Zirvede Haber

Yörüklerin Göçünü Yaşadık

Yörüklerin Göçünü Yaşadık

Antalya Büyük Şehir Belediyesinin Aksu mevkiinde “Antalya Yörük Türkmen Festivali” yaptığı festivale Türk Dünyası STK’lar Platformu (TDSP) olarak, Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodjaev ve Türkmenistan Başkonsolos Yardımcısı Merdan Mustakov Beyefendiler ile birlikte katıldık.

HABER HAKAN DİKMEN…

Turizm Başkenti olmaya hak eden Antalya, Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek beyefendinin girişimleri ve Türk dünyasının seçkin davetlileri ile bana göre “Türk Dünyası Turizm Başkenti” unvanını hak etti.
Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği festival, çevre illerin ve uzak şehirlerin katılımı ile ulusal bir etkinlik olmayı hak etti. Bununla beraber Türkiye dışından katılımlar ile uluslararası bir hüviyete kavuştu.
Türk dünyası ile çalışmalarda olmak ve desteklemek için tereddüt etmeden katıldığımız programda Antalya Cumhuriyet meydanına kortej yürüyüşünde Yörüklerin göçünü hep beraber bizde yaşadık.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” veciz sözünü hatırladık ve alanda bir çadır değil bir oba ile Türkiye’nin teminatı Yörüklerin hala ayakta olduğunu tekrar gördük. Yörük Türkmen katılımları ile birlikte Türkiye dışından katılan dostlarımızla hasbıhal edince yüce Türk milletinin Türkiye’nin dışında büyük bir aile olduğunu iliklerimize kadar yaşadık. Bizi bu duyugları yaşatan Antalya Büyükşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Muhittin Böcek Beyefendiye şükranlarımızı sunarız.
Türk dünyasında kıymetli bozkurdu olan Irak Türkmen Beyi Erşad Salihi Bey ile istişare etme fırsatı bulduk. Turan Yazgan Hocamın emaneti Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı Başkanı kıymetli büyüğüm Közhan Yazgan Bey ile hasbıhal ettik. Alanda Hanımağamızın çadırını ziyaret ettik.
TDSP olarak Antalya da sivil toplum kuruluşları arasında bulunan ve TDSP üyelerimiz olan Yurdum Türkmeneli Derneği ve Kırgızeli Derneklerimiz iki çadır ile festivalde yerlerini aldılar. Bizde, çadırlarında Özbekistan İstanbul Başkonsolosu ve Türkmenistan İstanbul Başkonsolos Yardımcıları ile her alana geldiğimizde ziyaret edip desteklerimizi sunduk.
Festivalin son günü, Festivale bizleri bizzat davet eden Antalya Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan beyi festival alanında çadırda ziyaret ederek tebriklerimizi sunduk. Festivalin Türk dünyası adına ufuk açıcı olduğunu, gelenekselleşecek festivalin Antalya’dan Türkün yaşadığı her yere umut olacağını belirttik. Durmuş Ali Beyin Türk dünyasına hizmeti süreklileştirmek için heyecanını gördük ve sevindik. Başarılarının devamını diliyoruz.
Tekrar eder isek Antalya Belediyesi “Yörük Türkmen Festivali” ile Türk Dünyasının Turizm başkenti olmayı hak etmiştir. Geleneksel hale geleceğine kanaatimiz olan festivali her sene destekleyeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ