Zirvede Haber

“BURSA’NIN BOŞ SÖZLERLE KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

“BURSA’NIN BOŞ SÖZLERLE KAYBEDECEK VAKTİ YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, her konuşmasında Yunuseli Havaalanı’nın geleceğine ilişkin farklı cümleler kullanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştirerek, “Başkan’ın bir sözü ertesi güne uymuyor, her defasında başka değerlendirme yapıyor. Son açıklaması ise bütün bu anlamsız açıklamalarının üzerine tüy dikti. Sormazlar mı adama, madem Büyükşehir Belediyesi olarak Yunuseli Havaalanı arazisinde hiçbir söz hakkın yoktu, bugüne kadar o açıklamaları neden yaptın?” şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 1.400 dönümlük Yunuseli Havaalanı arazisi konusunda dönem dönem yaptığı açıklamaları hatırlatan CHP İl Başkanı Karaca, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Belediye Başkanı basına konuşuyor. Basın mensupları, köşe yazarları da onun sözlerini yazıyorlar. Bu haber ve köşe yazılarından, tekzip edilen bir tek yazı yok. Ama belediye başkanı ‘benim ağzımdan Yunuseli’nin imara açılacağına dair bir cümle duydunuz mu?’ deyip çıkıyor işin içinden. Duyanların yazdıklarını okuduk. Yalan yazıyorlarsa, tekzip etmeniz gerekmez mi? Siz doğrucusunuz, Bursalı gazetecilerin hepsi yalancı, sizinle konuştuklarını yazan bütün köşe yazarları yalancı, öyle mi? Böyle saçma bir yönetim modeli olur mu?”

“ALİNUR AKTAŞ, TOPU BAKANLIĞA ATIP KENDİNİ SIYIRMA PEŞİNDE”

Bursa’da Yunuseli Havaalanı’nın imara açılması ihtimaline karşı oluşan muhalefet bloğunun ve Bursa halkının topyekûn tepkisinin, şehrin içinde kalan son büyük arazideki betonlaşmayı izah etmekte zorlanacağı çok açık olan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı telaşlandırdığını kaydeden Karaca, bu tuhaf açıklamaların kaynağının da bu telaş olduğunu söyledi.

Karaca sözlerine şöyle devam etti:

“Büyükşehir Belediye Başkanı önceki günkü meclis toplantısında diyor ki, 1.430 dönümlük Yunuseli Havaalanı arazisinin tamamı hazineye ait. Hazine ise Milli Emlak demektir. Milli Emlak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait bir birim olduğuna göre, 1.430 dönümlük alanın tamamı bakanlığa ait. Bursa Büyükşehir’in mülkiyetinde değil. Niye bunu söylüyor? Çünkü tek hamlede, bu arazinin imara açılmasından kendini sıyırmak peşinde.”

“BELEDİYE BAŞKANI, BURSALILARIN AKLIYLA ALAY MI EDİYOR?”

4 Nisan 2018’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi’nce medyaya gönderilen ve internetten de ulaşılabilen basın bültenindeki “…Aktaş, ‘Yunuseli Havaalanı arsası, 9-10 bin konutun yapılabileceği bir yer. Hem de düşük yoğunluklu olarak. Bununla bir değil birkaç Doğanbey ikame edebilirsiniz. Bizim burada düşüncemiz şudur: Konut yapalım, gelir ortaklığı şeklinde. Sonra da bu konutları Bursa yararına değerlendirelim” dedi” ifadesine işaret eden CHP İl Başkanı Karaca, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’nun, Başkan’ın söylemediği bir ifadeyi servise sunduğu düşünülemez. Aktaş’ın Yunuseli Havaalanı arazisinde müteahhitliğe soyunduğunu en net ortaya konduğu metinlerden biridir. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Olay gazetesini ziyaretinde söyledikleri, köşe yazısında, ‘Yunuseli Havaalanı arazisinde Doğanbey gibi 20 katlı binalar dikileceği zannediliyor. Gerçi, çevresinde 17 katlı bina zaten var. Fakat bizim planımız burada en fazla zemin ve 5 kat. Daha yükseğini düşünmüyoruz. 300-500 konut yapalım da satalım derdinde de değiliz’ şeklinde yer alıyor. Alinur Aktaş Eylül’de böyle şeyler diyor, bugün ise lafı döndürmüş, ‘havaalanı arazisi bizim tapulu malımız değil ki, orada bizim söz hakkımız yok’ diyor. Sormazlar mı, madem söz hakkın yok, bugüne kadar yapılaşmaya dönük bunca açıklamayı niye yaptın? Kaç daire yapılır, kaça satılır hesaplarına niye girdin? Görünen o ki, panik halinde, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Bursalıların aklıyla adeta alay ediyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ