Zirvede Haber

Bursa fazla mı gevşedi? Maskeler indi

Bursa fazla mı gevşedi? Maskeler indi

Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte geçen hafta olduğu gibi Bursalılar bu hafta sonu da kendilerini sokağa attı.Sarı renkte olan Bursa’da önlemler gevşetildi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kısmen kaldırıldı. Yasaklar kaldırıldıktan hemen sonra Bursa’nın rengi değişti ve turuncu oldu. Yasaklar 2 haftada bir güncellenecek ve renk tabloları açıklanacak.

Buna göre Bursa’nın turuncu rengi tekrar sarıya dönmez ise kısıtlamalar yeniden devreye girecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasını fırsat bilen ve havayı güneşli gören Bursalılar ise çarşıya akın etti. Yoğunluktan çok korktuklarını ifade eden Bursalılar, böyle giderse kırmızıya bile döneriz dedi.

Bursalılar o kadar rahatlamış gözüyor ki maskeler bile hemen çenelerin altına indi bile… Öte yandan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Kayıhan Pala, kademeli normalleşme süreci ve Bursa’daki son durumu değerlendirmişti. Prof. Pala, Bursa’daki ölüm oranlarına dikkat çekmiş ve son 1 hafta içinde artan vakalara değinmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ