Zirvede Haber

İYİ GENÇLİK ATATÜRK’E SAHİP ÇIKTI

İYİ GENÇLİK ATATÜRK’E SAHİP ÇIKTI
İYİ Gençlik harp okullarından ve askeri kurslardan Atatürk adının çıkarılması sonrası, gençlik olarak Atatürk’ün izinden ayrılmayacakları andını içeren bir basın bildirisi yayınladı.
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk Harp Okulları ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki ;ASTTASAK ve SUTASAK yönergelerinden Atatürk adı ve ilkelerinin kaldırıldığını yazdı.
Bunun üzerine Bursa İYİ Parti Osmangazi Gençlik Kolları Teşkilatı tarafından hazırlanan basın bildirisi şu şekilde:
Ey büyük Türk, Başbuğ Atatürk,
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içerek çıktığımız bu davada geri adım atmayacak kadar mert, dürüst ve azimli İYİ gençleriz.
İzinden ilerledikçe yüreğimiz kabarıyor, gururlanıyoruz.
Anlı, şanlı al bayrağımızın gölgesinde olmaktan, bu aziz vatan topraklarında doğup, büyümekten her zaman onur duyduk.
Seni anmamız, sana saygı duyup yüreğimizde çiçekler açması için adının bir yerlerde yazmasına gerek yok. Çünkü sen gönüllerimizde ve akan kanımızda varsın.
Türk’ün atası ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal, askeri başarılarınla Türk ve dünya tarihine adını ve Türk adını yazdırdığın için sana ve silah arkadaşlarına minnettarız. Asker olmak aslan olmak demekmiş, gözü kara civanmert olmak demekmiş senden öğrendik. Şimdi askeri bu başarılarına ambargo koymak isteyen iktidar ve yanlıları ‘Harp Okulları ve Askeri kursların müfredatından Atatürk adını çıkartma kararı’ almış. Hainlikleri iki ayyaş diyerek başlamıştı, madalyalardan kabartmanı çıkartarak ve niceleriyle devam etti.
Atatürk adını durmadan silmeye çalışan iktidara açık çağrımızdır; “Bizler var olduğumuz sürece Atatürk adını hiç bir yerden silemeyeceksiniz. Kırk çerisiyle çin sarayını basan Kürşat da biziz, gemileri karadan yürüten Fatih de, Anadolu’yu yurt edilen Alparslan da biziz, Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal de biziz. Bizler bu ülkenin geleceği, aydınlık yarınlarıyız. Atasına ihanet eden değil atasına, değerlerine, geçmişine sahip çıkan TÜRK gençleriyiz. Siz sildikçe bizler yazacağız, siz kaldırdıkça bizler yerine koyacağız. Siz geri gideceksiniz, biz daima ileri gidecek TÜRK adını yaşatacağız.
Ant olsun ki İYİ Gençlik Atasının izinden ayrılmayacak, Atatürk adını unutturmayacak.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ