Zirvede Haber

Sahil ve caddelere sıkı denetim geliyor!

Sahil ve caddelere sıkı denetim geliyor!

Yeniden artışa geçen koronavirüs vakaları konusunda önlemlerin artırılması konusunda Valilik ve Kaymakamlıklara uyarıda bulunuldu. Bursa’da da caddeler ve sahillerde denetimler sıklaştırılacak.Yeniden artışa geçen koronavirüs vakaları konusunda önlemlerin artırılması konusunda Valilik ve Kaymakamlıklara uyarıda bulunuldu. Bursa’da da caddeler ve sahillerde denetimler sıklaştırılacak.

Yaşanan gelişmeyi Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz’ın yazısı şu şekilde:

“Kolay değil… 1 Aralık 2020’den itibaren hafta içi 21.00-05.00 arası ve hafta sonları cumartesi-pazar tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor

Karar da…

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle duyuruldu ve yaklaşık 2.5 aydır da uygulanıyor.

Ne var ki…

Geçen yıl mart ayından yaz başına kadar, sonra da aralıktan bugüne kadar süren kısıtlamalar vatandaşı yorup bunaltırken ekonomiyi de ciddi anlamda sarstı.

Nitekim…

Son günlerde gevşeme gözleniyor. Daha çok da hafta sonları insanlar evlerinden çıkıp sahillere ya da açık alanlara daha fazla gidiyorlar.

Öyle ki…

Kentlerin sembol caddeleri ya da meydanları kısıtlama günlerinde yoğunluk görüntüleri veriyorlar.

Gerçi…

Bursa’daki vaka sayıları iki haftadır günlük 200’ün altında devam ediyor, ama Türkiye genelinde vaka artışı olunca tedirginlik doğdu.

İşte…

Genele yansıyan bu tedirginliğin sonucunda İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge yayınlayıp Vali ve Kaymakamları uyardı.

Genelge…

Uludağ’daki eğlenceden sahillerdeki ve sembol caddelere kadar yoğunluk gözlenen tüm mekanlarda denetimlerin haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz şekilde sıkılaştırılmasını içeriyor.

Yanı sıra…

Polisiye önlemlere ek olarak mahalle denetim ekiplerinin de aynı şekilde 7 gün 24 saat sahada olmaları isteniyor.

Denetim için adres tarifi ile birlikte görev tanımı yapılıyor:

“Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süre ve saatlerde başta sahil bantları ile şehirlerle özdeşleşmiş cadde ve meydanlarda olmak üzere yapılacak denetimlerde, kişilerin kontrolü sırasında, muafiyet kapsamında olup olmadıklarının yanı sıra durumlarının muafiyet sebebine dair zaman ve güzergahla uyumluluk gösterip göstermediği de muhakkak kontrol edilmelidir.”

Buna göre…

13-14 Şubat tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ mottosuyla yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetim var.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ