Zirvede Haber

BELGRAD EMITT 2022’DE YER ALIYOR

BELGRAD EMITT 2022’DE YER ALIYOR

Sırbistan’ın hareketli başkenti, İstanbul’daki EMITT 2022 fuarına katılıyor ve en popüler turistik mekanları, önemli etkinliklerden öne çıkanları, şehir turlarını ve ülke genelindeki gezileri sergileyecek bir turizm fırsatı sunuyor.

Sırbistan’ın hareketli başkenti Belgrad, en popüler turistik mekanlarını, şehrin önemli etkinliklerini ve paket turları, İstanbul Emitt 2022 turizm fuarında görücüye çıkarıyor.

Belgrad turizmde her geçen yıl daha da popülerleşen ve turizme yatırım yapan bir şehir. 2021’de uluslararası turist sayısında %84, toplam gece konaklama sayısında ise %75 artışla 1.628.288 gece artış sağladı. Sırp başkentindeki önemli yeni açılan mekanlar arasında merkezi bir konumda bulunan Indigo Hotel ve Fransız Luis XV’in lüks tarzından ilham alan 5 Yıldızlı President Palace yer almakta ve bu yıl içinde benzeri nitelikte birkaç tane daha mekânın açılması bekleniyor.

Belgrad son yıllarda Türkiye’de de bir hayli popüler oldu. Türkiye’den gelen ziyaretçiler, geçen yıl Belgrad otellerinde 100 bin geceleme yaptı. 2021’de 27 bin ziyaretçiyle, bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkan Türk ziyaretçi sayısı TOP 5 listesindeki yerini sağlam bir şekilde korudu.

Belgrad’a Yeni Uçuşlar

İstanbul’dan günlük uçuşların yanı sıra, Sırbistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Belgrad Turizm Örgütü’nün ortak girişimleri sayesinde 21 Aralık’ta Ankara’dan Belgrad’a yeni direkt uçuşlar başlatan AnadoluJet, başkentten uçan yolcuların daha hızlı ve daha uygun fiyatlarla Sırbistan’ı daha derinlemesine keşfetmesini sağlıyor.

Genellikle hızla gelişen ve değişen bir şehir olarak bilinen Belgrad, Belgrad Sahili’nin hemen arkasındaki yeni uğrak noktalardan olan Savski Meydanı’nda bulunan Sırp devletinin kurucusu Stefan Nemanja Anıtı’nın yeni dikkat çekici simgesiyle gurur duyuyor.

Belgrad tüm yıl boyunca çok sayıda kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Mart ayında Dünya Atletizm Şampiyonası, Belgrad’da yapılacak. Bunu özellikle yaz aylarında çok sayıda konser, festival ve serginin takip etmesi bekleniyor.

Belgrad gastronomisi, 14 restoranı içeren Michelin Rehberi tarafından akredite edilmiş durumda ve Iva New Balkan Cuisine, Enso, Ebisu, Homa, Langouste ve diğer mekanlar da dünyanın dört bir yanındaki yemek tutkunlarına kapıları ardına kadar açıyor.

Belgrad turizmi için hazırlanan yeni bir tanıtım kampanyası, en önemli turistik mekanlı öne çıkarırken, izleyenlerin samimi bulacağı insanların deneyimlerini ve yerel halkın hikayelerini işliyor. Aşk, tutku, duygusal bağlılık, kişisel ve şehir hikayelerinden oluşan beş farklı anlatım, şehrin hikayelerini bir tanıtım filmi olarak sunarken, aynı zamanda Dünya’nın en ünlü bilim adamının hayatı hakkında bir hikayeye de yer veriyor.

Belgrad, 9-12 Şubat tarihlerinde, Emitt 2022 turizm fuarında, ziyaretçilerini Sırp başkentinin hareketli hayatını keşfetmeye, müzelerini ziyaret etmeye, lezzetli yemeklerle damak tadınızı şımartmaya ve şehir dışında çeşitli turların keyfini çıkarmaya davet ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ