Zirvede Haber

GLOBAL WELLNESS DAY 2022 TÜRKİYE’DEN ÇIKAN GLOBAL WELLNESS DAY, DÜNYANIN HER YERİNDE 500 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN KUTLANDI.

GLOBAL WELLNESS DAY 2022 TÜRKİYE’DEN ÇIKAN GLOBAL WELLNESS DAY, DÜNYANIN HER YERİNDE 500 MİLYON KİŞİ TARAFINDAN KUTLANDI.

2012 yılında Belgin Aksoy tarafından hiçbir kar amacı gütmeden yaratılan Global Wellness Day (GWD), ömür boyu sürecek bir felsefe ve yaşam tarzına ilham veriyor; ”Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir” sloganıyla, dünyanın dört bir yanındaki insanlara fiziksel, zihinsel ve ruhsal sağlıklarına özen göstermenin değerini hatırlatıyor.

11 Haziran 2022 Cumartesi günü, Global Wellness Day tüm dünyada yarım milyar insan tarafından  kutlandı. 2020’de dünyada bir ilki gerçekleştirerek, çok başarılı bir akış ile 24 Saatlik Ücretsiz Canlı Yayın Kutlaması ve 2021’de 12 Saatlik Ücretsiz Canlı Yayın Kutlamasının ardından, bu yıl dünya genelinde #MagentaDüşün (#ThinkMagenta) teması ile on binlerce etkinlik, atölye çalışması ve söyleşi ile kutlandı.

#MagentaDüşün, dünyanın olumsuz gidişatı karşısında yükselsen bir fikir yapısıdır. İnsan hayatına pozitif etki eden bir hatırlatmadır. Her yıl Haziran ayının ikinci Cumartesi kutlanan Global Wellness Day’in kurucusu Belgin Aksoy, “Magenta Düşün’ün iyimser olmak ve hayatın sorunlarını görmezden gelmekle ilgili olmadığını, aslında hayatlarımızda ne olursa olsun gerçekçi olmak ve neşeyi seçmekle ilgili” olduğunu açıklıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Global Wellness Day, dünya genelinde herkes tarafından kutlanıncaya kadar 11 yıldır verdiğim emeği vermeye devam edeceğim. Bu topraklardan çıkmış, 7 kıtada yarım milyar insana ulaşmış bir Türk markası var mı emin değilim. Ancak Global Wellness Day var. Dünyayı değiştirmek isteyen Türk kadınlarına ve girişimcilerine örnek olmasını diliyorum.”

On binlerce noktada kutlanan ve 500 milyondan fazla kişiye ulaşan Global Wellness Day etkinlikleri arasında, Türkiye’de Richmond Hotels’de zumba, fonksyonel fitness, sağlıklı atıştırmalıklar, Dose İstanbul’da trambolin, dans kardiyo çocuk yogası, Mandarin Oriental Bodrum’da spa ritüelleri, açık hava spor aktiviteleri, yoga, Grand Hyatt Istabul’da Tülin Şahin’in “Yaşamın Kıymetini Bilmek” konuşması, pilates, yoga, meditasyon, nefes çalışmaları, Portekiz‘de pozitifliği artırmak için kahkaha terapisi ve Tai Chi, Yeni Zelanda‘da BoxHITT ve Zumba, Güney Kore‘de Pilates ve şifa yogası, Kenya’da, ”Konuşun” terapi seansları, grup fitness dersleri ve atölye çalışmaları/seminerler, Bahreyn‘de Fonksiyonel Fitness, Dominik Cumhuriyeti‘nde 5k koşusu ve salsa dans dersleri, Japonya’da bisiklete binme, cross fit, Kyle Afra Studio ve Ryukyu Üniversitesi Sağlık Araştırma Departmanı’ları ile aktiviteler, İbiza’da ünlüler ile yoga, Sırbistan’daki Zlatibor Gold Gondola Lift’te GWD için açılış etkinliği, Institut Français Algerie ile birlikte Cezayir‘deki yetimhaneye kitap, boya kalemi, defter bağışı, Hindistan’ın Maharastra Valisi, Koshwari Ji ise iyi yaşam sektörünün temsilcileri için Valilik Konağı’nda özel bir toplantıya ev sahipliği yaptı, GWD’nin kutlandığı en yeni ülke, Çek Cumhuriyeti‘nde ise fitness ve yoga seansıları düzenlendi. Arjantin, Villa Elisa’daki ikonik Monumento del Sembrador‘u magenta aydınlatarak GWD’yi bir kez daha onurlandırdı. Bu yıl, Senegal ile birlikte GWD’yi kutlayan yeni ülkeler listesine katılan Tanzanya, Cezayir, Ürdün, Gine-Bissau ve Zambiya oldu.

GWD’nin 7 Adımlık Manifestosu’ndan biri: İyilik yap

Belgin Aksoy Tayland-Burma Sınırında

Dünyanın en iyi wellness merkezlerinden biri olan Chiva-Som Hua Hin, 7 yıldır gerçekleştirdiği Global Wellness Day kutlamaları kapsamında, Prachuap Khiri Khan Eyaletinin Padeng bölgesindeki Karen Topluluklarına yardım ve destekleyici kaynaklar sağladı. Global Wellness Day Kurucusu Belgin Aksoy, Tayland-Burma sınırındaki ormana giderek, çok zor şartlarda yaşayan insanlara sağlık kontrolleri yapılması, tıbbi ve gıda malzeme yardımı, akupunktur, fizyoterapi, bit tedavisi hizmetleri, çocuklar için eğlenceli aktiviteler yapılmasına yardım etti. Belgin Aksoy şunları söyledi; “Global Wellness Day’i 11. yılını kutladık, geride kalan 10 yılda çok uzun bir yol kat ettik. Ciddi zorlukları aştık. Tayland-Burma sınırında çok kötü koşullar altında yaşayan insanlara ulaşmaya çalışırken, bu mücadele geldi aklıma. Bir yerden sonra araçla devam edemedik. İndik yürüdük. Hatta derelerin içinden ıslanarak geçtik. Ancak yolun sonunda kalpleri tertemiz, her koşulda gülebilen, inanılmaz ailelere ve çocuklara kavuştuk. Dünya genelinde yarım milyar insan Global Wellness Day’i kutladı. Bazıları kolay oldu diye düşünebilir. Ancak bu yolculuk, tıpkı Tayland-Burma sınırı ziyaretim gibiydi. Bunca insana ulaşmak zor değil çok zordu. Ancak sonunda, her şeye ama her şeye değdi”, dedi.

Kamalaya Wellness Sanctuary, SHA Wellness Clinic, Zulal Wellness Resort gibi önde gelen sağlıklı yaşam destinasyonlarının yanı sıra Mandarin Oriental Hotel Group, Six Senses, Rosewood Hotels & Resorts, Four Seasons Hotels & Resorts, Accor Hotels Group, Hilton Worldwide, Hyatt Hotels Corporation, Starwood Hotels & Resorts, EVEN Hotels by IHG, Jumeirah Hotels & Resorts, LUX Resorts & Hotels, The Langham Hotels & Resorts, Bulgari Hotels & Resorts, Aman Resorts gibi dünyaca ünlü otel zincirlerinin yanı sıra, Richmond Hotels, Ozen Life Maadhoo, JOALI Maldives, Terme di Saturnia, Leading Hotels of the World, Heritage Resorts, Dust Thani Maldives, Hideaway Beach Resort & Spa, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Tabula Rasa Wellness Retreats, Hotel JEN by Shangri-La gibi oteller ve markalar GWD’yi dünya çapında eşitli etkinliklerle kutladı; Forbes 2021 dünyanın en iyi işverenleri listesinde 17. sırada olan– Airbus, dünyanın en iyi 31. üniversitesi UCLA, Liberty Üniversitesi, Richland Academy, Pfizer, önde gelen küresel gelişmiş analitik sağlayıcısı IQVIA, L’Occitane en Provence, Caudalie, Colgate Palmolive Co., Beko, Kerstin Florian, Menolabs, Boiron France, Tiger Balm Canada, Good Soul Hunting, Dublin’deki Ethos Engineering, wellness-tech inovasyon şirketi Vivoo, sağlık ve wellness ağı Havaş Health & You, Türkiye’nin en büyük online ilan ve alışveriş platformu sahibinden.com, Dunapack Packaging, dünyanın en ünlü yamaç paraşütü pilotlarına ev sahipliği yapan Babadağ Teleferik, Rangers Futbol Kulübü Yardım Kuruluşu – RFC Charity, Triumph International, Urban Apothecary, Decléor Paris, THIA Wellness, Interval International, Ascension Search Partners, plug-in hibrit elektrikli araçlar Lincoln, çizgi film karakter markası Hello Kitty, J. Lohr Vineyards & Wines ve UNESCO Gençlik Kenya ile UNESCO Doğu Afrika, CAMFED-Kadın Eğitimi Kampanyası, Urban Vision Alliance, Institute for Integrative Nutrition, Global Wellness Institute, Wellness Tourism Association, Florida Cancer Specialists & Research Institute, Childrens Cancer Center of Lebanon, Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Wellness Works Canada, Bayshore HealthCare & Careers, The Vegetarian Society, Salt Therapy Association, CIDESCO, Public Administration Consell d’Eivissa, Ibiza Health and Beauty, La Grande épicerie de Paris, Bleu Blanc Coeur Association, Tulinde Future Yetu Initiative, Green Era Campus, Diplomats for Health in Resilient Community, National Consumers League, Tourism Enhancement Fund Jamaica, Mecomed, SAY WHAT Organization, Women’s Brain Project gibi dernekler, vakıflar ve daha pek çok kişi kutlama mesajlarını çeşitli platformlarda paylaştı.

Bu yıl Global Wellness Day, WE(i) Think ile birlikte dünyanın dört bir yanından ücretsiz indirilebilir bir e-kitapta toplanan sağlıklı ve lezzetli tarifleri sunan leziz bir işbirliği için bir araya geldi. GWD ayrıca Wellness Food Travel Association (WFTA) ile sağlıklı içecekler içeren ücretsiz e-kitap projesi de gerçekleştirdi.

Global Wellness Day, 2012 yılında tek bir ülkede kutlanırken, Yeni Zelanda’dan Hawaii’ye kadar on binlerce yerde 170’den fazla ülkede bakanlıkların, hastanelerin, okulların, derneklerin ve dünyanın önde gelen ünlülerinin desteğini alarak tüm dünyada kutlandı. Amerikalı doktor ve NYT’nin en çok satan yazarı Dr. Mark Hyman, Amerikalı sunucu ve yapımcı Oprah Winfrey; dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı-söz yazarı Robbie Williams; ödüllü İngiliz aktris Dame Julie Andrews; Sussex Dükü ve Düşesi – Prens Harry ve Meghan Markle; Romanya Prensi Radu; Kıbrıs Cumhurbaşkanı – Nicos Anastasiades; Maldivler Gençlik, Spor ve Toplum Bakanı – Ahmed Mahloof gibi birçok ünlü de Global Wellness Day’i destekledi.

Tüm dünyada düzenlenen yüz yüze yapılan kutlamaların yanı sıra GWD 2022: 3 Saatlik Ücretsiz Canlı Yayın Kutlamasına, Vegan Şef – Matthew Kenney, Dünya Rekortmeni ve Wingsuit Flier, B.A.S.E Jumper – Cengiz Koçak ve Profesyonel Yamaç Paraşütü Pilotu ve Wingsuit Flier, B.A.S.E Jumper – Ferdi Toy, Ödüllü Görüntü Yönetmeni ve Moving Art’ın Kurucusu – Louie Schwartzberg, Hayırsever, Rancho la Puerta’nın Kurucusu ve “İyi Yaşamın Babaanesi” olarak tanınan, 100 yaşındaki – Deborah Szekely, New York Times’ın en çok satan yazarı– Kimberly Snyder, Uluslararası İyi Yaşam ve Yoga Danışmanı – Andrew Sealy, Yeni Zelanda’dan Te Kapahaka o Te Wharekura o Hoani Waititi Marae dans grubu, Global Wellness Institute ve Global Wellness Summit’in Başkanı ve CEO’su – Susie Ellis, İyi Yaşam Öncüsü Six Senses & Raison d’Etre – Anna Bjurstam, Mandarin Oriental Hotel Group, Spa & Wellness Grup Direktörü – Jeremy McCarthy gibi daha birçok ünlü konuşmacı, sporcu ve sanatçı yer aldı.

Global Wellness Day Hakkında:

Global Wellness Day, 2012 yılında Belgin Aksoy tarafından yaratılıp dünyaya yayılan iyi yaşamaya adanmış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir sosyal projedir. Bu günün temel amacı, yaşamımızın değerinin farkına varmamızı sağlamaktır. Senenin bir gününde bile olsa durup düşünmemizi, şehir hayatının stresinden ve kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmamızı ve kendimizle barışmamızı sağlamaktır.

Türkiye’de iyi yaşama yönelik olarak atılan ilk adım, dünyanın her yerinden girişimcilerden ve iyi yaşam uzmanlarından oluşan 103 GWD Elçisi, 27 Ana Destekçi ve 3 Danışman ile uluslararası bir harekete dönüştürmüştür. Global Wellness Day, her yıl Haziran ayının ikinci cumartesi günü, dünyada on binlerce farklı noktada eş zamanlı olarak, sadece ücretsiz etkinliklerle kutlanmaktadır.

www.globalwellnessday.org | www.globalwellnessday.org/turkey

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ