Zirvede Haber

ASM’ler plansızlığın kurbanı oluyor

ASM’ler plansızlığın kurbanı oluyor

Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aile Hekimi Abdullah Karadağ, COVID-19 aşılanma hızının artmasıyla beraber ASM’lerde yaşanan sorunları dile getirdi. Plansızlık ve öngörüsüzlüğün sağlık çalışanlarını zora soktuğunu belirten Dr. Karadağ, Sağlık Bakanlığı’nın aile hekimlerine danışmaksınız, hali hazırda olan işlere ek olarak 24’er adet aşı tanımlanması nedeniyle işleyişin zora girdiğini belirtti.

Dr. Karadağ, aşılama hızının artmasının memnuniyet verici olduğunu belirttiği açıklamasında buna rağmen Sağlık Bakanlığı’nın yine plansız ve ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket ettiğini söyledi. “Son olarak, yardımcı personeli olup olmadığına bakılmaksızın tüm Aile Sağlığı Merkezleri’ndeki aile hekimliği birimlerine 24’er aşı tanımlanması ve bu randevuların aynı saatlerde toplanması (11:00 ya da 13:00 gibi) ASM kapılarında yığılmalara, bunun sonrasında da e-Nabız sisteminin çökerek ‘Aşıla’ uygulamasının çalışmamasına neden oldu” ifadelerini kullanan Abdullah Karadağ, söz konusu durumun, vatandaşlar ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya gelmesine neden olduğunu vurguladı.
Yoğunluk nedeniyle ASM’lerin önünde uzun kuyrukların oluştuğunu sözlerine ekleyen Karadağ, izinde olan hekimlere bile aşı randevusu tanımlandığını söyledi.

Karadağ, “Saat 11:00’de ASM kapısına gelen vatandaşlar ya saatlerce beklemek ya da dönüp gitmek zorunda kaldılar. Normalde randevuları sisteme kendimiz giriyoruz. Bu ise Sağlık Bakanlığı’nın bizlerden habersiz olarak yaptığı bir şey. Bizim ASM’lerdeki muayene, tedavi gibi diğer işlerimizi hesaba katmadan yapılan bir işlem ve halk ile bizleri karşı karşıya getiriyor” derken, bu tip uygulamalar yapılmadan önce kendilerine danışılması gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ