Zirvede Haber

Bursa’ya Taşra Muamelesi mi?

Bursa’ya Taşra Muamelesi mi?

Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılacak haberi dün şok etkisi yarattı… Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, dün verdiği bilgiler sonrası yaşanan gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı… Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılacak haberi dün şok etkisi yarattı…

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, dün verdiği bilgiler sonrası yaşanan gelişmeleri bugünkü köşesine şöyle taşıdı:

Önceki gece bir dostum Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılacağını haber verdi:

“İyi geceler, çok sıcak bir gelişme, Türk Telekom Samsun ve Bursa Bölge Müdürlükleri kapatılmış. Bursa’nın küçülmesi demek, Bilecik ve Yalova ile eşdeğer olması demek. Samsun AKP İl Başkanı ve vekiller ayaklanmış. Bizim AKP’liler uyuyor yine.”

Gerçekten de Samsun’da Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasına karar verilmiş.

Öyle ki gelişmeyi duyan Samsunlular tepkivedikten sonra  AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmış:

“Değerli hemşehrilerim, Türk Telekom Samsun Bölge Müdürlüğü daha önce olduğu gibi şehrimiz merkezli olarak hem sizlere ve hem de çevre illerimize hizmet vermeye devam edecek.”

Ersan Aksu’nun da belirttiği gibi  Türk Telekom tepkiler nedeniyle  geri adım atmış.

Samsun’da kapatılma kararı iptal olmuş peki Bursa’da durum ne?

AK Parti Bursa Milletvekili Esgin’i arayıp, iddiayı sordum.

Biraz süre isteyip, arayacağını söyledi Esgin.

Az sonra arayan Esgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı  Ömer Fatih Sayan ile görüştüğünü belirtti.

2 bakanlığın yetkilileri 11 olan Türk Telekom Bölge Müdürlüğü’nün 8’e indirilmesi için planlama yapıldığı, kesin bir karar alınmamakla birlikte Bursa’nın da İzmir’e bağlanılması fikrinin öne çıktığı ancak hiçbir binanın boşaltılmayacağı ve hiçbir çalışanın işine son verilmeyeceği bilgisini vermiş.

Esgin ise, Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması kararına karşı olduklarını bakanlık yetkililerine iletmiş.

Efendim gelişme böyle.

Bursa gibi büyük bir kentin, telekominakasyon alanında  İzmir’e bağlanması, en hafif ifadeyle bu kenti küçümsemek ve taşra muamelesi yapmak demektir.

Samsunlular gibi Bursalıların da tepki vermesi, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu gibi Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın da girişimlerde bulunması, AK Parti milletvekillerinin tamamının kapatma kararının iptali için lobi yapması gerekir.

Aksi durum Bursa’nın taşra muamelesi görmesi anlamına gelir.

CHP’den de tepki var

Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapanma kararına CHP İl Başkanı İsmet Karaca da tepki verdi.

Dün sabah yazılı açıklama yapan Karaca’nın tepkisi:

“Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılması ve Bursa’nın Telekom açısından herhangi bir şehir gibi başka bir ile bağlanması, Bursa’nın küçülmesi demek, bölgedeki liderliğini kaybetmesi demek. Bursa AKP İl Başkanı ve milletvekilleri ne zaman konuyu öğrenecek de harekete geçecek, bilemedik. İktidar partisinin Bursa milletvekillerini derhal harekete geçmeye ve Türk Telekom Bursa Bölge Müdürlüğü’nün kapatılmasını engellemeye davet ediyoruz.”

Yumuşak karın

Cumhur İttifakı son yıllarda CHP’yi nerden vuruyor?

HDP üzerinden elbette.

Başarılı da oluyorlar doğrusu.

Hatta özellikle CHP’nin, HDP ile işbirliği yaptığı propagandası o kadar etkili oluyor ki, anketler CHP’den kopan oylarla İYİ Parti’nin yükseldiğini gösteriyor.

Andımız meselesinde ise devran döndü.

Bu kez CHP’liler Andımız üzerinden MHP’yi dürtüp, AK Parti’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Şimdilik başarılı da oluyorlar.

Baksanıza iktidar konuyla ilgili derin bir sessizlik içinde.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ