Zirvede Haber

Ant İçtik! Adımız Türk’tür, Andımız Türk! Andımız Ahtimizdir!!!

Ant İçtik! Adımız Türk’tür, Andımız Türk! Andımız Ahtimizdir!!!

Danıştay tarafından verilen karara oluşan tepkilere Türk Eğitim Sen yaptığı sert bir açıklama ile dahil oldu. And’ımızın okullarda okutulmaması kararına Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu yaptıkları yazılı açıklamada sert ifadeler kullandı.

Açıklamada; “Türk Eğitim-Sen’in başlatmış olduğu yargı süreci üzerine Danıştay 8. Dairesi 2018/2319 sayılı kararıyla, MEB’in, okullarımızda öğrencilerimize her sabah törenle Öğrenci Andı’nın okutulması uygulamasını yürürlükten kaldıran İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yaptığı değişikliği iptal etmişti.

Bunun üzerine davanın diğer tarafı olan MEB, iptal istemiyle İDDK’ya temyize gitmişti. Henüz davanın sahibi olarak sendikamıza bir bildirim gelmemiş olmasına rağmen, dün itibariyle İDDK’nın, 8. Daire’nin kararını bozduğu haberleri basına yansıdı. Sendikamıza tebliğ yapıldığı ve gerekçeli karar elimize ulaştığında kapsamlı değerlendirmemizi kamuoyu ile paylaşacağız.
Ancak, basına yansıyan iptal haberi doğru ise şu hususun bilinmesini istiyoruz:
1-Türk Eğitim-Sen, Danıştay 8. Dairenin verdiği ve hukuki geçerliliği olan kararın korunması amacıyla öncelikle Danıştay nezdinde karar düzeltilmesi için girişimde bulunacak, aksi bir durumda ise Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak hukuki süreci sonuna kadar sürdürecektir.
2-Ayrıca şundan da hiçkimsenin şüphesi olmasın ki, Türkiye sevdalısı öğretmenler, Öğrenci Andı’nın ihtiva ettiği anlayış ve değerlerin, geleceğimizin mimarı öğrencilerimize kazandırılmasının teminatıdır. ” ifadeleri kullanıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ