Zirvede Haber

Bu zamlarla yaşanmaz

Bu zamlarla yaşanmaz

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti ilçe başkanları, birlikte gerçekleştirdikleri basın açıklamasında elektrik, doğalgaz ve benzine gelen zamları eleştirerek “çare erken seçim” dedi.

Altı partinin bir araya geldiği basın açıklaması AVM önünde gerçekleşti. Açıklamaya CHP Gemlik ilçe Başkanı Şükrü Aksu, İYİ Parti Gemlik ilçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Saadet Partisi Gemlik ilçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız, DEVA Partisi Gemlik ilçe Başkanı Engin Doğan, Gelecek Partisi Gemlik ilçe Başkanı Funda Ergün, Demokrat Parti Gemlik ilçe Başkanı Gülsen Canlı’nın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamayı CHP Kadın Kolları üyesi Fatma Kurşun okudu.

Bu zamlarla yasanmaz 1

Her ay zamlanan elektrik ve doğalgaz faturaları karşısında yurttaşın çaresiz kaldığını belirten Kurşun, yurttaşın evlerinde battaniye altında titrediğini, alım gücü olmayan yurttaşın dolu market raflarını izlemekle yetindiğini söyledi.

Elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamlara, yükselen doğalgaz fiyatlarına, benzin, motorin, otogaz fiyatlarında ki sürekli artışlara, bütün mal ve hizmet fiyatlarının daha da artacak olmasına, hayat pahalığının çekilmez hale gelmesine itiraz ettiklerini dile getiren Fatma Kurşun, “Son 20 yıl içerisinde, rüzgârlar ters esmeye başlamıştır. İktidar, üretim ekonomisi yerine tüketim ekonomisi sistemini tercih etmiş olup, devletin bütün birikimlerini betona gömmüştür.” dedi.

“84 milyon vatandaş borçlandırıldı”

Yap işlet devret modeli ile yaptırılan yolların, köprülerin, tünellerin, şehir hastanelerinin, hava limanlarının hazine garantili olması, nedeniyle 84 milyon yurttaşın yıllarca sürecek olan borç altına sokulduğunu dile getiren Kurşun, “Ülkemizde, 2000 yılına kadar da ekonomik krizler yaşanmıştır. Ancak bu krizlerden çıkmak için üretimi artırmak, üretimi artırmak içinde, tarım sektörü, hayvancılık sektörü ve sanayi sektörü devlet tarafından verilen teşviklerle desteklenmiş ve kısa zamanlarda krizler atlatılmıştır. Son yıllarda her nedense teşvikler yalnız beş müteahhitte verilmektedir.” açıklamasında bulundu.

“Zamların sorumlusu yanlış yöneten iktidardır”

1 Ocak’tan itibaren elektriğe kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 27, doğalgaza konutlarda yüzde 25 oranında zam yapıldığını hatırlatan Kurşun, “Bugün içinde bulunduğumuz ve yaşamakta olduğumuz yağmur gibi yağan zamların sebepleri yıllarca izlenen yanlış kararların alınmasından kaynaklanmaktadır. Devlete ait kuruluşların özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekilerek devre dışı bırakılması büyük hatadır. Ücret ve maaşlarda taban ve tavan arasındaki uçurum, asgari ücret ile ödenmekte olan emekli maaşları arasındaki adaletsizlik, haksız vergi, faiz ve zamlar ile serbest ekonomi politikaları istikrarsızlığın başlıca sebepleri arasındadır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ