Zirvede Haber

Hayattaki En İYİ Rehberi Babasının Mesleğini Seçti… Geleceğin En Donanımlı Veteriner Hekimi Yetişiyor!

Hayattaki En İYİ Rehberi Babasının Mesleğini Seçti… Geleceğin En Donanımlı Veteriner Hekimi Yetişiyor!

Babasına olan düşkünlüğü baba-kızı aynı meslekte buluşturdu. 21 yaşındaki Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Bölümü son sınıf öğrencisi İlayda Ateş, babası Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş’in kliniğinde çok sevdiği canlarla 7/24 birlikte. Bursa’nın nadir 24 saat hizmet veren hayvan kliniğinin en genç üyesi İlayda Ateş ile umuda ait bir söyleşi gerçekleştirdik.

İlayda Ateş; “2000 yılında Bursa’da doğdum ve büyüdüm. 2018 yılında, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesini kazanarak çocukluk hayalim olan mesleğe ilk adımımı atmış oldum. Aydın’ da bulunmak, oradaki hocalarımı, üniversite arkadaşlarımı ve hayvanları daha nitelikli tanımak benim için çok güzel bir tecrübeydi. Ancak; kendi yaşadığım şehre yakın olmak maksadıyla 2020 senesinde Balıkesir Üniversitesi’ne yatay geçiş yaptım. Bursa’da bulunan veteriner kliniğimiz BURVET’te daha fazla deneyim edinebilmek adına orada bir nevi staj yaparak eğitimime katkı sağlamayı hedefliyorum. Klinikte bulundukça gördüğüm, her meslekte yaşanan zorluklar dışında, gelen hastamızı canla başla tedavi ederken elimizden geldiğince soğuk kanlı yaklaşmamız gerektiğini gördüm. Hayvanlara olan hassasiyetimden dolayı bu konuda maalesef halen zorlanıyorum. Yapacağım meslek ve okuduğum bölüm kendimi tamamlamamda en doğru kararım olduğunu düşünüyorum. Bizler hasta olduklarını gördüğümüzde yüreğimiz sızlarken, hayvanlara edilen zulümler, işkenceler gerçekten çok canımı yakıyor. Umarım ülkemizde ve dünyada hayvanları sevmenin ve korumanın en önemli vazifelerimizden biri olduğu kanısına varırız. Küçükken babamla doğa yürüyüşüne çıkar doğa canlarını beslerdik. Veteriner Hekim olmaya o gün karar verdim. Üniversite için tercih yaparken bu kararımı babam ve annemle de paylaştım. Bugüne kadar hayattaki en büyük destekçim olan babama bu mesleği bana sevdirdiği için ne kadar teşekkür etsem az. Kalbim Bursa’daki sessiz canlar için çarpmaya devam edecek.” dedi.

Klinik sahibi Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Bende 1994’de Uludağ Üniversitesi’nden mezun oldum. 27 yıldır da Veteriner Hekimim. BURVET Veteriner Kliniğinin Başhekimi ve DOHADERN Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı’yım. Hayatımın neredeyse tamamı hayvan dostlarımıza yardımla geçiyor. İlk göz ağrım kızım İlayda meslek olarak benim mesleğimi seçine heyecanlandım, gurur duydum. Belki de hayatımın en güzel ve anlamlı gününü o gün yaşadım. Kliniğimizde bugüne kadar onlarca Veteriner Hekim adayı yetiştirdik. Herbiri ile ayrı ayrı yapmış oldukları, bugün gelmiş oldukları yerlerdeki icracı faaliyetleri nedeniyle gurur duyuyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ