Zirvede Haber

Bursa Tabipler’den Köşe Yazarı Mustafa Özdal’a Cevap…

Bursa Tabipler’den Köşe Yazarı Mustafa Özdal’a Cevap…

Sayın Özdal; 16.02.2021 tarihli yazınızı bize hitaben “Yanıt verirlerse öğrenmiş oluruz.” cümlesi ile bitirdiğiniz için yanıt veriyoruz. Yanıt beklediğiniz konuyu gazete köşesinden sorduğunuz için biz de aynı yolla açık cevap veriyoruz.

Konu; aşı için randevu alma sisteminin çökmesidir. Bursa Tabip Odası 11-12 Şubat 2021 günlerinde “Aşıla” isimli programın uzun süre çalışmadığını bildirmiştir. Yazımız ardından 14 Şubat günü köşenizde açıklamamıza yer verdiniz. 16 Şubat günü de ilk yazınızdan hemen sonra randevu almakta sorun yaşamadığınızı, sistemin fevkalade iyi çalıştığını bizzat deneyimlediğinizi yazdınız.

Tekrar olacak ama biz gerçekleri tekrar etmekte sakınca görmüyoruz. 11 Şubat perşembe günü 70 yaş ve üzeri, 12 Şubat cuma günü de 65 yaş ve üzeri yurttaşlar için Covid aşılamasının başlamasıyla zaten öncesinde de yavaşlayan randevu alma sistemi durma noktasına gelmiş, saatlerce Alo 182 aramalarına cevap verilememiş, MHRS ‘ye ulaşılamamıştır. 12 Şubat günü için randevusunu alabilmiş hastalar Covid aşılarını olmak için ASM’ lere geldiğinde ise ‘Aşıla’ sistemi çöktüğünden, Covid aşı girişi ve  onayı yapılamamış pekçok hasta aşısını yaptıramadan evlerine dönmüştür. Evet, bu üç sistem de geçici bir süre çökmüş ve kullanılamamış, ne aşı randevusu alınabilmiş ne de önceden randevu alabilenlerin aşıları yapılabilmiştir. Sonraki günlerde de randevu alma sisteminde aksaklıklar devam etmiştir.  Açıklamamızda geçen ve randevu alma sisteminin çalışmadığı-aksadığı tarihten sonra sizin yakınınız için aşı randevusu alabilmiş olmanız, maalesef cumartesi ve pazar günleri alo 182 ve MHRS‘ye ulaşamayıp randevu alamayan pek çok yurttaşın, pazartesi günü ASM’lere gelerek aşı randevusu almak için yardım istediği gerçeğini de değiştirmiyor.

Sayın Özdal;

Köşenizden yazarak talep ederseniz aksaklığın yaşandığı günlerde çekilmiş fotoğraf ve filmleri de paylaşabiliriz. Zar zor randevu alabilenleri, ulaşılamayan “Aşıla” programı ile aşılamak için ellerinde telefon ile boğuşan aile hekimlerini, bu sırada kapıda bekleyen kalabalık insanları gösterebiliriz. Diğer basın organlarında Antalya Tabip Odası’ndan da benzer açıklamanın yapıldığını görmediğinizi düşünüyoruz. Olsun; sizin gibi değerli yazarlarımız da hata yapabilir; sonuçta hepimiz insanız.

Ancak bizi en çok üzen “Bursa Tabip Odası yanılttı beni!” cümleniz oldu. Çok iddialı bir cümleyi başkanımız övünç duyarak sizin de olduğunuz bir toplantıda dile getirmişti. “Bursa Tabip Odası bugüne kadar ne öngördü ise gerçekleşti. Hiçbir açıklamamız yalanlanamadı.” Bu cümleye siz de karşı çıkmadınız. Bursa Tabip Odası bugüne kadar kimseyi yanıltmadı Sayın Özdal. Bilmelisiniz ki kimse kimseyi yanıltamaz. İnsanı yanıltan kendi aklıdır. Biz zaman boyutunu nedensellik ve gerçeklik için kullanırız. Örneğin nedensel ilişki tanımlamak için neden sonuçtan önce gelmelidir. Zaman çizelgesi de bu nedenle değerlidir. Siz açıklamamızdan sonraki bir zamanda kendinizi yanılttınız. Sizi uyarmak isteriz; Bursa Tabip Odası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kendi sitesinde sunduğu veriyi sosyal medya hesaplarından her gün paylaşır. Çoğunda da vatandaşlara hava kirliliği uyarısı yapar. Yanılıp da bizim şubat ayında söylediğimizi, temmuz ayı içinde “ben bizzat denedim hava kirli değil!” biçiminde açıklama yapmayınız. Önce söz konusu zamana bakmakta yarar var.

Sayın Özdal;

Sağlık çalışanları ve bu sürecin kahramanlarından olan aile hekimleri, tüm halkımızın zaman yitirmeden aşılanması için var gücü ile çabalamaktadır. Üstelik hekimler aşılama hızının söylenenin çok altında olmasının acısını yaşarken sizin yanılmanız vatandaşların yanılmasına ve bizlerin üzülmesine neden oluyor. Odamız her tür sorunuzu yanıtlamaya hazırdır.

17.02.2021 Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ