Zirvede Haber

Bursa kabinede de olacak mı?

Bursa kabinede de olacak mı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, AK Parti’nin dün gerçekleşen 7. Büyük Kongresi’nde yaşanan gelişmelerle birlikte herkesin merak ettiği soruyu bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin en uzun soluklu iktidarını elinde bulunduran AK Parti’nin dün Başkent Ankara’da 7. Olağan Genel Kurulu vardı.

Soğuk ve karlı bir havada Türkiye’nin dört bir yanından AK Parti teşkilatları büyük kongre için Ankara’ya aktı.

Doğrusu, pandemi nedeniyle tedirgin bir sürecin yaşandığı ülkede böylesi yüksek katılımlı siyasi organizasyonların virüs riskini artıracağı da tartışılmıyor değildi.

Ancak, bildiğimiz kadarıyla AK Parti’nin, Ankara’da yaptığı hemen bütün toplantılar için Anadolu’dan davet ettiği delege ve temsilcilerden PCR testi istediğini biliyoruz.

Sadece AK Parti’ni değil, geçtiğimiz hafta MHP’nin büyük kongresinde de delegelerden PCR testi istendiği, hatta bu yüzden MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı’nın testinin pozitif çıkması nedeniyle Ankara’ya gidemediği biliniyor.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki saati aşan manifesto niteliğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasına illerin isimlerin tek tek sayarak başlayan Cumhurbaşkanı’nın sivil anayasa vurgusu, iktidarlarında Türkiye’ye yapılan yatırımları dile getirmesi, yastık altındaki döviz ve altının ekonomiye kazandırılması, yatırım araçlarına kaydırılması çağrısı öne çıkan bölümlerdi.

Cumhurbaşkanı kürsüde konuşurken yayılan Merkez Karar Yönetim Kurulu listesine Bursa’dan iki ismin alındığı görüldü.

Bunlardan biri Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala diğer ise önceki dönem Bursa İl Başkanı Ayhan Salman idi.

Salman’ın listeye girmesi sürpriz olarak değerlendirilebilir ama il kongresi öncesi, Ankara’da Genel Merkez yöneticileriyle yapılan istişareler sonrası kendisinin başka bir görev için yeniden aday olmayacağını açıkladığını hatırlıyoruz. Verilen o sözün MKYK üyeliği olduğu anlaşıldı.

Bursa’nın iktidar partisi MKYK’sında iki isimle temsil ediliyor olması sevindirici.

Bunun, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ınAnkara’daki elini daha güçlendirdiğini de söyleyebiliriz.

Ancak, şimdi gözler son günlerde revizyon kulislerinin arttığı kabineye Bursa’dan bir temsilcinin girip giremeyeceğine çevrildi.

Acaba, olası kabine değişikliğinde Bursa’dan bir isim oraya alınacak mı?

Öyle ya, Bursa son yerel seçimde AK Parti’nin elinde tutabildiği en büyük şehirlerden biriydi.

Ankara ve İstanbul’un kaybedildiği bir ortamda Alinur Aktaş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’nin kazandığı tek büyük şehir olmuştu.

Ankara siyaset çevrelerinde ve dijital kulis ortamlarında, Bursa’dan da bir ismin kabineye girme olasılığından bahsediliyor.

Bunun doğru olup olmadığını, çok dillendirilen o kabine revizyonunun gerçekleşmesiyle görmüş olacağız.

AK Parti teşkilatlarını hep böyle diri tutuyor

7. Büyük Olağan Kongre için AK Parti’nin 81 il ve bunlara bağlı ilçe yönetimlerinin kongreye tam katılım sağladıkları anlaşılıyor.

AK Parti, kurulduğu yıldan beri bu tür organizasyonlara önem veriyor. Dün Ankara’da 10 bin kişilik bir katılımın olduğu dillendirildi.

19 yıldır kesintisiz iktidarda bulunan bir siyasal hareket için azımsanacak bir rakam değil.

Otobüslerle Ankara’ya akın eden teşkilatlardan biri de Bursa idi.

İl Başkanı Davut Gürkan ile birlikte ilçe başkanları, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, milletvekillerinin fotoğrafları yansıdı sosyal medya ekranlarına.

Bursa il ve ilçe teşkilat yöneticilerinin, delegelerinin sosyal medyada kongre öncesi ve sonrası Ankara yolculuğu ve oradaki  temaslara ilişkin yüzlerce paylaşım vardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ