Zirvede Haber

Bahçeli: İBB Başkanı görevinden affını talep etmelidir

Bahçeli: İBB Başkanı görevinden affını talep etmelidir

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’da karla mücadele polemiğine değindi. Balıkçıda yemek üzerinden İBB Başkanı İmamoğlu’na tepki gösteren Bahçeli, “Görevinden bir an önce affını talep etmelidir” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında milletvekillerine sesleniyor.

Bahçeli’nin açıklamaları:

Türkiye ile ilgili, milletimizle ilgili her konu başlığı fikir ve siyasetimizin merak ve mücadele sahasıdır. Böyle de olmalıdır. MHP‘nin siyaseti doğrudur, sistemi doğrudur, sevdası doğrudur. Türkiye’yi çevreleyen sarsıcı olayların, sıcak gerilim hatlarının milli şuurla ele alınması bize göre mecburiyettir.

Rusya ve Ukrayna arasında kutuplaşmanın milli çıkarlarımıza hangi düzeyde tesir edeceğini, muhtemel savaş halinin Türkiye’ye nasıl etki edeceğini iyi ölçmek lazımdır. Temennimiz aklıselimin galip gelmesi, barış ve sükunetin iki ülkenin politikasına hakim olmasıdır. Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı zaruridir. Bu ülkenin en ciddi talihsizliği güç blokları arasına sıkışıp kalmasıdır. Ukrayna’nın akıbeti, işgale uğrayıp uğramayacağı ABD ve Rusya’nın diyalog trafiğine bağlanmıştır. Ukrayna’nın adeta sömürge ülke muamelesi görmesi bize göre değer kaybıdır. NATO Genel Sekreteri, NATO’nun olası işgal durumunda Ukrayna’ya savaş birlikleri gönderme durumu olmadığını belirtmiştir, Biden da aynı çizgidedir.

PKK/YPG‘ye verilen anti tank füzelerinin aynısı Ukrayna‘ya da gönderilmiştir. ABD, hem nalına hem de mıhına vurmayı tercih etmektedir. Soğuk savaştan bu yana ilk defa bir ABD uçak gemisi NATO komutasına tevdi edilmiştir. Rusya da donanmasını sayı ve kuvvet bakımından güçlendirirken askeri yığınağı da Ukrayna sınırında artırmıştır. Rusya’nın Bulgaristan ve Romanya’dan NATO’nun ayrılması çağrısı krizin Ukrayna ile sınırlı kalmayacağını göstermektedir. ABD’nin Avrupa’yı çatışmaya ikna edemediği anlaşılmaktadır. Kırım’ın ilhakına tavır gösteremeyen uluslararası toplumun siyasetçi bölgesel barışı dinamitlemektedir. Ukrayna, Biden ile Putin arasında bir anlaşmanın sonucu olmamalıdır. Rusya ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, barış ve uzlaşmanın tesis edilebilmesi ancak bu ülke ile dostane ve yapıcı ilişkileri bulunan 3. taraf ülke tarafından sağlanabilecektir. Bu ülke kuşkusuz Türkiye’dir. Cumhurbaşkanımızın aktif ilişkileri ülkemizin arabuluculuk rolünü tahkim etmektedir. Cumhurbaşkanı’nın Ukrayna’ya gidecek olması, Putin’in Türkiye’ye ziyareti bölge barışınadır. Orta Doğu’dan sonra Orta Asya ve Kafkasya’nın iç savaşa, karışıklığa çekilmesini doğru bulmuyoruz. CHP’nin, İP’in, HDP’nin çarpıtmaları beyhudedir. Türkiye büyüdükçe müfteriler vuruşacak, gücüne güç kattıkça müptezeller budanarak köşe bucak kaçacaktır. Tarihin şaşmaz geleneği, coğrafyanın şüphesiz gerçeği budur.

EKREM İMAMOĞLU’NA BALIKÇI TEPKİSİ

Geçen hafta soğuk ve karlı hava şartları hayatın olağan akışını olumsuz etkilemiştir. Yağan kar rahmettir, berekettir. Azalan barajlarımız, kuruyan topraklarımız hepimizin yüzünü güldürecek, uyanan doğa yurdumuzun çehresini renklendirecektir. Meteoroloji uzmanları, bilim insanları günlerce İstanbul başta olmak üzere ülkede yoğun kar yağışlarını alarm zilleri çalar gibi uyarmışlardır. Sorun karın yağması değil alınmayan önlemler ve ihmaller zinciridir. Mühim olan tedbirleri kar yağmadan almaktır. Birleşik Krallık‘ın elçisi ile 25 gün önceki randevusunu saat gibi hatırında tutan İBB Başkanı, Meteoroloji uyarılarını aklına getirememiştir. Kar aniden bastırdı diyecek kadar savrulmuştur. Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökememiştir. İstanbul’da balık baştan, tuz da hepten kokmuştur. İstanbullu vatandaşlarımızı çileye ve çetin kış şartlarına mahkum etmiştir. Kuzeyden gelen kar dalgası İstanbul’un kuzeybatısını vurmuş, otoyollarda ulaşım durunca kentimiz 17 saat süren esaret yaşamıştır. Sel olunca denize kaçan, deprem olunca kayak yapan, kar yağınca balık masasında keyfe dalan sorumsuz ve duyarsız bir kağıt kaplana, İstanbul ve İstanbullu kardeşlerim asla müstahak değildir. İstanbul, İstanbul olalı böylesi bir zulüm görmemiştir. İstikameti şaşmış, iradesi sakatlanmış, pusulası bozulmuştur. Bir büyükelçiyi 16 milyon İstanbulludan daha çok önemseyen bir şahsa İstanbul nasıl emanet edilecek. İstanbul gibi bir kentin belediye başkanının herkesle görüşmesi normaldir. Normal olmayan, karın, kışın ortasında lüks bir balık lokantasında görüşmeye niye ve ne maksatla ihtiyaç duyulduğudur. Görüşmeden Dışişleri Bakanlığı bilgilendirilmiş midir, balık masasındaki konuşmalar tutanak altına alınmış mıdır? İBB Başkanı, kimlerin dolduruşuna gelmiş, kimlerin dolmuşuna binmiş, nasıl bir siyasi hedef konusunda ikna edilerek kafa kola alınmıştır?

“CHP’NİN ELÇİLERLE DÜŞÜP KALKMASI DEMOKRASİ DIŞI ARAYIŞTIR”

CHP‘nin elçilerle düşüp kalkması demokrasi dışı arayıştır. İBB makamını siyasi hırsları için basamak gören bir kişinin güvenliği sıfıra inmiştir. Türkiye muhalifleri ile can ciğer kuzu sarması haline gelmiştir. Belediye Başkanı balıkçıda tıka basa yerken sözcüsü de İsviçre’de karla mücadele etmiştir. Alplerde kayak yapmak, pahalı otellerde yatıp kalkmaktan oldukça hırpalanmıştır. İşte CHP’nin önü arkası, başı sonu bundan ibarettir.

“GÖREVDEN AFFINI DERHAL İSTEMELİ”

Ne utanmaları var ne sıkılmaları. İstanbul’un dramını, balıkçıyı konuşmazlar, yüzsüzce MOBESE’yi dillerine dolamaktan geri durmazlar. İzleniyorlarmış, geçin bunlar. Şiddetli fırtına varken balıkçı lokantasında hangi gizli emellerin peşinden koştuğunuzu söyleyin. Yüreğiniz yetiyorsa itiraf edin. MOBESE asayişin sağlanması, suç ve suçluların tespiti için büyük bir imkandır. Açığı olanların MOBESE’den şikayet etmeleri gayet doğaldır. Abdulhamit Gül’ün görevden affını istemesini MOBESE’ye bağlayanların itibar suikastları asla tutmayacaktır. Bizim dileğimiz İBB Başkanı’nın görevinden affını derhal istemesi, İstanbul’un önünü derhal açmasıdır.

SEZEN AKSU TEPKİSİ

Cumhurbaşkanına hakaret düşünce özgürlüğü olamaz. Hz. Adem ve Hz. Havva‘ya cahil demek sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de MHP bu görüşte olamaz, selin akıntısına kapılamaz.

TRABZON’DAKİ ÇOCUĞUN SÖZLERİ

Bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanına en ağır hakaretleri sıralayan gazeteciye sessiz kalanların Trabzon‘da bir çocuğun heyecanla söylediği sözlere ateş püskürmesi iki yüzlülüktür. Kılıçdaroğlu’na hain diye seslenmiştir. Sözde yazar, çizer ve gazetecilerin bildiri yerine bu sorunu ele almalarında yarar olacaktır. Bu yavrumuzu bu noktaya getiren nedir. Terörizmin değirmenine su taşımanın neresi hukuktur. Katile katil, caniye cani, teröriste hain diyemeyen, siyasi rant için bölücülerle aynı kareye girmeyen her kim varsa, demokrasi ile arasına gece ile gündüz gibi mesafe koymuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ