Zirvede Haber

İşte Yenişehir Havaalanı raporu!

İşte Yenişehir Havaalanı raporu!

Bayram öncesi 3 şehir için yeniden uçuşların başlayacağı Yenişehir Havaalanı’ndan çarpıcı bir rapor geldi… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da o raporu bugünkü köşesine taşıdı…

Kısa adıyla BİLDEF olarak biliniyor… Bursa İl Dernekleri Federasyonu çatısı altında hemşeri dernekleri olarak tanımlanan tam 35 dernek var.

BİLDEF Başkanı Ramazan Alp, Başkanvekili Ali Bozkurt ve İstişare Kurulu Üyesi Hakkı Sarıtaş’la STK’lar üzerine sohbet ettik.

Öncelikle…

Başkan ALP 2013’te kurulan BİLDEF’in misyonunu anlattı:

“BİLDEF milli manevi ve ortak değerler etrafında toplanmış Bursa’daki 35il hemşeri derneğinin bir araya geldiği kardeşlik projesi. Türkiye’de ilk ve tek örneği Bursa’da. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm zenginlikleri harmanlayan, önyargıları kıran; kaynaşmayı, dayanışmayı birlik ve beraberliği esas alan bir kurum.”

Hemşeri derneklerine bakışı şu:

“Her şeyi yerel ve kamu yönetimlerden bekleyen olumsuz imajlarla anılan hemşeri derneklerinin farklı bir moda geçmeleri gerektiğine inanıyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Hemşeri dernekleri; taşın altına elini koyan, kültürel değerleri ön plana çıkaran, yaşadığı şehrin sorunlarıyla dertlenen dernekler haline gelmeli. Yük olan değil, yük alan kurumlar olmalı.”

Devam etti:

“STK’lar toplum sorunlarının çözümünde anahtar, devletin politikalarını denetleyip yönlendiren gelişmişlik düzeyine ulaşmalı.”

Gözlemi şu:

“Şu anda çatışmacı, kavgacı, hoşgörüsüz siyaset tarzı var. Eskiden sağcı-solcu, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, laik-antilaik diye ayrıştırılırken, bugün ayrışma partilere indirgendi.”

Tespiti çok önemli:

“Toplumsal kutuplaşmadan nemalanan hastalıklı siyaset iklimi, gırtlağına kadar çıkar ve ranta batmış, doğruyu-eksiği-yanlışı görmeyen, şakşakçılık yapan, el pençe divan duran STK’ları siyasetin arka bahçesi haline getirdi.”

Bunu çok tehlikeli bulup şunu söyledi:

“Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilecek; dürüst, güvenilir, omurgalı, rüzgara karşı yönünü değiştirmeyen, ilkeli bir duruşu olan, en önemlisi de yerel ve kamu kurumlarına yük olmayan STK’larımız olmalı.”

Şunu da ekledi:

“BİLDEF işte bu anlayışta.”

Cumhurbaşkanı ve Bahçeli’den haber bekliyorlar

BİLDEF son dönemde önemli siyasi konuklar ağırladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu, TBMM İnsan Hakları İmceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nu dinlediler.

En çok ses getireni, “Neden her şeye karşısınız?” dahil, 40 soru yönelttikleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi oldu.

Şimdi de…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den haber bekliyorlar.

İşte Yenişehir Havaalanı raporu: Öncelik en çok yolcu olan hatlarda

THY… Pandemiyi bahane edip gittiği Yenişehir Havaalanı’na Bursa’nın güçlü görüntü verip istemesiyle döndü.

İstatistikler…

Uçuşların Muş, Erzurum, Trabzon’dan başlanması gerekçesini gösteriyor.

Buna göre…

2019 yılı nisan-eylül döneminde Yenişehir Havaalanı’na Ankara’dan 11 bin 845 kişi gelmiş, 11 bin 741 kişi gitmiş. Trabzon’dan 13 bin 022 kişi gelmiş, 13 bin 332 kişi gitmiş. Erzurum’dan 13 bin 263 kişi gelmiş, 13 bin 726 kişi gitmiş. Diyarbakır’dan 8 bin 498 kişi gelmiş, 8 bin 636 kişi gitmiş. Muş’tan 9 bin 125 kişi gelmiş, 9 bin 376 kişi gitmiş. Gaziantep’ten 11 bin 173 kişi gelmiş, 10 bin 573 kişi gitmiş.

Uçuşlar da…

Yüzde 94.12 doluluğu olan Muş, yüzde 91.94’le Erzurum ve yüzde 89.38’le Trabzon’dan 8 Mayıs’ta başlayacak.

Bu illeri; yüzde 81.17’yle Diyarbakır ve yüzde 73.76’yla Gaziantep izleyecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ