Zirvede Haber

BARIŞIN KENTİNDE… PEYZAJ MİMARLARI GELECEK İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR…

BARIŞIN KENTİNDE… PEYZAJ MİMARLARI GELECEK İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR…
13 Nisan 2021 Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Mudanya Belediye Başkanı Sn. Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette PMO Bursa Şube Başkanı, İklim Değişikliğinin nedenleri ve sonuçlarıyla ilgili etkileri azaltma için peyzaj mimarlığı stratejileri ve öneri projeleri içeren PEYZAJ MİMARLARI BURSA BEYANI raporunu sundu.
İkinci çalışma olarak; Kentsel mekanlarda, park alanlarında gıda temalı yapılabilecek peyzaj projeleri ve stratejiler raporu sunuldu.
Üçüncü rapor da; Yağmur suyu tankı yönetmeliği ve yağmur suları hasatı ile ilgili görüş ve önerileri içeren rapor sunuldu.
Görüşmede Barışın Kenti Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çalışmalarla ilgili Mudanya halkı ile birlikte, yeşili, doğayı önceleyen proje çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Özellikle gıda temalı, üretim içerikli şehir çiftliği niteliğinde yapılması planlanan büyük bir proje ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Hayri Türkyılmaz, Peyzaj mimarları odasının başlattığı iklim eylemliliği için tebriklerini sundu.
Ziyaret sonrası değerlendirme yapan Başkan Yörüklü; Mudanya Belediyesi teknik ve bürokrat çalışanlarıyla yapılacak bilgi ve deneyim paylaşım etkinliği için karşılıklı anlaşma sağlandığını belirtti.
Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü, ” Böyle doğayı önceleyen, meslek odalarına önem veren Başkanlarla, kent yöneticileriyle birlik içinde işbirliği yapmak bizi mutlu ediyor. Bizler iş hayatımızın dışında TOPLUMUN YARARINA bu çabaları, mücadeleleri yapıyoruz. Bilgilerimizi paylaşıyoruz, durmuyoruz, gidiyoruz anlatıyoruz. Deneyimlerimiz var. Belediye Başkanlarının ve teknik çalışanların çalışma şartlarını, eylem ve düşünce halini düşünerek, geleceğe dair cesur fikirlerimizi paylaşıyoruz. Hatalarımızı anlatıyoruz, nasıl bir bakış açımızın olması gerektiğini söylüyoruz. Vatandaşın refahı için, geleceğimiz için 21. yüzyıldan geleceğe nefes olacak peyzaj stratejileriyle ışık tutuyoruz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ