Zirvede Haber

Katar, göz kamaştırıcı şovla iki MotoGP yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Katar, göz kamaştırıcı şovla iki MotoGP yarışına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Katar’ın 2021 FIM MotoGPTM Dünya Şampiyonası sezonunu başlatmasına kısa bir süre kala, cesur bir sürücü, bunu ülkenin ikonik İslam Eserleri Müzesi’nin dışında, kameralar önünde bir performans sergileyerek kutladı.

Katarlı sürücü Mashel Al-Naimi ve Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC), bu performansı, yakın zaman içerisinde dünyaca ünlü Losail Uluslararası Pisti’nde düzenlenecek olan yarışlar hakkında farkındalık yaratmak için gerçekleştirdi.

Dünyanın en iyi motosiklet yeteneklerinin, geceleri düzenlenecek olan bu benzersiz yarışlarda ışıklandırılmış pistte yerlerini alacakları, 26 Mart’tan 4 Nisan’a kadar sürecek olan fikstür, motor sporları takvimindeki en görkemli etkinliklerden biridir. Bu yılki etkinlik TV’de canlı yayınlanacak ancak Covid-19 nedeniyle seyircisiz olacak.

Katar Ulusal Turizm Konseyi Genel Sekreteri ve Qatar Airways Grup İcra Kurulu Başkanı Ekselansları Bay Akbar Al Baker şunları söyledi: “Katar Grand Prix’i ve Doha MotoGP, spor takvimimizdeki önemli etkinliklerdir ve 2004 yılından itibaren bu sporun hayranlarının heyecan verici gece yarışlarını izlemek için Doha’ya akın etmesini sağlamıştır. Bu yıl da etkinliklere ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.

İstisnai yetenekleri ve ziyaretçileri, önde gelen küresel spor etkinliklerinde ağırlamak, Katar’ın önemli bir turizm destinasyonu haline gelmesine katkıda bulunmaktadır. Olağanüstü spor tesislerimizi sergilemek ve meşhur misafirperverliğimizi uluslararası ziyaretçilere sunmak için bu yılın ilerleyen zamanlarında sınırlarımızı açmayı dört gözle bekliyoruz.”

Ülke, FIFA Dünya Kupası 2022TM’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, kendisini önemli bir spor turizmi destinasyonu olarak konumlandırmayı planladığından, MotoGP bu yıl Katar’da gerçekleşen heyecan verici spor etkinliklerinden sadece birisi. Ev sahipliği yapacağı diğer önemli spor etkinlikleri arasında FIFA Arab CupTM, Qatar Total Open, Qatar ExxonMobil Open ve uluslararası golf turnuvası Commercial Bank Qatar Masters 2021 yer alıyor.

QNTC, Katar Ulusal Vizyonu 2030 ile uyumlu olarak, ülkenin spor hayranları da dahil farklı ziyaretçilere karşı cazibesini geliştirmek için yatırım yapmaya devam ediyor. Ülkede geçirdikleri süre boyunca sporculara ve izleyicilere mümkün olan en iyi misafirperverliği ve konforu sağlama arzusuyla QNTC, ülkede mevcut olan otel odası sayısını artırmak da dahil olmak üzere şu anda bir dizi büyük ölçekli proje ve geliştirmeyi yönetiyor.

Bunlardan birisi, sürdürülebilir kalkınmayı spor odaklı etkinliklerle birleştiren bir proje olan Qetaifan Island North projesi. Losail Uluslararası Yarış Pisti’ne kısa bir sürüş mesafesindeki tesiste bir otel ve konut kompleksi, kapsamlı bir alışveriş plazası ve tamamlandığında türünün en yüksek su kaydırağına ev sahipliği yapacak olan teknoloji harikası bir su parkı yer alıyor.

Mart ayında düzenlenecek olan MotoGP etkinliği hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen grandprixqatar.com adresini ziyaret edin.

Medya ile ilgili sorular için lütfen QNTC Basın Ofisi ile iletişime geçin: 

+974 7034 8963 | QNTCPressOffice@onegreenbean.com

Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) Hakkında

Katar Ulusal Turizm Konseyi’nin misyonu, Katar’ı, kültürel özgünlüğün modernlikle buluştuğu ve dünyanın her yerinden insanların kültür, spor, iş ve aile eğlencesi alanlarında sunulan benzersiz teklifleri deneyimlemek için bir araya geldiği bir yer haline getirmektir.

 

QNTC’nin çalışmalarına, ülkenin turizm olanaklarını çeşitlendirmeyi ve ziyaretçiler tarafından yapılan harcamaları artırmayı amaçlayan Katar Ulusal Turizm Sektörü Stratejisi (QNTSS) yön vermektedir.

QNTSS’nin kuruluşundan bu yana Katar 14 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlamıştır. Katar turizm sektörünün ekonomi üzerindeki etkisi, daha fazla çeşitlilik içeren bir ekonomi ve daha aktif bir özel sektör arayışları çerçevesinde hükümetin 2017 yılında turizmi öncelikli sektör olarak belirlemesiyle giderek daha görünür hale gelmektedir.

Web: www.visitqatar.qa

Twitter: @NTC_Qatar

LinkedIn: Katar Ulusal Turizm Konseyi

Önemli 2021 Katar MotoGP tarihleri:

MotoGP sınıfı Deneme Sürüşü – 5, 6, 7 Mart

MotoGP sınıfı Resmi Testi – 10, 11 ve 12 Mart

Asya Yetenek Kupası Resmi Testi – 19 ve 20 Mart

Katar Grand Prix – 26, 27 ve 28 Mart

Doha Grand Prix – 2, 3 ve 4 Nisan

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ