Zirvede Haber

KUŞ KARDEŞLER ÇIKAN YASALARLA ÇIRAK YETİŞMİYOR

KUŞ KARDEŞLER ÇIKAN YASALARLA ÇIRAK YETİŞMİYOR

Ömer ve Halil Kuş Kardeşler 38 yıldır çiftçilerin hizmetinde İki kardeş 1983 yılından bu yana ilaçlama aletleri ve tanker tamir bakım servisi olarak hizmet vermekteler.

38 yıldır çiftçilerimizle beraberiz diye konuşan Halil kuş” abim ile bizler Çekirdekten çeşitli ustaların yanında çırak olarak çalıştık ustalarımız dan aldığımız bilgilerle kitaptan okuyarak değil söküp takarak tankerlerin altına yatarak somun söktük içine girerek akan yerleri tespit ederek tamir yapmayı öğrendik. Artık bizlerde yaşlanıyoruz mesleğimizi devam ettirecek bir nesil yetişmiyor yeni çıkan yasalar ile ne okul öncesi ne okul sonrası çocuklarımız gelmiyor Meslek lisesinde stajyer olarak gelen öğrencide kısa sürede hiçbir şey öğrenemiyor Anahtar tutmasını, Paslanan bir vidanın sökülmesini öğrenmesi gerekir fakat bir yerde yanlış yapılıyor.

Bizlerde birer çiftçiyiz ancak çiftçilerimiz her zaman yalnız bırakılıyor şimdilerde ise çok mağdur ve perişan durumdayız yeniyi almakta zorlanan çiftçiler eski sinide tamir ettirmeye para bulamamaktalar her parçaya devamlı olarak zam geliyor.

Bizler parça takıyoruz taktığımız parçayı almaya gittiğimizde aynı paraya alamıyoruz hal böyle olunca Ne olacak biz çiftçilerin hali”

Adres: Eşref zade mahallesi koca eren sokak No=1/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ