Zirvede Haber

Nilüfer Belediyespor Avrupa maçında avantajı kaptı

Nilüfer Belediyespor Avrupa maçında avantajı kaptı

CEV Volleyball Challenge Cup 2022/Women Kupası’nda mücadele eden Nilüfer Belediyespor, ilk maçında Litvanya temsilcisi TK Kaunas-VDU’yu 3-1 yenerek, tur atlamak için avantaj elde etti.

CEV Volleyball Challenge Cup 2022/Women kupasında Türkiye’yi temsil eden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, 16’lı finaller turunun ilk maçında TK Kaunas-VDU’yu evinde ağırladı. Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda gerçekleşen mücadeleyi, Nilüfer Belediyespor Kulübü ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de tribünden izledi.

Karşılaşmanın ilk setini Nilüfer Belediyespor, 25-12 gibi farklı bir skorla önde tamamladı. İkinci sette konuk ekip TK Kaunas-VDU, direnmeye çalışsa da mavi yeşil beyazlı voleybolcular, rakibinin oyun kurmasına izin vermediler ve bu seti de 25-19 önde tamamladılar.

Üçüncü sete ise konuk ekip etkili başladı ve aldığı sayılarla 9-4 öne geçti. Nilüfer Belediyespor, Başantrenör Dehri Can Dehrioğlu’nun aldığı molanın ardından rakibi karşısında 12-12’lik beraberliği yakalasa da, setin son anlarında oyundan düşerek, bu seti kaybetti. Litvanya ekibi, üçüncü seti 25-22 önde tamamlayarak, maçta durumu 2-1’e taşıdı. TK Kaunas-VDU, aldığı bu moralle dördüncü sete de etkili başlayan taraf oldu. Nilüfer Belediyespor, set başında 9-6’lık geriye düşmesinin ardından, rakibi karşısında yeniden etkili olmaya başladı. Hücum ve savunmada etkisini gösteren Nilüfer’in sultanları, oyunu kontrolü altına aldı ve dördüncü seti 25-18, maçı da 3-1 kazanarak rövanş için avantaj elde etti.

Rakip takım TK Kaunas-VDU, maçın ardından Nilüfer Belediyespor’u mücadelesinden dolayı alkışladı. Nilüfer’in sultanları, karşılaşmanın sonunda tribünlere giderek, sevincini taraftarıyla paylaştı.

Nilüfer Belediyespor’un  Kanadalı yıldızı Emily Maglio, takımına kazandırdığı 19 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Mavi  yeşil beyazlı ekipte Hümay 17, Sudenaz da 14 sayı üreterek, galibiyete katkıda bulundular.

CEV Volleyball Challenge Cup 2022/Women Kupası’nda serinin ikinci maçı da, iki kulübün anlaşması gereği 24 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 18.00’de yine Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak. Nilüfer Belediyespor, rövanş maçında galip geldiği ya da maçı 3-2 kaybetmediği taktirde, adını çeyrek finale yazdıracak. TK Kaunas-VDU takımının, maçı 3-0 ya da 3-1 kazanması halinde ise, altın set kuralı devreye girecek. Maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak olan altın seti kazanan takım, adını çeyrek finale yazdıracak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ