Zirvede Haber

Yeniden kapanabilirler…Bursa’da Arap Şükrü Sokağı kan ağlıyor!

Yeniden kapanabilirler…Bursa’da Arap Şükrü Sokağı kan ağlıyor!

Uzun süredir kapalı olan kafe ve restoranlar, akşam saat 19.00’da kapanmak şartıyla 1 Mart 2021 tarihinde kapılarını yeniden müşterilerine açmıştı. Hal böyle olunca gözler Bursa’da eğlencenin kalbi konumundaki Arap Şükrü Sokağı’na çevrildi. Akşam eğlencesinin gündüze taşınıp taşınmayacağı merak edilirken enBursa.com ekibi, balık restoranları ile meşhur Arap Şükrü Sokağı’nın nabzını tuttu. Karşılaştıkları manzara ise bomboş bir sokak ve iş yapamadıkları için kendi kendilerini kapatmayı düşünen esnaflar oldu.Aylardır kapalı olan restoranlar yüzde 50 kapasite ile müşteri ağırlamak koşulu ve saat sınırı ile yeniden açıldı. Ancak kapalı kaldıkları süreyi bir nebze de olsa telafi edemedi. İş yapamayan esnaf, maliyetleri karşılayamadığı için bu kez kendi kendini kapatma kararı vermek üzere.

Bursa’da eğlencenin kalbi konumundaki Arap Şükrü Sokağı’nda restoranlar akşam saat 19:00’a kadar açık, ancak esnaf zor günler geçirmeye devam ediyor.

Eğlencesiyle hem yerli hem yabancı turistlerin uğradığı sokak bu günlerde bomboş kaldı.

Sandal Balık Restoran Sahibi Ercan Kuş,açılmalarına rağmen kapalı kaldıkları süreci telafi edemediklerini, yeniden kapanmayı düşündüklerini söyledi.

Kuş, Şöyle devam etti:

“Pandemi sürecinde çok sıkıntıdayız. 4 aydır kapalı kaldık, biriken kiralarımız, çalışan personellerimiz olsun sıkıntı içerisindeyiz. Saat 19.00 itibariyle kapanıyoruz. Yüzde elli kapasite de müşteri ağırlabiliyoruz. Bütün müşterilerimizin Hes kodları, ateşleri  kontrol ediliyor.

‘DÜKKANI KAPATMA AŞAMASINA GELDİK’

Ancak Dükkanlar boş, gelen olmuyor. Büyük sıkıntıdayız. Müşteleriler gelmiyor. Haftaları boş geçirdiğimiz oluyor. Kiralarımız birikti. Personellere para ödeyemiyoruz. Bir kazancımız yok. Bir ton masraf yapıyoruz ama müşteri yok. Kapanma aşamasına geldik. Çünkü dayanamıyoruz. 4 ay bizi çok etkiledi, yüzde elli kapasiteli çalışsak da müşteri yok. Halimiz çok kötü. Borçlarımız birikti.

‘ARAP ŞÜKRÜ BİR KÜLTÜR SOKAĞIDIR’

Burası bir kültür, Arap Şükrü Sokağı dediğimiz zaman turistlik bir yer, ama gördüğünüz gibi 3 saat sonra kapatacağız.  Ama bir tane bile müşteri gelmedi. Sokak bomboş, kötü bir süreçten geçiyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ