Zirvede Haber

Salgın süresinde kaç esnaf iflas bayrağını çekti?

Salgın süresinde kaç esnaf iflas bayrağını çekti?

Koronavirüs salgınından en çok küçük esnaf zarar gördü. Son bir yılda binlerce iş yeri koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı kaldı. Bu da iflasların hızlanmasına neden oldu.

Koronavirüs pandemisinin başlamasının üzerinden 1 yıl geçti. Bu bir yılda dükkanı kapalı olduğu için 124 bin 910 esnaf iflas etti. Bu sayının 99 bin 588’i 2020 yılı içerisinde iflas ederken, 19 bin 727’si ise 2021 yılının ilk iki ayında hesaplandı. Dükkanını açamadığı için büyük gelir kaybı yaşayan esnaf, dükkanını dahi açamadan borç içerisinde iflas etmek zorunda kaldı.

HER AY 10 BİN 409 ESNAF İFLAS ETTİ

Yayınlanan rakamlar 2021 yılında iflas eden esnaf sayısının artacağı yönünde. 2020 yılında 99 bin 588 esnaf iflas ederken, bu rakam sadece 2021 yılının ilk iki ayında 19 bin 727 esnaf olarak hesaplandı. Açıklanan verilere bakıldığında salgını başladığı günden şubat ayında kadar olan zamanda her ay 10 bin 409 esnafın iflas ettiğini ortaya koydu.

RAMAZAN KISITLAMALARI ESNAFI KORKUTUYOR!

Koronavirüs salgından en çok zarar gören esnaf grubu kafe ve lokanta sahipleri oldu. 2021 yılının ilk iki ayında yeme-içme sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinden 495’i ocak, bin 66’sı şubat ayında olmak üzere 2 ayda bin 561’i iflas edip kapısına kilit vurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Bursa Kafe ve Restoran İşletmecileri Dernek Başkanı Şahin Sevinç; yaklaşan Ramazan ayına vurgu yaparak, esnaf için uygulanacak bir destek paketinin iflasları önleyeceğini belirtti. Bu yapılmazsa iflasların hızlanacağını belirten Sevinç, “Esnafa ciro kaybının yüzde 3’ü değil kaybettiği ciro kaybına göre destek verilsin. Esnafın kira, fatura ve prim ve vergi borçlarını da devlet üstlensin” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ