Zirvede Haber

Okul ve Sağlık Ocağı İstiyoruz! Doğanbey Sahipsiz Değildir!

Okul ve Sağlık Ocağı İstiyoruz! Doğanbey Sahipsiz Değildir!

“Bursa ve özelinde ilçemiz Osmangazi’nin kalbine bir hançer gibi saplanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm garabeti sadece biz hemşehrileri değil şehrimize ziyarete gelen siyasileri, bürokratları ve tüm misafirleri şaşırtmış, ucube yapılar olarak adlandırılmıştır.” İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri Bülent Mumcu, Murat Öncü ve Büşra Şahin; Doğanbey Konutları alanına okul ve sağlık ocağı istedi. 

İYİ Parti Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; “Toplu Konut İdaresi’ne tahsis edilen büyük kütleli alan tamamen yanlış kullanılmıştır. Gerek devasa yapıların varlığı, gerek yeşil alan kalması gerek yerin katlı otopark olarak ticari kaygıya kurban edilmesi, gerekse 5 mahalleyi birleştiren projenin içerisinde okul ve sağlık ocağı gibi önem arz eden yapıların düşünülmemiş olması bu projenin baştan beri yanlışlıklar çıkmazında olunduğunu göstermektedir.

TOKİ vesayetinden kurtulan Doğanbey Kentsel Dönüşüm alanındaki, proje gereği TOKİ’ye kalan ticaret alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Bahçesi olarak değerlendirileceğini görmekteyiz. Bunun yanında Doğanbey proje alanındaki yeşil alanı katlı otoparka çeviren Bursa Büyükşehir Belediyesi günah çıkarmaya çalıştığını da görüyoruz.

Doğanbey ve çevresindeki mahallelerin Bursa’nın göbeğinde en acil ihtiyaçları göz önüne alındığında, elbette ki yeşil alan da önemli, fakat buradaki asıl elzem ihtiyaç okul ve sağlık tesisi alanıdır. Bu sebeple madem ki TOKİ uktesindeki ticaret alanı arsası bu şekilde değerlendirilmekten vazgeçilmiş, millet bahçesi olarak değerlendirilebilecek, buraya bölge insanlarının acil ihtiyacını karşılayacak okul ve sağlık alanına dönüştürülmesi için Osmangazi Belediyesi olarak irade koyup gerekli girişimlerde bulunulması için İYİ Parti Grubu olarak başkanlık makamını göreve çağırıyoruz!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ