Zirvede Haber

Veli-Der: Sınavlar iptal edilsin

Veli-Der: Sınavlar iptal edilsin

Öğrenci Veli Derneği Bursa Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 Mart’ tan itibaren ortaöğretim kurumlarında yüz yüze sınavların gerçekleştirileceğinin açıklanasının üzerine “Sınavlar iptal edilsin” konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocukların başarısının notla değerlendirilmesinin mümkün olmadığını belirten Şermin Pank, sınavların ertelenmesinin de sorunu çözmeyeceğini, eşitsizlikleri ortadan kaldırmayacağını aktararak, sınavların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Milyonlarca çocuk uzaktan eğitime erişemiyor

Milyonlarca çocuğun, salgının başladığı 16 Mart’ tan bugüne uzaktan eğitime ulaşamadığını ve bu sorunların hala  devam ettiğini dile getiren Şermin Pank, “UNICEF’ in 2020 Ağustos ayında yayınladığı ‘Uzaktan Eğitimde Erişebilirlik Raporu’na göre, ülkemizde en az 6 milyon öğrenci uzaktan eğitime erişemedi. Uzaktan eğitime ulaşabilen çocuklarımızın ise MEB’ in verilerine göre %64’ ü ebeveynlerinin cep telefonları ile uzaktan eğitime ulaşmaya çalışıyor. Uzaktan eğitime erişebilen çocuklarımız açısından da nitelikli ve düzenli bir erişim imkanının olmadığı bir gerçekliktir.” dedi.

Şermin Pank, uzaktan eğitime salgının başladığı günden bugüne erişemeyen, devamlılığı, sürekliliği ve nitelikli erişim koşulları sağlanmayan, dersleri yalnızca televizyondan takip edebilen, tarlada veya başka işlerde çalışmak zorunda bırakılan çocukların başarılarının ısrarla notla değerlendirmesinin yaşanılan sorunları ve eşitsizlikleri daha da arttıracağını belirtti.

Uzaktan eğitim erişemeyen öğrencilere maddi destek verilsin

Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel görevinin, sorumluluğunun sınavlar olmadığını belirten Pank, MEB’in çocukların eğitimden kopuşunu engelleyen, devamlılığını sağlayan, salgında psikolojilerini güçlü tutan önlemler alması gerektiğini ve uzaktan eğitime erişemeyen çocukların internet erişimini, cihaz sorununu acilen ücretsiz karşılaması ve gereksinimi olan tüm çocuklara düzenli maddi eğitim desteği vermesi gerektiğini söyledi.

Salgın yayılmaya devam ediyor

Salgın yayılımının devam etmekte olduğunu hatırlatan ve başta Doğu Karadeniz olmak üzere vakaların artmakta olduğunu ve mutasyonlu virüsün saptandığı 23 ilin bilgisinin açıklandığını söyleyen Pank, “Bu tabloya rağmen okullarda yeterli ve gerekli önlemler hala alınmamış, öğretmenler aşılanmamış, eğitime ek bütçe ayrılmamıştır. Bilim insanları salgının kontrol altına alınabilmesi ve okulların güvenli olabilmesi için acil kapanma, kamusal önlemler, test sayısının artırılması, herkesin hızlıca aşılanması çağrılarını yapmaktadır. Salgın yayılımının devam ettiği ve gerekli önlemlerin alınmadığı koşullarda yüz yüze sınavlarla fiziksel hareketlilik artacaktır. Bu durum çocuklarımızın, öğretmenlerin ve biz velilerin sağlık riskini ve kaygılarımızı arttırmaktadır.” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ