Zirvede Haber

“KARANLIKTAN AYDINLIĞA YURTTAŞ SEFERBERLİĞİ”

“KARANLIKTAN AYDINLIĞA YURTTAŞ SEFERBERLİĞİ”

Sol Parti Bursa İl Örgütü olarak 08.06.2021 Salı akşamı “Çete-Mayfa-İktidar ilişkisini teşhir eden, iktidarın bu konudaki kirli işbirliklerinin ve sorumluluğunun altını çizmek ve “sorumluların hukukun ve halkın önünde hesap vermesini/yargılanmasını talep eden “KARANLIKTAN AYDINLIĞA YURTTAŞ SEFERBERLİĞİ” kampanyamızı duyurmak amacıyla Fomara Meydanı’nda stant çalışması gerçekleştirdik.

Yasal başvuru ve İlçe Kaymakamlığı’nın onayına rağmen daha eylemin ilk dakikalarında hazırladığımız broşürlere savcılık kararıyla el konuldu. Bununla da yetinilmeyip, il başkanımız Uğur Kurt, ifadesine başvurulmak üzere savcılığa götürülmek istendi.

Üyelerimizin buna direnmesi, eylemi her koşulda gerçekleştirmedeki kararlılıklarını bildirmesi, “savcılığa gidilecekse hepimizi götürün” demesi üzerine polis geri adım atarak, ifadeye başvurma kararını geri çekti. Bizler de stant çalışmasını belirlediğimiz saate kadar kararlılıkla sürdürdük.

Ertesi gün (09.06.2021 tarihinde) il başkanımız kendisine tebligat yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne davet edildi. “Bu Pisliği Sol Temizler” broşürümüze 6 Sulh Ceza Mahkemesi’nin “Değişik İş” 2021/4264 sayılı kararıyla el konulduğu tebliğ edildi.

Elbette hukuksuz olan bu kararı tanımıyoruz, tanımayacağız. Bizleri bu tür yöntemlerle korkutabileceklerini, sindirebileceklerini, bize geri adım attırabileceklerini sananlar, bunu başaramayacaklarını yaşayarak görecekler, öğrenecekler.

Haftalardır ayyuka çıkan kirli ilişkileri, Sol Partililere saldırarak geçiştirme çabalarına izin vermeyeceğiz.

Bu ülkenin aydınları, sosyalistleri, devrimcileri zaten biliyorlardı ama artık herkes biliyor:

15 Temmuz öncesine kadar FETÖ’ yle iş tutan bu iktidar, kendi bekası uğruna sonrasında eski çete artıklarıyla aynı kirli ilişkileri sürdürmeye devam etti. Kirlilikleri değişmedi, sadece ortakları değişti.

Türkiye’nin uluslararası uyuşturucu ticaretinden kara para geçiş hatlarına uzanan bir dolu kirli ilişkinin merkezi haline gelmesi, kamu bankaları üzerinden yandaş sermayedarlara kaynak aktarılarak medya operasyonlarına girişilmesi, suç örgütlerinin resmi polis koruması eşliğinde meydanlarda miting yaparak muhalifleri ve halkı alenen tehdit etmesi, cihatçı çetelere kaynak ve silah aktarılması, adrese teslim ihalelerle kamu kaynaklarının yağmalanması, para ve kişisel çıkar için milletvekillerinin iradelerini suç örgütlerine teslim etmeleri…

Tüm bu pislik, bu çürümüşlük, iktidarın kurduğu bu kirli ittifakların doğrudan sonucudur.

Bugünkü hesaplaşma da bu kirli ittifaktaki dağılmanın bir sonucudur.

Görülüyor ki, bu ilişki ağı bir “derin devlet” ya da kişisel ilişkiler ağı” değildir; bizatihi devletin kendisi ve devletleşmiş bir siyasal İslamcı faşizmin parçasıdır, eseridir.

Bu gerçekleri eğip bükmeden söylemekten asla vaz geçmeyeceğiz, geri durmayacağız:

Sorumlusunuz, suçlusunuz!

Biriniz değil, hepiniz!

Sarayınız, partiniz, rejiminiz, yandaşınız, çeteniz, tarikatınız, hepiniz suçlusunuz!

İstifa edin, GİDİN!

Bilin ki bu halk sizi eninde koltuğunuzdan edecektir.

Haftalardır her türlü kirli ilişkinin ayyuka çıkmasına, bunlardan bir kısmını (sorumluluğu başka AKP vekillerine-bürokratlar yıkma çabasıyla) bizzat içişleri bakanının kabul etmesine rağmen tek bir adım dahi atamayan savcılara, yargı mensuplarına ve kolluk kuvvetlerine sesleniyoruz:

Anladık! Korkuyorsunuz, iktidarın size çizdiği sınırların dışına çıkamıyorsunuz. Bari önümüzden çekilin, gölge etmeyin.

Bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlükten yana olan milyonlarca yurttaşı var.

Onları susturamayacaksınız, onlar sessiz kalmayacaklar! Bizlere belki bugün doğruları haykırmanın, yurttaşlık sorumluluğumuzu yerine getirmenin bedelini ödetebilirsiniz ama bilin ki tarih sizi yargılayacak; bu faşist rejimin arkasına dizildikçe, yakın gelecekte kendi çocuklarınızın dahi yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz

Sol Parti olarak bir kez daha haykırıyoruz:

Bizleri susturamazsınız, korkutamazsınız, sindiremezsiniz, geri adım attıramazsınız!

Bu karanlığın üzerine bu ülkenin temiz, dürüst, demokrasiden ve özgürlüklerden yana tüm yurttaşlarımızla gitmeye devam edeceğiz. Ülkemizi aydınlığa çıkarana kadar, bu kirli siyasal İslamcı rejimden kurtulana kadar, eşitliğin, özgürlüğün adaletin, laikliğin egemen olduğu aydınlık günlere ulaşana kadar susmayacağız, mücadele etmekten vaz geçmeyeceğiz.

Bir kez daha, ülkemizin tüm aydınlarını, ilericilerini, yurtseverlerini, gençlerini, kadınlarını, işçilerini ve tüm emekçilerini bu köhnemiş karanlığa karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Memleketi, geleceğimizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı bu çirkinliğin, kötülüğün pençesinden kurtaralım.

Karanlıktan Aydınlığa Yurttaş Seferberliği kampanyamıza hem imza atarak güç vermenizi hem de örgütlü mücadelemize katılmanızı önemsiyoruz.

KATILIN DEĞİŞTİRELİM, KAMPANYAMIZA DESTEK VERİN AYDINLIĞA DOĞRU YOL ALALIM

SOL PARTİ BURSA İL ÖRGÜTÜ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ