Zirvede Haber

Bursa’da aşı rekoru kırıldı!

Bursa’da aşı rekoru kırıldı!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, koronavirüs aşısıyla ilgili Bursa’da dikkat çeken rakamları bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında dikkat çeken şu bilgileri verdi:

Şunu biliyoruz… 15 aydır dünyaya kâbus yaşatan, günlük yaşam alışkanlıklarını değiştiren, insanların evlere kapanmalarına, işyerlerinin kepenk indirmesine, neden olan koronavirüsle mücadelede aşı en önemli silah.

Nitekim…

Aşılama arttıkça vakalar düşüyor.

Çünkü…

Virüsü taşıyan çevresine çok hızlı şekilde yayabiliyorken, aşılı olanla karşılaştığında bulaş kesintiye uğruyor.

Nitekim…

11 Haziran Cuma günü “Aşılamayla pandeminin hızı kesildi, günlük vaka sayısı 200’lerde kaldı” başlığıyla aşının etkisine ilişkin bilgilere yer verdik.

Gelinen noktada…

Aşı tedariğindeki sıkıntıların aşılması ve stoklarda yeterince aşı olmasının elbette önemli payı var, ama vatandaş da aşı konusunda bilinçlendi ve ilk zamanlardaki kadar çekingen davranmıyor.

Ayrıca…

Oluşturulan Aşı İkna Ekipleri kent merkezi-köy demeden her yere gidip kaygıları giderdiler ve sırası gelenlerin aşıya ulaşmalarını sağladılar.

Bununla birlikte…

Kamu hastanelerinden sonra özel hastaneler ve 4’ten fazla doktor olan Aile Sağlığı Merkezleri’nde BioNTech aşısı yapılmasının Bursa’daki aşılama rakamlarını hızla arttırdığını unutmamak gerekiyor.

İşte…

Bu gelişmelerin ardından, Bursa’da aşı olmak için dünkü randevular 27 bini aştı. Bu rakam, süreç başından beri bir günde en fazla randevu olurken rekoru da getirdi.

Rekor gününde…

Yani 27 bin randevunun alındığı 14 Haziran Pazartesi gününde en fazla başvuru 2 bin 200 randevuyla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapıldı. Şehir Hastanesi bin 900 randevuyla ikinci, Çekirge Devlet Hastanesi de bin 100 randevuyla üçüncü oldu.

Çarpıcı bir istatistik de şu:

Bursa’da aşılananların yüzde 53’ü kadın olurken, erkekler yüzde 47’de kaldı.

Bu da…

Aşı konusunda kadınların erkeklere göre daha duyarlı ve kararlı oldukları anlamına geliyor. Bursa’daki günlük vaka sayıları ise 200’lerde devam ediyor.

 

Küçük ASM’ler de aşı yapmak istiyor

Aşılamada… 4’ten fazla doktor olan Aile Sağlığı Merkezleri’nde BioNTech aşısı yapılmasına başlanması küçük ASM’leri kaygılandırdı.

Çünkü…

Mahallesindeki ASM’ye pek fazla gitmeyen kimileri, aşı için büyük ASM’ye gittiklerinde nüfus kayıtlarını da oraya aldırıyorlar. Bu da, nüfusa göre ücret sistemiyle çalışan küçük ASM’lerde nüfus kaybı kaygısına yol açtı.

Onun için…

Küçük ASM’ler de aşı yapmak istiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ