Zirvede Haber

Vücut şekillendirmede yeni nesil yöntem: TeslaFormer – Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon

Vücut şekillendirmede yeni nesil yöntem: TeslaFormer – Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon

Yaz aylarında vücut şekillendirme çabaları artıyor. Yoğun egzersiz yapmak yerine bıçak altına yatarak sonuç almaya çalışan önemli bir kesimin bulunduğuna dikkat çeken BeautyForm Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gürsoy, “Günümüzde TeslaFormer cihazında kullanılan Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisi, kasları çalıştırmayı prensip edinen doğal yöntemlerle istenilen vücuda kavuşmayı mümkün kılıyor” dedi. 

Yaz aylarıyla birlikte tatil planlarının hızlanması, başta vücut şekillendirmeye olan ilgiyi artırdı. Bu ilginin estetik uygulamalara yönelimi de tetiklediğini söyleyen BeautyForm Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gürsoy, “Biyomedikal veritabanı PubMed Central’da (PMC) yayınlanan bir anket çalışmasına göre katılımcıların %43,2’si kendini aynada daha sık görme, %41,8’i pandemi sonrası daha iyi görünme isteği ve %40,4’ü sosyal medyada geçirilen zamanın artması nedeniyle estetik uygulamalara ilgisinin arttığını söylüyor. Söz konusu vücut şekillendirme olduğunda yoğun egzersiz yapmak yerine bıçak altına yatarak sonuç almaya çalışan önemli bir kesim de bulunuyor. Oysa günümüzde TeslaFormer cihazının kullandığı Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon (FMS) teknolojisi, kasları çalıştırmayı prensip edinen doğal yöntemlerle istenilen vücuda kavuşmayı mümkün kılıyor” dedi.

Antrenman esnasında ulaşılmayan kasları uyarıyor

Popüler estetik işlemleri arasında yer alan kas estetiği ve vücut şekillendirmenin uzun vadede kişileri doğal görünümlerinden uzaklaştırdığını söyleyen Erol Gürsoy, FMS teknolojisinin ayrıntılarını aktardı: “Bu teknoloji vücudun derinliklerinde manyetik alanlar oluşturur ve böylece elektriksel stimülasyon kullanılarak veya antrenman esnasında ulaşılmayan kasları uyarır. Saniyelerce sürebilen bu güçlü ve yoğun kasılmalar, tüm kas, kas sinirleri ve lifleri çalıştırır. Kas ve vücut estetiği ameliyatlarının aksine ağrısız bir süreçtir. Vücudun karın, kalça, bacak, sırt, omuz, kol ve pelvik taban gibi çeşitli bölgelerine uygulanabilen bu yöntem; kas kütlesini büyütme, karın bölgesinde 6 Pack ve baklava olarak bilinen kasları geliştirme, duruş bozukluklarını düzeltme gibi pek çok estetik kaygının giderilmesine yardımcı olur. TeslaFormer kasları geliştirirken yağ yakımını da kolaylaştırdığından doğal bir görünüm elde edilmesini sağlar” .

Başta kas estetiği ve vücut şekillendirme olmak üzere 200’e yakın nöromüsküler ve skeleton müsküler programı bulunmaktadır. Fizyoterapi, ameliyat sonrası rehabilitasyon ve kronik sorunların giderilmesinde kullanılan yöntemlerle entegre edilebiliyor.

İdrar kaçırmadan MS’e pek çok soruna çözüm sunuyor 

BeautyForm Medikal olarak Türkiye distribütörlüğünü üstlendikleri cihaz, farklı aparatları ile farklı sorunlara çözüm sunuyor.  Benzersiz, TESLAKoltuk özelliğiyle ile ilgili olarak Erol Gürsoy, cihazın çalışma prensibini ise şöyle anlattı: “TESLAKoltuk, 30 dakikalık bir seansta 50 bin ve üzeri kasılma sağlamaktadır. Cilde temas etmeden giysiler üzerinden çalışabilen bu koltuk, spor performansını artırma, postür düzeltme, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, pelvik taban sorunları, inme, Parkinson, MS gibi kronik hastalıkların tedavisinde  ve core bölgesi kaslarını güçlendirme için kullanılabilmektedir. Benzersiz CORETerapi programı 3 farklı bölgeyi aynı anda çalıştırabilen tek sistem olma özelliğine sahiptir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ