Zirvede Haber

İktidar Enerji Politikalarında Tepe Taklak! Doğalgaz Sorunu mu Var?

İktidar Enerji Politikalarında Tepe Taklak! Doğalgaz Sorunu mu Var?

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, geçtiğimiz hafta doğalgaz tüketimlerini %40 oranında azaltmaları yönünde, şirketlere yazı gönderilmesinin doğru olup olmadığını, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu.

Milletvekili Yüksel Özkan soru önergesiyle ilgili açıklamasında şunları söyledi;

Üretiminizi Düşürün

“Geçtiğimiz hafta basına yansıyan haberlere göre, Enerji Bakanlığı’ndan şirketlere resmi yazı gönderildiği” iddialarının gündeme geldiğini söyleyerek, kış aylarında zaten doğalgaz kısıtlaması uygulanan üretim firmalarına bu şekilde bir yazı gönderilmesi, “daha az üretim yapın” anlamı taşımaktadır” dedi. “Kapasitenin altında çalışmak zorunda kalan sanayiciler zorlu ekonomik koşullarda mevcut çarklarını nasıl döndürecek” diyen Özkan, “işsizliğin zaten çok yüksek olduğu bir dönemden geçerken, işten çıkarmaların artacağı endişesini taşıyoruz, dedi. Özkan, Bakanlığın mevcut ekonomik krizi daha derinleştirecek bu hamlelerden kaçınması gerektiğini belirterek, bu şekilde bir hareket hükümetin “ihracatı artırarak krizden çıkma politikası” ile ters düşmüyor mu?” dedi.

Doğalgaz Sıkıntısı mı Var?

Soğuk kış aylarının geride kaldığına değinen Yüksel Özkan,” Ocak ayında yaşamış olduğumuz doğalgaz sıkıntısının bahar aylarında da devam ediyor olması, akıllara “Türkiye doğalgaz sıkıntısı mı çekiyor?” sorusunu getirdiğini” söyleyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vermiş olduğu soru önergesinin takipçisi olacağını belirtti. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ