Zirvede Haber

“ODAMIZ VE MESLEKTAŞLARIMIZI HİÇBİR ZAMAN SİYASETE ALET ETMEYECEĞİMİZ”

“ODAMIZ VE MESLEKTAŞLARIMIZI HİÇBİR ZAMAN SİYASETE ALET ETMEYECEĞİMİZ”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 17’nci Olağan Genel Kurulu’nda protokol konuşmaları sırasında gerçekleşen olay ile ilgili basın açıklaması yaptı.

İMO Bursa Şubesi’nin BAOB Yerleşkesi Şube Konferans Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurul’da yaşanan olay ile ilgili üyelerine ve kamuoyuna yaptığı açıklama şöyledir:

“İMO Bursa Şubesi olarak bugün 17’cisini düzenlediğimiz genel kurulumuzun ve bu zamana kadar düzenlemiş olduğumuz etkinliklerimizin tamamını siyasetten uzak, demokrasi şöleni halinde gerçekleştirmek için büyük gayret gösterdik. Her Genel Kurulumuzda yaptığımız gibi; temsilde olan seçilmiş Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarımızın tamamı ile TMMOB’a bağlı Oda Başkanları ve bütün üyelerimiz bugün gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulumuza davet edilmiştir. Bugüne kadar Genel Kurulumuzda söz alma hususunda bu çerçeve dışındaki hiçbir talep Odamız tarafından kabul görmemiştir. Sayın Selçuk Türkoğlu’nun Genel Kurulumuzda konuşma talebi; Genel Kuruldan bir gün önce ve Kurulumuz başlamadan hemen evvel, davet edilmeyen diğer siyasi parti il başkanlarına ve bu siyasi partilere gönül vermiş meslektaşlarımıza haksızlık olmaması ve demokrasiye gölge düşürmemek adına kabul edilmemiştir. Buna rağmen kendisi Genel Kurulumuz esnasında söz hakkı istemiş, seçime katılan iki gruptan temsilcilerin olduğu seçilmiş Divan tarafından konuşmasının uygun bulunmadığı bildirilmiştir. Yaşanan ısrar üzerine Oda Başkanımız Mehmet Albayrak söz alarak odamızda gerçekleştirdiğimiz Genel Kurullarımızı mesleğimiz ve oda çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapmak için gerçekleştirdiğimizi ve siyasi tartışmalardan uzak tutmak için Siyasi Partilerin davet edilmediğini ve nezaket gösterip gelen siyasilerimize Genel Kurullarımızda söz hakkı verilmediğini izah etmiştir. Buna rağmen üzülerek görüyoruz ki aldığımız bütün önlemlere rağmen Sayın Selçuk Türkoğlu sosyal medyada yaptığı açıklamalarla ve haksız ithamlarla odamızı siyasi arenaya çekmeye çalışmaktadır. Değerli meslektaşlarımıza ve Bursa Kamuoyuna, Odamızı ve meslektaşlarımızı hiçbir zaman siyasete alet etmeyeceğimizi bildirir, saygılar sunarız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ