 Temmuz tarihleri arasında Valetta’daki The Granaries’te düzenlenecek. Etkinlik, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük ücretsiz festivali olma özelliğini taşıyor.

Sahnede Placido Domingo var!

Dünyaca ünlü tenor Placido Domingo’yu dinlemek isteyenler, bu yaz Malta’da buluşuyor. Başarılı kariyeriyle yılardır adından söz ettiren 81 yaşındaki sanatçı, 25. Yıl Konseri kapsamında Joseph Calleja’nın özel konuğu olacak. Opera tutkunlarının asla kaçırmak istemeyeceği konser, 26 Temmuz’da Fort Manoel’de gerçekleştirilecek.

Sahnenin olduğu her yerde müzik şöleni

Kristal berraklığındaki sularıyla deniz tatillerinin tercih edilen ülkesi Malta’nın ünlü festivalleri arasında Glitch de yer alıyor. House ve tekno müzik tutkunlarının yüzünü güldüren Glitch Festivali, Avrupa’nın en güzel manzaralarından birinin eşlik ettiği çılgın tekne turlarına, çatı katı havuz partilerine ve gizemli mağaralara konuk olacak. Sahnenin olduğu her yeri müzik şölenine dönüştüren festival, 13-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Herhangi bir festivale katılmak için

Malta’ya seyahat edecekler ise yolculuktan gezi rehberine, konaklamadan yeme içmeye kadar tüm süreci maltatatili.com aracılığıyla kolay adımlarla koordine edebiliyor. Tatilini günlük etkinliklerden kültürel aktivitelere kadar birçok unsurla renklendirmek isteyen yerli turistlerimize de Malta Turizm Ofisi’nin Türkiye portalı seçeneğini sunan maltatatili.com, dijital platformuyla tatillerin arzu edildiği şekilde planlanmasına olanak tanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ