Zirvede Haber

Mudanya Hayri Türkyılmaz’ın yazboz tahtası değildir

Mudanya Hayri Türkyılmaz’ın yazboz tahtası değildir

Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Başkanı’ndan Belediye Başkanı’na sert sözler! MHP İlçe Başkanı Erkut Seymenler; “2015 yılında Mudanya Yıldıztepe’ye resmi törenle dikilen Mudanya’nın en görkemli yerindeki Türk Bayrağı anıtını, habersiz ve törensiz indiren, anıtı ortadan kaldıran, geçen 4 seneye rağmen yerine iade etmeyen CHP’li Mudanya Belediye Başkanını kınıyorum.

10 Kasım’dan bir gün önce 2015 yılında Mudanya Yıldıztepe’ye Mudanya Kaymakamı, Belediye Başkanı, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı ve Mudanyalı hemşehrilerimizin katılımıyla Mudanya’nın en görkemli Türk Bayrağı anıtı dikilmişti.

Bu projeye, ‘Mudanya Semaları Bayraklarla Taçlansın’ sloganıyla Mudanya’da birçok kıymetli çalışmaya imza atan Mudanya Eğitim ve Kültürü Destekleme Derneği (MEKÜDER) öncülük etmişti.

Tören konuşmasında sanki ilham olmuşçasına; Mudanya Kaymakamı, Belediye Başkanına bir şey yapmak çok kolaydır ama onu korumak daha zordur demişti. Mudanya Belediye Başkanı da emanete sahip çıkacağına, bu bayrağın dalgalanacağına, bunu koruyacağına dair söz vermişti.

Gelin görün ki, Hayri Türkyılmaz sözünü tutamadı, emanete sahip çıkamadı. İki yıl içerisinde, bayrak indirildi ve bu kıymetli eser, Türk bayrağı anıtı, Hayri Türkyılmaz tarafından habersiz ve törensiz, ortadan kaldırıldı.

Türk bayrağı namusumuzdur. Uğruna yüzbinlerce şehit verdiğimiz; özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü Türk bayrağımızı gelecek nesillere taşımak, en büyük görevimizdir.

CHP’li Belediye Başkanı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bayrak bir ulusun onurudur, özgürlük alametidir, hürmet lazımdır.’ sözlerini duymamış mıdır ki resmi törenle yapılan bu bayrak anıtı, sessiz, habersiz ve törensiz ortadan kaldırmış ve korunamamıştır.

Mudanya; CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yaz-boz tahtası değildir. Her işin adabı, erkanı, usulü vardır.  Belediyecilik ciddiyet, ahde vefa, çalışkanlık ve emanete riayet ister.

CHP’li Belediye Başkanı; bir sivil toplum kuruluşunun maddi manevi emeklerini yok etmiştir. Bununla birlikte sivil topum kuruluşlarının Mudanya Belediyesine olan güvenini ve inancını yıkmıştır.

Bugün Mudanya Yıldıztepe’de; şanlı Türk Bayrağımızı görememizin sebebi CHP’li Belediye Başkanının iş bilmezliği, emaneti koruyamaması ve bir dernek nezdine Mudanya’ya olan vefasızlığı vardır.

MHP Mudanya Teşkilatı olarak ‘Yıldıztepe’ye Bayrak’ projesine ve Mudanya’da birçok kıymetli projelere imza atan MEKÜDER Başkanı Sn. Aslı Karagöz’e ve dernek üyelerine, Mudanya için en ufak katkı koyan tüm STKlara ve herkese sonsuz teşekkürler ediyorum.

Biz bu çalışmaların kadrini kıymetini biliyoruz ve bu emanetlere, elimizle, sesimizle, gönlümüzle sahip çıkacağız. Hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Emekleri zayi olmayacak, emanetler er geç yerini bulacaktır.

MHP Mudanya Teşkilatı Mudanya’nın hafızası, vicdanı, gözü kulağı ve Hakk’ı haykıran gür sesidir. Ve diyoruz ki inşallah; tüm Bursa’nın bildiği Yıldıztepe’de, şanlı Türk Bayrağımız en güzel şekilde tekrar dalgalanmalıdır, dalgalanacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ