Zirvede Haber

Gürsu’daki bu görüntüler içinizi sızlatacak!

Gürsu’daki bu görüntüler içinizi sızlatacak!

Olay Gazetesi “Söz Sizde” Yazarı Günay Yumruktay’a gelen, 18 Şubat tarihli fotoğraflar adeta “İnsanlık bitmiş” dedirtti… Yumruktay, yaşanan olayı bir okurunun mesajıyla duyurdu…

Olay Gazetesi “Söz Sizde” Yazarı Günay Yumruktay’a gelen, 18 Şubat tarihli fotoğraflar adeta “İnsanlık bitmiş” dedirtti…

Yumruktay, yaşanan olayı bir okurunun mesajıyla şöyle duyurdu: 

Günay Bey, sokak hayvanlarını kendi imkanlarımızla beslemeye çalışan birkaç gönüllü arkadaşımla birlikte 18 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00 sularında kar yağışı altında Gürsu’daki  Gürsu Hayvan Barınağı’na buradaki hayvanları beslemeye, mama vermeye gittik. Ancak gördüğüm manzara karşısında inanın şoke oldum diyebilirim.

 

Çünkü barınakta hiçbir yetkili veya veteriner olmadığı gibi, barınağın kapıları açıktı ve orada bulunan hayvanlar açlıktan yollara kadar inmişlerdi. Soğuktan donmuş küçük yavru köpeğe bile rastladık. Kimbilir ne kadar zamandır bu hayvanlar bu şekildeydi ve aç kalmışlardı. Aynı zamanda hastalanmış ve uyuz olmuşlar.

19 Şubat’ta mama vermeye gittiğimizde yine durum aynıydı maalesef. Durum çok üzücüydü.

Bildiğimiz kadarıyla tüm belediyeler kar ve soğuğa rağmen ekiplerini seferber ederek, bizim gibi gönüllüler de dahil, sokak hayvanlarını ve hayvan barınaklarındaki can dostları dondurucu soğukta aç kalmamaları için mama dağıtımına çıkmışlardı her yerde.

Kısacası, Gürsu Belediye Başkanımızın da sokak hayvanları konusundaki hassasiyetini bildiğimden gördüğüm manzarayı açıkçası hiç yakıştıramadım. Gürsu Belediyesi’nin Gürsu Hayvan Barınağı’na gerekli ilgi ve hassasiyeti göstereceğini ümit ediyorum.

Saygılarımla.

Büşra Çevik

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ